Doli, jak nie masz sprawdzonego chirurga w Krakowie, to moge polecić tego z Sącza :-) Oblęzony strasznie, pacjenci wychodzą z gabinetu średnio po 7-10 minutach i wypowiadają się w samych superlatywach. Rozmawiałam z dziewczyną, którą miała usunietą druga ósemkę, bo mi też krzywo rosną i powinnam usunąć i mówiła, że nic a nic nie boli, po wyrwaniu też nie, moze jedynie zrobić się opuchlizna.
Tylko to pewnie zalezy od tego, czy usuwa się zdrowego zęba, czy chorego. Akurat mężowi pękła 6, którą wcześniej leczył kanałowo, a dodatkowo na korzeniu zrobiła się spora torbiel. Samego wyrwania w ogóle nie czuł, zaczęło go boleć dopiero 1-2 godz. po i męczył sie 8 godz., zanim wziął ketonal.
Pat, dla mnie też pies na łańcuchu to okrucieństwo, różne rzeczy się widuje, jak się chodzi na spacery, niektórzy ludzie mają piękne, ogromne domy z dużymi, zadbanymi ogrodami i malutkimi kojcami wydzielonymi dla psa, żeby im tego ogrodu nie zniszczył, bez kawałka zieleni, tylko na betonie... w upały... Albo widziałam ogłoszenie, że ktoś odda 2 letniego psa, mieszankę bernardyna i owczarka podhalańskiego, bo za duży urósł... no kurczę, a ratlerek miał wyrosnąć z takiej mieszanki?? Ludzie w ogóle nie myślą o tym, ze zwierzaki czują, mają swoje potrzeby i zasługują na fajne życie, już w ogóle nie wspomnę o tych maltretowanych, głodzonych itp.
Raz spotkaliśmy u weta jakąś kobietę z wioski pod Sączem, która przyjechała adoptować psa dla dziecka (2 letniego!) i była w szoku, że taka kolejka jest, bo u niej na wsi nikt do weta nie chodzi... chyba nawet nie odrobaczają i nie odkleszczają psów...