• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

tak tak, ja już miałam nauczkę w 1 ciąży, niczego sobie nie odmawiałam i potem wyszlo ponad 25 kg na plusie, a przed ciążą ważyłam 54 kg więc wyglądałam jak beczka :-D i wyszedł taki klocek później 4,5 kg i 59 cm :-D
więc teraz niby niczego sobie nie odmawiam, ale wszystko w granicach rozsądku nauczona doświadczeniem... :-D niby szybko wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale wolę nie ryzykować :-D

reklama
Tak jak pisza dziewczyny to ze brzuszek duzy nie oznacza ze dziecko bedzie duze... bo moze byc tak ze brzuch duzy a dziecko male i na odwrot :tak:

Doli ja juz zjadlam knopersa...;-)ja chce by moje maluszki mialy przynajmniej 2 kg jak urodze...mysle ze dojda do tej wagi...

Olusia a ile ostatnio wazyly?
Bylam we wtorek u sąsiadki - na chłopców z kwietnia - bliźniaki. I ważyli po 2600 l 2800.

Moja dobra koleżanka w 1 ciąży (sterydy od początku) przytyla 35 kg. W drugiej 16 w trzeciej 12. Każde z dzieci waga ok 3.600 wiec mimo zmiennej wagi u niej dzieciaki tak samo przybierały. Teraz ten środkowy to taka moja Tysiąc - czyli szczuplas pospolity któremu wszystko z pupy leci. Reszta normalna wagowo.

Jeszcze co innego jak matka ma jakieś problemy i zaburzenia i wtedy tyje, ale dla mnie żarcie pod korek dzień za dniem to przegięcie. Nie powiem bo sama nieraz opanować się nie umiem, ale raczej dbam o to wszytko i mam nadzieję że nigdy nie zatrace się w zarciu

Aylin, Twoja Tysia jak ma na imię ??? :)
Bo ja już się pogubiłam :)
Moja Majka ma teraz 3 lata i 4 miesiące i waży ledwo 12 kg., 91 cm.
Więc drobinka straszna. Najmniejsza w przedszkolu.
Też z niej wszystko spada, nawet leginsy :/

A ja podkuszona sernikiem robię ciasto truskawkowe z kruszonką :)
ha ha !!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry