reklama
Już wiem wszystko, to NEUROBLASTOMA, ( FORUM NIKUSIA • Zobacz temat - Neuroblastoma - opis III ) Bardzo rzadka choroba, wielu pediatrów nawet nie spotkało się z dzieckiem chorym na to cholerstwo. Matko skoro to tak rzadkie to czemu akurat Zosiulek? Niesprawiedliwy ten świat!!!!
Judysiu to co jest napisane na stronie którą podałaś nastawia bardzo pozytywnie, mianowicie:
Zasadniczo, im młodsze jest dziecko tym do niższej grupy ryzyka zostaje przypisane. Na przykład, noworodki przed 12 miesiącem życia które mają chorobę z przerzutami są klasyfikowane do grupy niskiego ryzyka .
Wierzę,że będzie dobrze i bardzo się o was modlę.
Zasadniczo, im młodsze jest dziecko tym do niższej grupy ryzyka zostaje przypisane. Na przykład, noworodki przed 12 miesiącem życia które mają chorobę z przerzutami są klasyfikowane do grupy niskiego ryzyka .
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
jasne, ze dam znac.
dostalam dzis oferte z lufthanzy. kurde, gdybym miala 1100 dolarow, juz bym z Kostka na Nowy rok leciala. Swietna promocja...
dostalam dzis oferte z lufthanzy. kurde, gdybym miala 1100 dolarow, juz bym z Kostka na Nowy rok leciala. Swietna promocja...
reklama
Judysiu to co jest napisane na stronie którą podałaś nastawia bardzo pozytywnie, mianowicie:
Niestety tylko wiek działa na naszą korzyść, wszystkie inne wyznaczniki to te złe, czekamy jeszcze na poziom komórek rakowych w szpiku i wyniki badań genetycznych, to przesądzi o dalszym leczeniu.
Ruszylismy jednak z grubej rury, jak przy najgorszym z możliwych stadium tej choroby i Zosia daje rade! Więc mam nadzięję że to dobry znak.
Od przeczytania tych informacji mam swoje nowe najulubieńsze słowo :" spontaniczna regresja" rzadko ale zdarza się że choroba znika bez stosowania leczenia!