Ella1
Fanka BB :)
Witam serdecznie po długiej przerwie Mamusie :-)
Teraz juz bede regularnie tu zaglądać i pisać, bo.... u nas jest lepiej!!!! Wrrrrrrreeeeeeeeeeszcieeeeee!!!!!!!!

Mineło prawie 3 miesiące i bóle brzuszka ustąpiły prawie!!! Lepiej jest od tygodnia więc mogę powiedzieć że jest poprawa!!!:-)
Wcześniej wpadłam już w totalny marazm...codziennie ataki bólu brzuszka wieczorami, w dzien marudzenie i bóle prawie przy kazdym jedzeniu...koszmar...a teraz już spoko
Mała jest cudowna- smieje się cieszy bawi i jestem w niej totalnie i całkowicie zakochana!
Teraz se wyszukuje inne problemy jak kazda matka-wariatka ;-) bo moja córcia ma 2 nieduze naczyniaki płaskie- czerwone plamki - jedna na pleckach i 1 na udzie...czytalam o tym ostatnio, ale pisza ze jest sdznsa ze to zblednie przez najblizsze pare lat, ale przypadkiem trafilam tez na informacje o plamkach okreslanych jako "koloru kawy z mlekiem"..i nasza mała ma taką 1 na skroni...a to znów może świadczyc o jakiejs chorobie genetycznej ktorej nazwy nawet wymowic nie umiem
...jak juz wspomnialam- matka wariatka 
;-)
Za to jeśli któreś z waszych malenstw ma atopowe zapalenie skory AZS to baaaardzo polecam krem do twarzy i ciala SVR Topialyse- działa rewelacyjnie!!! Juleczka nie ma już nic na skórze (poza tamtymi rzeczami ale tpo nie ma zwiazku) jest nawilzona i gladziutka- zadnej wysypki ani nic!:-) i o dziwo- pomoglo to koszmarna ciemienuiche- posmarowalam tym po kapieli glowke 2x i byl spokoj- calkiem wszystko wyleczylo wiec bardzo polecam!:-) (jakby co to najtaniej znalazlam tu: SVR TOPIALYSE SENSITIVE krem 500ml ~9412 A~ (1073275075) - Aukcje internetowe Allegro w aptekach to drogie ze masakra- 90zl a tu ok 60 )
Poza tym to nadrabiam co tam u Was słychać...i dokształcam się dzięki wasej wiedzy...
Co do ważenia małej to ja ważę raz w tyg orientacyjnie na mojej wadze lazienkowej w foteliku samochodowym- fotelik wazy rowne 4,0kg wiec łatwo liczyć ;-)
W środe mamy szczepienia kolejne więc dowiem się dokładnie ile Julka waży, ale orientacyjnie tydzien temu jak ją ważyłam to było 5100g :-) (a przy porodzie 2920g)
Słuchajcie mam pytanko- czy któreś dziecięcie nie podnosi jeszcze sztywno główki jak leży na brzuszku czy tylko moja Dzidzia tak słaba??

Ćwicze z nia ile sie da a ona dalej ryje noskiem...czasem tylko podniesie wysoko na pare sekund i...benc.
A co do koloru oczek dzieciątek (Pomijając Konstancje bo w jej oczkach jestem totalnie zakochana :-)) czy któreś z waszych maleństew urodzilo sie z niebieskimi/szarymi oczkami a teraz zaczynają być już brazowe??

Jak to wygląda?? Bo moja Mała ma ciągle szare (a jak mam wlasnei ciemno brazowe) i zastanawiam sie czy jeszcze mogą się zmienic?? bo narazie nic na to nie wskazuje 
chociaż cudne ma te ślepka narazie bo takie intensywnie ciemno-szare ale jak zmienia sie w takie szaro-nijako-zielone jak ma moj mąż to troszke lipa bedzie 

Dobra nie zanudzam Was już dziś, ale od dzisiaj jesli mnie na nowo przyjmiecie po długiej przerwie to obiecuje pisać znow codziennie jak przed porodem
Pozdrowionka i dobrej nocki!!!;-)
....a moje dziecięcie śpi jak aniołek... nie moge sie nadziwić tych spokojnych wieczorów...
...musze tylko czekać do 23.30 żeby ją obudzić do karmienia...bo sma to by się już nie obudziła do rana 
Teraz juz bede regularnie tu zaglądać i pisać, bo.... u nas jest lepiej!!!! Wrrrrrrreeeeeeeeeeszcieeeeee!!!!!!!!

Mineło prawie 3 miesiące i bóle brzuszka ustąpiły prawie!!! Lepiej jest od tygodnia więc mogę powiedzieć że jest poprawa!!!:-)
Wcześniej wpadłam już w totalny marazm...codziennie ataki bólu brzuszka wieczorami, w dzien marudzenie i bóle prawie przy kazdym jedzeniu...koszmar...a teraz już spoko

Mała jest cudowna- smieje się cieszy bawi i jestem w niej totalnie i całkowicie zakochana!

Teraz se wyszukuje inne problemy jak kazda matka-wariatka ;-) bo moja córcia ma 2 nieduze naczyniaki płaskie- czerwone plamki - jedna na pleckach i 1 na udzie...czytalam o tym ostatnio, ale pisza ze jest sdznsa ze to zblednie przez najblizsze pare lat, ale przypadkiem trafilam tez na informacje o plamkach okreslanych jako "koloru kawy z mlekiem"..i nasza mała ma taką 1 na skroni...a to znów może świadczyc o jakiejs chorobie genetycznej ktorej nazwy nawet wymowic nie umiem
...jak juz wspomnialam- matka wariatka 
;-)Za to jeśli któreś z waszych malenstw ma atopowe zapalenie skory AZS to baaaardzo polecam krem do twarzy i ciala SVR Topialyse- działa rewelacyjnie!!! Juleczka nie ma już nic na skórze (poza tamtymi rzeczami ale tpo nie ma zwiazku) jest nawilzona i gladziutka- zadnej wysypki ani nic!:-) i o dziwo- pomoglo to koszmarna ciemienuiche- posmarowalam tym po kapieli glowke 2x i byl spokoj- calkiem wszystko wyleczylo wiec bardzo polecam!:-) (jakby co to najtaniej znalazlam tu: SVR TOPIALYSE SENSITIVE krem 500ml ~9412 A~ (1073275075) - Aukcje internetowe Allegro w aptekach to drogie ze masakra- 90zl a tu ok 60 )
Poza tym to nadrabiam co tam u Was słychać...i dokształcam się dzięki wasej wiedzy...
Co do ważenia małej to ja ważę raz w tyg orientacyjnie na mojej wadze lazienkowej w foteliku samochodowym- fotelik wazy rowne 4,0kg wiec łatwo liczyć ;-)
W środe mamy szczepienia kolejne więc dowiem się dokładnie ile Julka waży, ale orientacyjnie tydzien temu jak ją ważyłam to było 5100g :-) (a przy porodzie 2920g)
Słuchajcie mam pytanko- czy któreś dziecięcie nie podnosi jeszcze sztywno główki jak leży na brzuszku czy tylko moja Dzidzia tak słaba??

Ćwicze z nia ile sie da a ona dalej ryje noskiem...czasem tylko podniesie wysoko na pare sekund i...benc.A co do koloru oczek dzieciątek (Pomijając Konstancje bo w jej oczkach jestem totalnie zakochana :-)) czy któreś z waszych maleństew urodzilo sie z niebieskimi/szarymi oczkami a teraz zaczynają być już brazowe??

Jak to wygląda?? Bo moja Mała ma ciągle szare (a jak mam wlasnei ciemno brazowe) i zastanawiam sie czy jeszcze mogą się zmienic?? bo narazie nic na to nie wskazuje 
chociaż cudne ma te ślepka narazie bo takie intensywnie ciemno-szare ale jak zmienia sie w takie szaro-nijako-zielone jak ma moj mąż to troszke lipa bedzie 

Dobra nie zanudzam Was już dziś, ale od dzisiaj jesli mnie na nowo przyjmiecie po długiej przerwie to obiecuje pisać znow codziennie jak przed porodem

Pozdrowionka i dobrej nocki!!!;-)
....a moje dziecięcie śpi jak aniołek... nie moge sie nadziwić tych spokojnych wieczorów...
Ostatnia edycja:

).