reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

AAAA kurde napisałam długiego posta i się mi skasował!!Nocka super 1 pobudka w sumie 11 godzin snu upał nadal nie daje żyć chyba mam już dość a do tego komary u nas tną jak szalone nogi całe mam pogryzione aż wstyd je pokazać.Odnośnie potyczek małżeńskich to zgadzam się z wami faceci szybko przyzwyczajają się do luksusu mój nie miał jak bo ja trochę leń jestem i nie zawsze jest obiad nie zawsze jest błysk w domu ale on wie że jak mam czas i siłę to robię co trzeba jak narazie odpukać pomaga mi dużo ja np w nocy wogóle nie wstaje tylko on.Dziewczyny już pyt ale nikt nie odpisał jak u was z okresem?Ja 3 tyg straciłam mleko i zaczęlłam butlą a @ nie ma trochę się stresuje:szok:A tk wogóle pochwalę się naszym nowym zakupem mamy nowego członka rodziny 4 mies golden retriver opróćz tego mamy doga argentyńskiego oo taka bestiaZobacz załącznik 261014
i jeszcze JEST Edward świnka morska.Śmiejemy się że my normalnie rodzina wielodzietna:-DMiłego dzionka
http://www.wielkopolska.policja.gov.pl/prewencja/images/stories/PORADY/dog_argentynski.jpg

reklama
Moja Pola przespala dzis 12 godzin. Tzn z 2 pobodkami na karmienie, ale ogolnie spanie nocne wynioslo 12 godzin. Jestem w szoku.
Jeśli wliczać przerwy na zmianę pampka i karmienie to moja Lenka zawsze tak śpi. Zasypia ok. 22:00 i śpi to 9:30 a dzisiaj to z trzema przerwami, ale do 11:20 :-)
Po kąpieli ma najdłuższy sen, czasem nawet 6h, a później już max. 3h. W granicach 7:00 po karmieniu zabieramy ją do nas do łóżka i śpi tyle, co mamusia;-) Czasem jak ma fazę na gadanie to ją tato - ranny ptaszek porywa, żebym mogła spokojnie dospać, bo ja zasypiam przeważnie ok. 1:00.

AAAA kurde napisałam długiego posta i się mi skasował!!Nocka super 1 pobudka w sumie 11 godzin snu upał nadal nie daje żyć chyba mam już dość a do tego komary u nas tną jak szalone nogi całe mam pogryzione aż wstyd je pokazać.Odnośnie potyczek małżeńskich to zgadzam się z wami faceci szybko przyzwyczajają się do luksusu mój nie miał jak bo ja trochę leń jestem i nie zawsze jest obiad nie zawsze jest błysk w domu ale on wie że jak mam czas i siłę to robię co trzeba jak narazie odpukać pomaga mi dużo ja np w nocy wogóle nie wstaje tylko on.Dziewczyny już pyt ale nikt nie odpisał jak u was z okresem?Ja 3 tyg straciłam mleko i zaczęlłam butlą a @ nie ma trochę się stresuje:szok:A tk wogóle pochwalę się naszym nowym zakupem mamy nowego członka rodziny 4 mies golden retriver opróćz tego mamy doga argentyńskiego oo taka bestiaZobacz załącznik 261014
i jeszcze JEST Edward świnka morska.Śmiejemy się że my normalnie rodzina wielodzietna:-DMiłego dzionka
http://www.wielkopolska.policja.gov.pl/prewencja/images/stories/PORADY/dog_argentynski.jpg
Zazdroszczę nowego domownika. Zarówno dogi jak i goldeny są prześliczne!!
My ze względu na małą postanowiliśmy z "powiększaniem rodziny" o nowofunlanda poczekać, chociaż zaliczka na niufka już zapłacona i za rok w kwietniu będziemy czekoladowe kudłate szczęście już mieć:-)

hej
ja nie wiem jak te wasze dzieciaczki tak tyle śpią.
Moja po kapieli śpi najdłużej, ale teraz w upały to w nocy pobudka co 3 godziny a wdzień to zazwyczaj co 2 godziny cyc, po cycu godzinę zazwyczaj gada i zaczepia mamę a potem jak ją mama zmęczy to idzie spać.
Dzisiaj budziła się 0 1, 4 i 5.45!!! i spania nie było, zaczęła tak gadać do karuzelki i piszczeć z radości że my ze starym siedliśmy i tylko patrzyliśmy jak ta mala rozrabiaka aż podskakiwała z radochy. dobrze ze później udalo się ją uśpić (oczywiście cyc).

Kfiatek!!!!
na przyszłość trzeba uszyć sobie lub zakupić woreczek (tylko nie ten dziurkowany) i tam wkładać biustonosze, wtedy drut do pralki nie przelezie. :-)

chciałam poczytać was ale czasu brak!
czemu te dni takie krótkie, no pewnie jakbym wstawała tak jak mnie córcia dziś obudziła to bym nie narzekała że się nie wyrabiam. a jak wstałam o 9 to mam za swoje :-p

trzeba iść obiadzik robić i pakować się, bo jadę do mamy.
no a w poniedziałek TOMOGRAFIA KOMPUTEROWA mnie czeka!!! Już 2 razy dziennie ze stresu latam na kibelek a co dopiero będzie w poniedziałek, chyba pożyczę pampka od Oli :confused:

Akaata moj też się tak budzi...a najdziwniejsze jest to że po kąpieli zasypia od razu i śpi UWAGA!!!!!! Max 30 minut. Potem się budzi i nie chce spać - z reguły walczymy z nim tak do 22. Nie wiem o co camman :/
Potem pobudka mniej więcej o 2 i o 5 ....jak mu się spać nie chce to nawet w środku nocy potrafi gaworzyć dobrą godzinę ....najcześciej po drugim szamanku czyli o 5 nie chce mu się już wcale spać i tak się z nim bujam aż się zmęczy....dziś zrobił mamusi suprisa i wyjątkowo pokimał do 8.30
Akaata- trzymam kciuki za poniedziałek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odwołuje alarm odnośnie @ chyba usłyszała moje modły hehe...

Kamisia,Akaata moja tez tak miała ze spaniem ale od jakichs 3 dni odmieniło się i budziła się raz lub wogóle dzieciaczki zmieniają się z dnia na dzień takze myślę że nie długo i wasze będą ładnie spać :tak:
Elvie nam tez się nowofunlandy podobają ale ta ich sierść mnie przeraża troszkę przy nich roboty będzie no ale my znowu jasne psy mamy i byle błoto trzeba je kąpać no ale my strasznie zwierzaki lubimy więc to nie problem pozatym myślę że na tej ilości psów nie zakończymy :-D

czesc dziewczynki,

z tym spaniem to wszystko zalezy od dziecka...ja z moja walcze prawie kazdy wieczor aby zasnela po kapieli i zasypia............uwaga.......... 2-3 godziny po :confused:....potem szamie o 2 i 5 i spi do 6:30,7:00,...
w dzien nie ma spania...owszem, ale 15 min drzemki...i tak zakupujemy coraz to nowe sprzety zabawkowe do domu coby dziecie pozwolilo matce cos w domu zrobic...tyle jest cudownych rzeczy na swiecie ze szkoda czasu na spanie...no ale starsza tez tak miala, tatus tak ma no i mamusia tatusia tez...wiec co mi sie tu dziwic :sorry2:

a ja Aniezowe ciacho wlozylam do piekarnika i juz sie nie moge doczekac az je stamtad wydobede....TAAAAAAAAAAAAKI zapach :tak:...mniam....

Nadrabiać nie mam kiedy bo duchota w domu nieziemska więc spadamy jak tylko się da na podwórko.
Byłam z Jankiem u pediatry i tak. Gardło lekko zaczerwienione i nurofen 3x 5 ml. I mocz do badania. Biedy tak się tym wszystkim zestresował (inna lekarka była bo my mamy faceta lekarza :-) ) że się mi potem w aucie zsikał... bidulek więc była akcja zakupienia majtek, spodenek i ręcznika na mokry fotelik

dobra spadam bom głodna!!!!!!!!!!

trzeba iść obiadzik robić i pakować się, bo jadę do mamy.
no a w poniedziałek TOMOGRAFIA KOMPUTEROWA mnie czeka!!! Już 2 razy dziennie ze stresu latam na kibelek a co dopiero będzie w poniedziałek, chyba pożyczę pampka od Oli :confused:

trzymam kciuki, nie stresuj sie, bo nie ma wyjscia innego jak to, ze musi byc all ok!!!!!!!!

Starego mi w krzyzu znow luplo.
Jesssu, jak nie urok to przemarsz wojsk. W grudniu mial ostatni atak, to 3 tyg do pracy lazic nie mogl, a tydzien lezal praktycznie nie ruszajac sie z lozka.
Na 17sta jedziemy do kregaza, bo juz innego pomyslu mi brak- normalna fizjoterapia gowno dala jak widac.

reklama
czesc, ja tylko na chwillke. jestem w Pl, narazie u rodzicow. Sebcio zniosl lot wysmienicie - zasnal zanim jeszcze oderwalismy sie od ziemi, a obudzil sie jak wymosilam do z samolotu:tak: nawet jak go karmilam, to nie raczyl sie ocknac:szok::-D stewardesy byly tak mile, ze przesadzaly ludzi z dziecmi na wolne miejsca z przodu samolotu (4 pierwsze rzedy byly puste) wiec siedzialam sama z Sebciem na 3 siedzeniach:tak: i to bylo super:-) Jedyny minus byl w Wwie, bo obsludze lotniska nie chcialo sie wyniesc wozkow pod drzwi samolotu i odbieralismy je na tasmie bagazowej:wściekła/y: a to jednak niezly marsz jak ma sie dziecko i walizke podreczna do transportu, ale w sumie wielce mnie nie zdziwilo takie zachowanie...

Niestety nie mam czasu nadrobic, bo jutro uciekamy nad morze wiec dzis wielkie pakowanie:tak: mam nadz, ze u Was wszystko ok, buzka:-D

Do góry