reklama

Kwietniowki 2015

szaj samo montowanie lozeczka to byla najprzyjemniejsza i najkrotsza czynnosc :D Szaj ja bym wziela ta szkole rodzenia ze szpitala w ktorym chcesz rodzic :) ja przy pierwszym porodzie bylam duuuzo bardziej spokojna jak polozna ktora do mnie przyszla do porodu okazala sie ta prowadzaca szkole rodzenia :) a nawet jesli nikogo z tej szkoly nie bedzie to wystarczy ze zapytasz sie o nazwisko czy ta jest i na pewno beda troche inaczej cie traktowac a to mega wazne :) a to czego nie nauczysz sie na szkole rodzenia nauczysz sie w praktyce w domu no ale ten kurs pomocy to mega fajny wiec tym bardziej bym wziela ta szkole

vesunna pamietam ze w poprzedniej ciazy (tylko nie pamietam czy z synem czy z corka :)) wlasnie moje protestowalo gdy kladlam sie na lewym boku - ktory byl taki rekomendowany przez wszystkich :) jak tylko sie kladlam na lewy bok to dostawalam takie kopy ze mi sie odechciewalo i przekrecalam sie od razu na prawy :D

reklama
Aa jeszcze jedno. Jeśli chodzi o pranie ubranek, to też jest analiza proszków na stronie ten sroki. Wynika z niego że ten Lovi nie jest aż tak dobry, są lepsze lub porównywalne. Ale jak Wam się sprawdziło przy dzieciaczkach to też nie ma co eksperymentować z innymi :) Co ciekawe nie ma w tym zestawieniu visira sensitive, ale jest w komentarzach o nim i wychodzi na to samo co lovela a można ciuszki całej rodziny prać :) Ja na razie kupiłam właśnie ten jelp color gel i visira sensitive w kapsułkach.
Sroka o....: Proszki i Płyny do prania dziecięcych ubranek

I mam pytanie do Was - co to znaczy, że brzuch się stawia? Bo nie wiem nawet czy to miałam, czy jeszcze nie :)

Vesunna mój tez jest takim terrorystą... Wieczorami mam to samo co Ty, że jak małemu cos nie pasuje to czuje jakby mi pięty wbijał w bok i nie jest TK przyjemne...ale ja tam się często nie poddaje i spie mimo wszystko na prawym boku :p bo jemu najwygodniej na plecach a mi za to na plecach w ogóle...

Olusia super że z maluchami wszystko ok !:) już na szczęście malo zostało więc dasz radę kochana :)

Ja w moczu tez ostatnio miałam leukocyty erytrocyty bakterie itp ale 2 ginow mi powiedziało że zwalcze sama - zakwaszanie organizmu i dużo picia. zawsze to lepsze dla dziecka niż antybiotyk.

Kuklaki w sumie to myslalam ze już dzisiaj skrzydełek nie zrobię bo wczoraj kupilam hmm...smierdzace i miałam już obrzydzenie ale dało rade :D ostatnio dwa dni jedlismy szpinak to teraz dla równowagi cos mniej zdrowego :p

Kurcze Wy tak wszystkie na szkoły rodzenia, dni otwarte a ja chyba ide na żywioł...jedynie pogadam o porodzie z moja ginka która ma dyżury w szpitalu w ktorum chce rodzic :D jako przyszła matka studentka nie mam czasu...:p

Vesunna, z ciekawości przekopywałam internet w poszukiwaniu proszków i płynów polecanych w Niemczech i odkryłam, że tam mamy używają zwykłego Persila Sensitive i nie ma rozróżnienia na proszki i płyny przeznaczone specjalnie dla niemowląt (jeśli któraś ma pewniejsze info to krzyczcie ;) ). Ciekawe, czy tylko w Polsce się tak nad tym trzęsiemy...

Ja pewnie kupię którekolwiek i przetestuję, czy uczula czy nie. Jak tak, to będziemy używać do prania naszych ciuchów, a dla małej będziemy testować nadal ;).

Babydust - no właśnie to jest mój argument 'za'. Mój ginekolog nie pracuje w tym szpitalu, był wice kimś tam kilka lat temu, więc przynajmniej położne bym kojarzyła...Z drugiej strony, nie mam ani pół doświadczenia w obsłudze malucha i boję się, czy taka szkoła 'po łebkach' mnie dobrze przygotuje. Na kurs pierwszej pomocy można iść z marszu nie będąc nawet zapisanym na szkołę rodzenia.

Kuklaki ja mu nic nie chciałam mówić bo on ma takie zbywajace podejście w piątek idę do swojego lekarza to wszystko mu powiem i wypytam on ma na pacjentkę tyle czasu ile potrzeba. Ten na nfz nie mówi że mam 5minut :) ale pogania zamyka kartę i mówi to do zobaczenia za 3tygodnie: )

szaj po porodzie poprosisz o prywatny pokaz :) kazda polozna na polozniczym bedzie chciala ci pokazac zobaczysz ze dasz rade
a do tego slyszalam ze polozna srodowiskowa powinna przyjsc po porodzie 2-6 razy wiec tez w razie czego bedziesz miala kogo pytac
ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze instynkt jednak sie wlacza i daje sie samemu ogarnac :)

a co do proszkow w Niemczech to teraz mnie zabilas informacja bo wlasnie moj tata jest tam i kazalam mu kupic jakas Lovelle dla niemowlat :-D ciekawe co przywiezie :-D

vesunna stawianie sie brzucha to nic innego jak czeste twardnienie ktore moze byc bolesne

Doli, dobrze, ze tak rano idziesz, to nie bedziesz się martwić, dostaniesz leki i będzie ok :-)

Olusia, dobrze, że z maluszkami wszystko ok i że to tylko naczynko :) szyjka krótka, ale zamknieta, to ważne :-)

Szaj, ja z kolei wzięłabym szkołę z bogatszą ofertą.

reklama
No uratowalam ja jeszcze ruszyła. Kurcze ona ma cos z zawiasem,problem jest ja domknac a jak się nie zamknie to nie ruszy. A teraz jeszcze bardziej się wylamalo,po walce i kłótniach z A jakoś ja domknelam ale cos czuje ze to jej ostatnie podrygi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry