• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Asiatipl jak twój brzuch? Mnie boli ale tak dziwnie patrzy podejrzewam żelazo ze jest winne

Mi boleści w miarę przeszły, wieczorem mam malutki problem, ale na szczęście nie jest to taki ból jak wtedy. Wyczytałam na żelazie, że powinno się spożywać ok. 2 godz. Po posiłku i nie łączyć z z kawą, herbatą, mlekiem, bo właśnie mogą pojawiać się zaparcia i tego sie trzymam, a wcześniej o tym nie wiedziałam, wydawało mi się, że raczej większość witamin przyjmuje sie w trakcie lub bezpośrednio przed/po posiłku. W każdym razie teraz problem zniknął i oby już się nie pojawiał.
Trzymam kciuki za wizytę na IP, bedziesz spokojniejsza.

Doli, mam nadzieję, że wszystko jest ok, dobrze, ze pojechałaś sprawdzić, trzymam kciuki &&&

Szaj, zdrówka!

Karina, no trochę odpoczynku by Ci się przydało chociaż na ostatnim etapie ciąży...

Jak byłam do tej pory w szpitalach (dwóch), w sumie 3x, to, oprócz ostatniego razu, miałam dietę przed zabiegiem lub po i za wiele nie mogłam jeść, ale nie miałam na co narzekać, wychodzę z założenia, że szpital to nie restauracja, wiem, że stawki żywieniowe mają bardzo niskie i cięzko jest za to przygotować porządny posiłek. Jednak diety leżących zawsze przestrzegano, jak ktoś miał jakieś dolegliwości, to dostawał co innego.
Teraz będę w nowym szpitalu i nie wiem, jak tam będzie, maja catering i jedzenie właśnie w styropianowych pudełkach, ale nie przeszkadza mi to, i tak w szpitalu nigdy nie mam apetytu, a poza tym, jak sie zamawia np. do pracy jedzenie, to tak samo przyjeżdża...
Bardziej obawiam się samego porodu i opieki okołoporodowej, tego jak sie bedzie czuła małą i ja.

Doli trzymam kciuki, zdaj relacje jak bedziesz mogla

Szaj no to jeszcze obrona i juz.
Zdrowiej szybko

Lei kurdezycie jak w madrycie z takim dzieckiem.

Asiatipl mi powiedzieli tez zeby nie brac zelaza jak sie zjadlo wyroby mleczne, tylko godz przed albo po, bo sie zle wchlania czy cos. A wy jakie te zelazo w tabletkach? Ja mam do picia w buteleczkach na jeden raz.

Ja tez sie mertwie co robia z dzieckiem jak ci je zabiora, kaze mojemu pilnowac.

Dzisiaj niedziela a ja w koncu choinke rozebralam i czekam zeby moj ja schowal a pozniej bede musiala troche sprzatnac, chyba ze sobie to zostawie na jutro:happy2:

Asiatipl mi powiedzieli tez zeby nie brac zelaza jak sie zjadlo wyroby mleczne, tylko godz przed albo po, bo sie zle wchlania czy cos. A wy jakie te zelazo w tabletkach? Ja mam do picia w buteleczkach na jed...

Ja mam w tabletach, dwie tabletki dziennie. Na szczęście póki co to nie długo bo do końca opakowania czyli jakieś 5 dni, a wizyta za 10 dni to spoko.

Jestem już. Mogłam zostać ale nie było przymusu więc skoro nie trzeba to wolę w domu.
Lekarz badał mnie długo usg z przepływają ok, szyjka - tu szok bo badanie trwało z 10 min... Ma długość 32 mm, ale powiedział że ma długość między 25 a 30 i jest krótsza ale ok, powyżej 25 mm nic się nie martwić, ujście zamknięte, dostałam luteine w globulkach ( to to samo co w tabletkach???) i leżeć więcej, jak nie przejdzie to przyjechać

Jestem spokojna bo wiem jak w tym szpitalu jest, a to był też stres przed niewiadomym... Babki i lekarz b. mili..

reklama
Doli mam nadzieję że wszystko będzie dobrze trzymam mocno kciuki a Ty szybciutko zdaj relacje !!
Co do diety szpitalnej to śniadanie i kolację dało się zjeść ale obiad to masakra! U mnie nie było jedzenia w styropianie i przez to wszystko było zimne :/ no i standardowo niedoprawione :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry