• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

U Doliores wszystko dobrze, odpoczywa sobie :)

Oltoma ja w szpitalu smigalam a w domu sie zaczely bole i na tabletkach bylam miesiac. Co prawda nie bolalo ciagle w zasadzie to juz tak tego nie pamietam dokladnie. Ale bolu przy kichnieciu nie zapomne do konca zycia,myslalam ze mnie rozerwalo od srodka :/

Teraz chcialam bardzo sn zeby byc szybciej na chodzie. I bardzo wierzylam ze bylby latwy bo sie bardzo duzo ruszam i dziecko raczej duze nie bedzie. Wiem ze to tylko gdybanie ale tak sobie myslalam i wyobrazalam...
My tez zdani sami na siebie wiec tym bardziej chcialam naturalnie.
No nic co ma byc to bedzie. Dla mnie dobro dziecka ponad moj stan ;)

reklama
Asia super!

Ja tez mam dola dzisiaj jakos wszystko mnie wkurza...

Kuklaki dobry sen, tak chwile czytałam i myslslam, ze na serio gdzies w szpitalu byłaś i pomagalas haha!

A tak w ogole to u mnie wszystko ok, tylko ktg ciśnienie i ważenie miałam, teraz za 2 tyg wizyta a potem mam co tydzien do porodu, moze na którejś jeszcze wezmę usg tylko mie wiem na ktorej...moze 2 tygbprzed porodem?

Ostatnia edycja:
:wściekła/y:Ale jestem zła:crazy:!!! Mój mąż ma jutro imieniny. Spędzimy je sami bo jesteśmy chorzy. Upiekłam, więc na pocieszenie ciasto marchewkowe. Wyszło super. Zabrałam się za polewę, podłączyłam mikser... nagle trzask.... i po mikserze:wściekła/y:

Siedzimy już dłuższy czas na walizkach, więc staramy się za dużo nie kupować, aby w razie czego łatwiej się ogarnąć z przeprowadzką, więc za dużo gadżetów kuchennych nie mam, a tu jeszcze i ten się skończył... Niby nie majątek, ale jest tyle innych wydatków.....

Gdyby nie mąż, który od razu zaczął mnie pocieszać ryczałabym jak bóbr... Taki powód...

Kuklaki przekaże :)
A ja dzis nic nie robie :p odpoczywam w pracy przed komputerkiem na zakupach :p

Tabasia no ja 12 w pracy minimum lol . Wychodzę o 6:45 ( zaczynam 7) , a nieraz wychodzę z pracy po 20 .. Potem nieraz jeszcze cos trzeba załatwić ...

Oltoma no nie wiem jak dlugo ..., chciałam do 30.3 lol ale nie wiem czy dam rade ... Szczerze ;)

Lei dobrze ze wszystko ok :tak:

Oltoma mixer to nie koniec świata :p wyluzuj boberku :)

Myla nie dołuj mnie z ta szafa hehe, ja nie wiem jak ja ogarnę dwójkę dzieci. Ja i tak ciagle cos sprzątam i układam..

Karina a my jeszcze normalnie powinnismy miec jskies usg? Tak teoretycznie 14.02 młoda ważyła 1800 i teraz juz do porodu sie nie dowiem jak rośnie i czy nie ma za duzo? :nerd: Orientujesz sie? Ja z córcia mislam wiecej bo przepływy złe były no i doe odwróciła 2 tyg przed porodem nogami w dół takze potem mi w szpitalu robili a teraz nie wiem..no jak zacznę rodzic a tu nie wiadomo ile dzieć wazy i jak lezy..? Jsk to jest?

Lei nie wiesz jak ogarniesz szafę???????
Ja się kur.. Nie mogę doczekać AZ mi Arek podlaczy pralke!!!! Najpierw pójdą z 4 pralki naszych ciuchow potem malej...a musi to gdzieś poschnac.

Lei ja sobie flatrate wykupiłam i bede jeszcze minimum dwa razy miala. Teraz mam na 11.3 termin i 24.3 z usg . Mi sie wydaje ze przed porodem jeszcze Tobie zrobią zeby zobaczyć jaka waga i jak lerzy dzidzia :)

Oltoma ja Ci się nie dziwię. ;) ja jak mam dzień to mogłabym ryczeć bez przerwy i o wszystko. Ostatnio nie mogłam sobie butów ubrać to siedziałam i wyłam, dopiero mój Krzysiek przyszedł i mówi: a nie szło tych drugich wkładanych butów założyć? To się dopiero rozryczałam, że nie dość, że niedołęga to jeszcze ćwok i gamoń :D

Renatka ja na bolące brodawki mam maść z ziaji - ziajka mamma mia i dla mnie przy pierwszym dziecku był cudownym zbawieniem. Żadne inne kremy i maści nie pomagały. No i cena też w miarę bo w firmowym sklepie ziaji w zielonej górze płaciłem coś koło 12 zł. W aptece jest podobna cena. W ogóle uwielbiam ten firmowy sklep i jak tylko sie tam dodane to zakupy dla nas wszystkich robie:D;) dla maleństwa mam kupiony płyn natluszczający, tez sprawdzony na pierwszym smyku;):p

Karina podziwiam za tyle godzin pracy na tym etapie ciąży:eek: ja w domu wstaje o 6.00 rano, kładę się spać po 22.00 i padam na łóżko jak zabita.a jakbym mała do pracy chodzić to nie wiem czy bym się z łóżka zwlekła ;):D

reklama
Renatka, ile ja się tego kremu naszukałam! Chyba polski Rossmann wycofał go ze sprzedaży, niestety. Ponoć taki sam skład ma Medela, Avent i właśnie ziaja mamma, o którym pisała Magda. Najtańszy ponoć ziaja - w polecanej przez Aylin aptece Gemini - 10,39 za 10 ml.

Karina, Kochana, odpocznij, zwolnij bo nam padniesz... U nas to zabronione aby kobiety w ciąży pracowały na nocki i chyba przez 12 godzin też....

Magda, no tak to Ty sobie nie ubliżaj!!! Ja czasem też tak o sobie myślę, no ale już bliżej niż dalej i wrócimy do formy. A i hormony nam dadzą spokój! No, przynajmniej na to liczę ;o)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry