reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Asiatipl jak twój brzuch? Mnie boli ale tak dziwnie patrzy podejrzewam żelazo ze jest winne

Mi boleści w miarę przeszły, wieczorem mam malutki problem, ale na szczęście nie jest to taki ból jak wtedy. Wyczytałam na żelazie, że powinno się spożywać ok. 2 godz. Po posiłku i nie łączyć z z kawą, herbatą, mlekiem, bo właśnie mogą pojawiać się zaparcia i tego sie trzymam, a wcześniej o tym nie wiedziałam, wydawało mi się, że raczej większość witamin przyjmuje sie w trakcie lub bezpośrednio przed/po posiłku. W każdym razie teraz problem zniknął i oby już się nie pojawiał.
Trzymam kciuki za wizytę na IP, bedziesz spokojniejsza.

Doli, mam nadzieję, że wszystko jest ok, dobrze, ze pojechałaś sprawdzić, trzymam kciuki &&&

Szaj, zdrówka!

Karina, no trochę odpoczynku by Ci się przydało chociaż na ostatnim etapie ciąży...

Jak byłam do tej pory w szpitalach (dwóch), w sumie 3x, to, oprócz ostatniego razu, miałam dietę przed zabiegiem lub po i za wiele nie mogłam jeść, ale nie miałam na co narzekać, wychodzę z założenia, że szpital to nie restauracja, wiem, że stawki żywieniowe mają bardzo niskie i cięzko jest za to przygotować porządny posiłek. Jednak diety leżących zawsze przestrzegano, jak ktoś miał jakieś dolegliwości, to dostawał co innego.
Teraz będę w nowym szpitalu i nie wiem, jak tam będzie, maja catering i jedzenie właśnie w styropianowych pudełkach, ale nie przeszkadza mi to, i tak w szpitalu nigdy nie mam apetytu, a poza tym, jak sie zamawia np. do pracy jedzenie, to tak samo przyjeżdża...
Bardziej obawiam się samego porodu i opieki okołoporodowej, tego jak sie bedzie czuła małą i ja.

Doli trzymam kciuki, zdaj relacje jak bedziesz mogla

Szaj no to jeszcze obrona i juz.
Zdrowiej szybko

Lei kurdezycie jak w madrycie z takim dzieckiem.

Asiatipl mi powiedzieli tez zeby nie brac zelaza jak sie zjadlo wyroby mleczne, tylko godz przed albo po, bo sie zle wchlania czy cos. A wy jakie te zelazo w tabletkach? Ja mam do picia w buteleczkach na jeden raz.

Ja tez sie mertwie co robia z dzieckiem jak ci je zabiora, kaze mojemu pilnowac.

Dzisiaj niedziela a ja w koncu choinke rozebralam i czekam zeby moj ja schowal a pozniej bede musiala troche sprzatnac, chyba ze sobie to zostawie na jutro:happy2:

Asiatipl mi powiedzieli tez zeby nie brac zelaza jak sie zjadlo wyroby mleczne, tylko godz przed albo po, bo sie zle wchlania czy cos. A wy jakie te zelazo w tabletkach? Ja mam do picia w buteleczkach na jed...

Ja mam w tabletach, dwie tabletki dziennie. Na szczęście póki co to nie długo bo do końca opakowania czyli jakieś 5 dni, a wizyta za 10 dni to spoko.

Jestem już. Mogłam zostać ale nie było przymusu więc skoro nie trzeba to wolę w domu.
Lekarz badał mnie długo usg z przepływają ok, szyjka - tu szok bo badanie trwało z 10 min... Ma długość 32 mm, ale powiedział że ma długość między 25 a 30 i jest krótsza ale ok, powyżej 25 mm nic się nie martwić, ujście zamknięte, dostałam luteine w globulkach ( to to samo co w tabletkach???) i leżeć więcej, jak nie przejdzie to przyjechać

Jestem spokojna bo wiem jak w tym szpitalu jest, a to był też stres przed niewiadomym... Babki i lekarz b. mili..

reklama
Doli mam nadzieję że wszystko będzie dobrze trzymam mocno kciuki a Ty szybciutko zdaj relacje !!
Co do diety szpitalnej to śniadanie i kolację dało się zjeść ale obiad to masakra! U mnie nie było jedzenia w styropianie i przez to wszystko było zimne :/ no i standardowo niedoprawione :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry