Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja mam to szczęście, że mamy koło domu kilkanaście ar i tesciowa załozyła mi ogródek warzywny specjalnie dla wnusi :-) Pozwalam jej się szarogęsić bo wiem że robi to w dobrej wierze. Już mamy swój koperek, rośnie teraz marcheweczka, pietruszka, seler. No więc u nas nie będzie słoiczków tylko wlasne warzywa, przynajmniej na początku.

Grający nocnik to dla niego zabawka a nie nocnik naciska sobie palcem żeby grało a nie potrafi w to nasikać wiec bo kolezanka ma i nic się tam mu nie udało zrobić . Mały robił sporo na nocnik w sumie od roczku go sadzałam ale potem w ciązy to zaniedbałam strasznie bo jakoś nie miałam siły a potem mała Ola i tez wiecznie brak czasu eehh mam tylko nadzieję ze przez wakacje cos zatrybi
sa jakieś preparaty w aptekach na ciemieniuche

U nas bardzo podobnie:-) Teściowa ogród warzywno-owocowy powiększyła, bo przecież wnusia chemii nie będzie jadła;-) Wszystko pięknie rośnie, a ona ma zajęcie![]()
bo po pewnym czasie sofa moze tego niewytrzymac.chyba jednak przesuniemy godziny spania z 20 na 21
wczoraj Alicja zasnęła o 21 i obudziła się po 5 i spałyśmy do 10.20
aż mnie głowa bolała od tego spania...
Gosienkag czytałam -nie ma związku ze wczesnym podaniem kromeczki -to po prostu nietolerancja glutenu mało tego odpowiedzialne sa za to geny -czy coś przeoczyłamTy nie wpadłaś na taki pomysł -mój S widać jest tak rąbnięty jak ja bo dziś razem "jedli" lody...
normalnie masakra.... u nas dzisiaj K. "jadl" z Ola lody...:-) nie posmakowaly, mi zreszta tez nie ;-)...
Aniam to nie mam pojęciaale przyda się za rok Twoja wiedza w tym zakresie
Ilonka zależy... kładę jak mamy wenę i Ona i ja -jak widzę ze się na brzuszku denerwuje to rezygnuję -ale Alicja raczej lubi brzuszekszczególnie jak S ją kąpie -zazwyczaj na brzuszku i tylko lekko główkę trzyma pod bródką -ale wydaje mi się że Alicja silna jest...
Katik i tak źle i tak niedobrzejak kupa codziennie -wolałoby się rzadziej, jak co parę dni -to częściej
Jeśli Poli brzuszek nie boli to myślę że jest ok. Co do ważenia -przychodnię mam 200m od domu, chudzę z małą co 2 tyg do lekarza ale ważona była tylko raz przy szczepieniu -wkurza mnie to strasznie ale jak prosze o zważenie to pediatra mówi -po co?? baba jak dąb widać ze rośnie jak na drożdżach...
w domu tak pi razy drzwi ważymy -ale to nie to samo...
Daga buahahahahaha![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
witaj w klubie -ja też raz!!!!!!!!!!!!
najgorsze jest to ze ja nie widze potrzeby w chodzeniu czestrzym niz 6 tyg...a najlepiej raz na 2-3 miesiace.....
Kupiłam mleko sojowe -kompletnie nie wiem po co skoro po normalnym wszystko jest ok![]()
dziewczyny, ile ważą wasze maleństw, a moze lepiej bedzie - ile przybrały na wadze od urodzenia?
Nie ucierpiało -śpi jak zwykle, kupę robi jak zwykle, śmieje się jak zwykle i nie chce mi się ciągnąć tematu.
Co do chleba nie jestem jego zwolenniczką -tak samo jak ziemniaków czyli ogólnie węglowodanów. Więc fast foody wygrywają z chlebem tak??
mi tłumaczyć nie musisz odkąd przeczytałam
O rozwoju celiakii decyduje kilka czynników: genetyczny, metaboliczny, immunologiczny, środowiskowy i prawdopodobnie infekcyjny.
Wyróżniono siedem typów HLA DQ (DQ2 i DQ4–DQ9). Ponad 95% pacjentów z celiakią posiada izoformy DQ2 lub DQ8, dziedziczone z pokolenia na pokolnia
ale wytłumacz innym -może uratujesz ich dzieci.
Będę robiła po swojemu tak jak matka wegetarianka nie będzie swojemu dziecku podawać mięsa (o wredna i niedobra jak to dziecię będzie się rozwijać) tak ja jutro ugotuję marcheweczkę i będziemy obie wcinać. Tak robiła moja mama i ja też tak robić będę -moje zdrowie i zdrowie mojej siostry na tym nie ucierpiało a odkąd skończyłyśmy miesiąc miałyśmy podawane normalne jedzenie (w ilościach naparstkowych). Mój mózg na tym nie ucierpiał i ciało też nie -jeśli zrobiłam swojemu zdrowiu kuku to o wiele później i na własne życzenie i to sportem (a ponoć sport to zdrowie).
Poza tym jest takie powiedzenie którego się trzymam
nie oceniaj bo ciebie ocenią
warto sobie to powtarzać
PS co do wagi nie wiem bo jestem tak złą matką że moje dziecię było ważone w 6 tygodniu swojego życia (a jutro jest 9 tydzień)
w każdym razie wtedy ważyła 5.05kg
(waga urodzeniowa 3400, waga spadkowa 3060 -spadła równe 10%)
Dzięki dziewczyny
nie wiedziałam że wprowadzanie glutenu zapobiega celiakii. Będę zatem dodawać do warzywek jak zaczniemy za jakieś 2 miesiące.
Ja mam to szczęście, że mamy koło domu kilkanaście ar i tesciowa załozyła mi ogródek warzywny specjalnie dla wnusi :-) Pozwalam jej się szarogęsić bo wiem że robi to w dobrej wierze. Już mamy swój koperek, rośnie teraz marcheweczka, pietruszka, seler. No więc u nas nie będzie słoiczków tylko wlasne warzywa, przynajmniej na początku.

My też mamy to szczęście że warzywka bez oprysków z działeczki teściowej
Dziś dostałam już swojski kopereczek, szczypiorek i botwinkę...uielbia botwinkę - już nie mogę się doczekać jutrzejszego obiadkuwiadomo co będzie a jak
![]()

no i towarzystwa Ci dotrzymamy bo K. jutro tez ma pozniej wrocic
Moje dziecko od 3 dni ma nowe ulubione zajecie... Lezenie na sofie i drapanie paznokciami po skorze... Chyba jej dzis pazurki poprzycinambo po pewnym czasie sofa moze tego niewytrzymac.
Pozatym bylismy dzis na zakupach, i cos coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze Polcia w tatusia sie wdala. Jak tylko wchodzimy do sklepu to ona zasypia. Tatus tez najchetniej wszystko kupowalby przez neta...
Ilona - Ty zeby wrocic z Gabrysiem do IRl wyrabialas mu PL paszport? A meldowalas go w wPL i wyrabialas pesel? Jak to wszystko sie ma do paszportu?
Kurde zielona jestem, musze poczytac o tym, by jak przylecimy do PL pozalatwiac wszystko.
Aha, dziewczyny - by zalatwic chrzest co jest potrzebne? Akt urodzenia dziecka? Juz od razu przy zalatwianiu terminu? Bede musiala chyba wyslac akt urodzenia do Pl i zlecic mamie tlumaczenie, bo pewnie w jezyku angielskim jest nieakceptowalny....
nam kompletnie niec nie bylo potrzebne, ale u Was za wielka woda to moze byc inaczej ;-)
nawet zaswiadczenia ze chrzestniu u spowiedzi byli sa zbedne...
.