• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kwietniowki 2015

Moj tez juz nie kopue a przeciaga siie. Nieraz mam taki krzywy brzuch nawet gin sie smiala. A zdaza sie tam na dole ze cos wyprawia to az mi swieczki w oczach staja. Na szczescie zadko. Raczej nogami brzuch wypycha na gorze.

Szaj sa takie podkladki czy jakos tak to sie nazywa ze naklejasz pod spodem i sie tak nie slizga.

Doli ten v4 jest boski ale ze spiworkem 4 tys. M juz sie nakrecil;)

reklama
Margo, no to super wieści z wizyty! :-)
Tak sie zastanawiam, na jakiej podstawie lekarze czasem mówią, że kobieta nie dotrwa do terminu, jeśli np. z szyjką jest ok? Na podstawie rozmairu dziecka?

Babydust ja też czytam co Ci lekarz mówi, a że nie zawsze chodzimy w tym samym terminie to zawsze to jakiś update :)

Marela lekarz mi dzisiaj powiedział ze na tym etapie już kopniaków się nie czuje ale właśnie takie przeciąganie. Ja 3 dni temu myślałam że mnie rozsadzi.. a to mój bąbel się przekręcał :baffled:

Szaj Ty uważaj przy tych kąpielach bo kuzynka to się połamała wychodząc z wanny...

Edit:
Milia lekarz stwierdził, że bobo jest większe niż wskazywałby termin z om, to moja druga ciąża i drugi poród a też jest kwestia dojrzałości łożyska i stanu pępowiny czy coś tam. Ja tam się na nic nie nastawiam bo to wróżenie z fusów a dzieciaki i tak wyjdą kiedy będą miały na to ochotę.. no chyba że jest planowana cc.

Ostatnia edycja:
Czesc laseczki:happy2:

Myla ty juz na Marele Marcela mowisz? Marcelinka jeszcze w brzuszku:-D Dzieci sie grzebia, co zrobic, musisz troche bardziej poganiac

Moja mala tez sie strasznie rozpycha, kopniakow prawie wcale ale tak sie wierci ze masakra, zle sie siedzi bo mnie uciska strasznie.
Co do pomocy to nie wiem czy bede potrzebowac ale mi sie wydaje ze tak jak mowi babydust lepiej samemu, wiem ze jak lezalam przez ten miesiac czy wiecej i tesciowa przychodzila sprzatac to mnie strasznie denerwowalo, nerwy w strzepach mialam, wole sama jak mam czas i ochote.

Doli znowu wojna, cos za czesto kurde, szkoda nerwow.

Szaj dobrze ze sie nie wywalilas:tak:, lez sobie teraz, mi chy
ba jutro przywioza komode, jupii.

Babydust ty tez masz ciche dni znowu:no: ach ci faceci.

Margo super wiesci, to teraz juz sie nie stresuj niczym tylko ciesz sie ciaza. Goscie pojada to sobie poodpoczywaj:tak:

U mnie zebyscie nie zazdroscily, jak przedwczoraj bylo 20 stopni tak dzisiaj snieg pruszy, bylam u lekarza zobaczyl wyniki badan krwi, moczu i glukozy i wszystko super, w przyszlym tygodniu musze isc na USG doppler. A i jeszcze lekarz powiedzial ze chyba nie bedzie mogl odbierac porodu:baffled:

Jednak namówiłam meza na wyjazd do Pl na dwa dni i jestesmy juz w drodze. Malutka grzeczna, obecnie spi, takze super! Dzis mam fryzjera takze humorek mam świetny.

Marela a Ty tym wozkiem jeździłaś juz czy kupujesz w ciemno?

Co do pomagania to moj maz zrobi wszystko o co poproszę (czesto tez sam z siebie) albo zabierze nas na obiad i w międzyczasie przyjdzie dziewczyna posprzątać. Tesciowa nam bardzo duzo pomaga (ła) i przy małej i ogolnie czy mnie na zakupy brała albo dzwoniła cos potrzebuje, zawsze kupowała czy to jakies zabawki, czapki, kombinezon, podsyłała mi linki do aukcji itd naprawdę masa takich drobnostek przemiłych..

Kuklaki, no to fajnie, ze wyniki dobre :) a czemu Twój lekarz nie będzie mógł odebrac porodu? nie pracuje w szpitalu? może ma tam kogoś znajomego, kto się Tobą zaopiekuje?

Milia spokojnie jeszcze duzo roboty przede mną: ))
Margo super wieści! ! Strasznie się ciesze ze wszystko ok i malutka w pełni już. Rozwinieta a co najwazniejsze ze Ty spokojna :)

Margo, super!! Tak jak dziewczyny pisza, teraz ciesz sie ciaza juz na spokojnie :-)

Doli, Magda, Przykro mi, ze Wasze mamy tak do tego podchodza. Ale przyjdzie dzien, ze beda zalowaly. Tylko niestety czasu sie nie cofnie :-( Mojej mamie tez nikt nie pomagal, babcia miala swoje sprawy, tesciowa to samo
Dlatego mama mi zawsze powtarzala ze ona mi pomoze, bo wie ze jest ciezko. I rzeczywiście juz w pracy zglosila, ze od kwietnia przechodzi na emeryturę. I będzie miala o wiele mniej kasy, ale mowi ze chwil z wnuczka nie da sie przeliczyc na pieniadze. Bardzo jestem jej za to wdzięczna :-) a za tydzień i ja mam usg i zabieram tym razem mame właśnie zeby sobie podejrzala wnuczke :-)

Kuklaki, no to fajnie, ze wyniki dobre :) a czemu Twój lekarz nie będzie mógł odebrac porodu? nie pracuje w szpitalu? może ma tam kogoś znajomego, kto się Tobą zaopiekuje?

No mowi ze cos tam sie zmienia i nie bedzie mogl w prywatnym szpitalu odbierac porodow:baffled: ale powiedzial ze zobaczymy moze mnie przekaze komus zaufanemu

reklama
Szaj akrobatko Ty, dobrze, że szpagatu ne było ;D

babydust nie mów mi o slodyczach, nie mam na nie ochoty a jem cały czas, od rana czekolada i cała paczka ciastek, niedobrze mi było a jadłam dalej, nie dziwie się, że już 2 brode mam normalnie... -_-

Margo wow kolejna wielka dziewuszka! :D super, że wszystko OK no i z porodem-bajka, że to TY wybierasz..eh..

marela mi te stokke jakoś się nie podobają, tzn spacerówka. jeździły po os. u nas i takie to...małe było..w sensie krótkie.. oparcie takie krótkie.. a ja mam fisia na pkt. długiego ;D

Kuklaki no widzisz, tak to jest czasem :( ja tam chcę Twoje 20 stopni! a jak patrzyłam na Argentyne to aktualnie mają po 30 stopni z odczuwalną ponad 45 !! l;ol ..

vesunna no niestety, myślę że zmądrzeją jak bedzie za późno.. :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry