• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Nie, dzięki jednak główka w obwodzie 34 cm to nie jest to czemu bym znowu podolala hahaha
to maluszek :)
moja corka miala lepek 35cm przy wadze 3100 a syn mial 37 :cool: i 4100

Milia, ja też się boję dużego dziecka. Moja córa urodziła się w 40t 6d z wagą 4100, a teraz w 30t0d mały ważył 1667 i już mi lekarz nagadał, że będzie duuuży:szok:
Chyba umrę jak każą mi rodzić duże dziecko sn bo pierwszy skończył się cc....
oj ja mam te same obawy :( z tym ze ja rodzilam sn :( w 28t6d dzidziol mial 1460 gr :( wiec tez nie maly syn w 30t0d mial juz 2 kilo we wtorek sie dowiem ile juz Basia ma ale cykam sie strasznie :(

.a w przyszłym tygodniu muszę e końcu złożyć wniosek i dowód bo zmieniłam meldunek i mój traci ważność i do porodu zostanę bez dowodu...
ja zmienilam meldunek w marcu po tym jak z dowodu znika obowiazek podawania adresu i na szczescie nie musze teraz wymieniac

Tabasia w sumie to ci sie nie dziwie zenie chcesz jechac do szpitala od razu bo znajac ich sluzbe to pewnie i tak nic ci nie beda chcieli zrobic
lepiej wez buscopan lub nospe - nie wiem co mozesz sobie kupic tam na miejscu i ciepla kapiel i lezenie ;)

ja tez uwazam ze zdanie ze lepiej urodzic w 7 niz w 8 miesiacu jest bzdurne, kazdy dzien w brzuchu dla dziecka jest zbawienny
w 7 miesiacu to sa skrajne wczesniaki ktore sa malutkie ledwo kilogramowe a te w 8 sa okolo 2 kilogramowe i to jest ta granica o ktorej lekarze mowia

Moj gin jak badał szyjkę z miesiąc temu to był w szoku 55mm..tozto szyjon jakis mutant..
uuu juz myslalam ze ja jakas dziwna jestem bo jak mi ginka mierzyla ostatnio to mialam 52mm i mi powiedziala ze juz DAAAWNO nie widziala TAAAKiej dlugiej ;) a ze nigdy wczesniej nie mialam mierzonej wiec nawet nie wiem czy w poprzednich ciazach tez taka mialam :(

DOli nie rycz lez i zaciskaj nozki :( trzymam kciuki zeby jednak mlode nie chcialo tak szybko wyjsc :( a pomierzyli ci malego ? jaki duzy jest juz ? ze zgladzona szyjka mozna jeszcze troche pochodzic serio jezeli nie ma skurczy porodowych to sam brak szyjki nie oznacza ze to JUZ ale fakt wystarczy ze skurcze mocniejsze sie pojawia i porod moze sie zaczac . Wierze ze sie martwisz lec na IP jak sie bedzie cos dziac, mowilas ze czulas ze cos z szyjka sie dzieje wiec jak znowu cos poczujesz to jedz natychmiast :) trzymaj sie !!!

Dziwnie tylko, ze prywatnie a nie zmierzył szyjki...ja tam mojego cisne choc on mi mowi, ze jak nie ma podstaw to nie mierzy, tylko palcem bo jemu za to mie płaca ;-) a jak cos to na IP robią komplet razem z przepływami i waga bejbika.
Ale skoro Doli mu ufa to juz ciiisza dziewczyny panikary ;-) :tak:

Jakby cos sie działo to by wysłał do szpitala..

Dziewczyny ile bejbiki teraz rosną? Po 200g na tydzien? Moja tydzien temu 2kg miała..tak sie zastanawiam ile tyje skoro ja ostatnio to w ogole...:rofl2:

Ostatnia edycja:
Babydust a tez Cie tak parte bolały? Bo sie zastanawiam czy to ma jakis związek. Bo ja rozwieranie to brałam na klatę jakos ale przy partych to chciałam umrzeć...moze kwestia, ze tak szybko to poszło, moze z 15 min w sumie spędziłam na tym łożku, łącznie z przebiciem wód (hehe śmieszne uczucie) i samym wypychaniem.

reklama
No dlatego mowie że 200 pisza w książkach ale w życiu bywa inaczej ;)

Lei e szpitalu się nasluchalam kobiet podczas partych :p ale fakt że mówiły że parte najgorsze ale trwały 15-20 minut...chociaż pewnie ciągnie się to w nieskończoność :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry