• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

O Doli nas z nosa wyciągnęła :)
Cześć kochaniutka! Co tam dolujesz? Brzuch boli? To zawijamy pytki na IP -dwa tygodnie wytrzymasz. Ja ytrzymalam to tez! Będę codziennie ci stonke wysyłać :D

reklama
Ja bym w takiej sytuacji chyba przebolala szpital byle by być pod okiem lekarza jakby co...Ciężko mi jednak stawiać się w Twojej sytuacji Doli, bo na razie nie wiem jak to jest zaliczyć taką rozlake z dzieckiem :-(.

Kurcze laski ale jak się nie zgodzę na szpital to znowu to uczucie że może trzeba...

Pat mój lekarz jest ordynatorem tego szpitala i szefem całej patologii także chyba wiec co robi....

Jak wstałam to ból kręgosłupa jak ręka odjal... Podbrzusze boli trochę, ale to nie skurcze tylko ciągły ból już tak miałam parę razy...

Myla mój ma 3.5 roku... :( stonka mi go nie zastąpi

Doli może i jest ordynatorem ale nikt nie jest nieomylny. W mojej sytuacji rację mieli lekarze nie ordynator.
Ale już mi nie chodzi o to czy on się pomylił czy nie, tylko o to że to on powinien wysłać Cię do szpitala chociaż po to żeby dali Ci sterydy..bo mówiąc "może urodzić Pani w każdej chwili" powinna zapalić mu się lampka że dziecko jeszcze nie ma gotowych plucek wiec mówienie że szpital nic nie zmieni jest mega błędem...fakt jakby się okazało to z szyjka to szpital Ci szyjki nie zwróci ale zabezpieczy małego a w tym wszystkim chodzi o niego ;)
Wiem że łatwo mi mówić bo nie mam dzieci chociaż tez mi było ciezko w szpitalu bo chyba nikt tego miejsca nie lubi, ale Twój trzylatek sobie trzy dni bez Ciebie poradzi a nie można tego w 100% powiedzieć o brzusznym lokatorze ;)
Podanie sterydów to dwa dni a później możesz leżeć w domu myślę bez wyrzutów sumienia ;)

Dobry :)

Jejku jak mnie spojenie napieprza :/
Zawsze po nocy przechodzilo.

Macie cos takiego jakby sekundowy skurcz w dole brzucha?? Dziwne uczucie. Jak to sie dzieje to doslownie zgina mnie w pol!!!! :/

Doliores ja bym pojechala sprawdzic. Zawsze mozesz powiedziec ze nie zostajesz.
Ja wypisalam sie z pierwsxym na wlasne zadanie.

Myla jak humorek?? Ogarnelas wszystko??

Gorzej ja zdecyduja że podanie w pon, jakbym dziś przyjechala ...

Pat ja sama nie wiem... :( lekarz mówił że leżeć, leżeć, wpychać liutke, zero stresu i dotrzymam, że do wizyty spokojnie, ale jakby się coś działo to do niego albo ip.. A mi się nic nie działo!!! I nie dzieje prócz zszarganych nerwów :(

Oni to tą lutke pchaja na wszystkie dolegliwości ciazowe widzę...doli jak juz dobrze wiesz zszargane nerwy często powodują skurcze a nie mówił Ci że w Twoim przypadku skurcze są bardzo niewskazane ? Bo mi przy wypisie mówili że jakby cokolwiek się działo to mam od razu wracać bo mały mimo wszystko nie jest gotowy na przyjście na świat bo fakt niektóre dzieci rodzą się w tym tygodniu i są zdrowe a niektóre rodzą sie i są słabsze... Tylko ja mam ta świadomość że małego plucka są zabezpieczone i dzięki temu jestem spokojniejsza. I myślę że i Ty byś stała się dużo spokojniejsza.
Moja szyjkę badalo 5 lekarzy...ten zawód często wymaga konsultacji i sprawdzenia swojej teorii z innym lekarzem ;) chociaż ordynator może poczuć władze i pewnie nie sadzi ze mógłby się pomylić bo jak to tak...

Szyjki nie ma co badać bo jej nie ma heh.... Także wątpię żeby sie pomylił tu... -_-

Zobaczę co dalej... Jak coś to pojadę...
W 28 tyg też chcieli mnie zatrzymać bo miałam szyjkę krótsza i twardnieniami... Ale to było zapobiegawczo.. Więc teraz na 100% mnie zostawią... Eh :/

Doli ja wiem...lezalam 2 razy z Ksaerym na poczatku ciąży w szpitalu ze wzgledu na krwawienia i Cypi mia wtedy 2.5 roku no le czasem trzeba. W twoim wypadku tu chodzi nawet o zdrowie małego. rozłąka rozlaką ale JK m dosyć sterydy i uodzic się wydolny oddechowe to jest chyba teraz najważniejsze.i w takim wypadki gdzie możesz urodzc w każdym momencie nie zdecydują się w poniedziałek! Podadza ci od razu. Zresztą jak potwierdza teorie twojego dr to się upomnij o sterydy

Tabasia ja w dole bruch mam tylko te uderzenia w szyjkę.
A humorem nadal z dupy ;)

reklama
Doli zawsze warto sprawdzić :) nie ma co mieć czarnych myśli bo ręką każdy może się pomylić. A jak się nie pomylił to trudno juz nic nie zmienisz z szyjka ale zabezpieczysz małego ;) teraz masz juz 2 dzieci więc myśl o dwójce :) dupka trochę popiecze i przejdzie a Ty będziesz spokojna o zdrowie małego ;)

A i Myla przypominało mi się że ja miałam jakiś inny steryd niż Ty podawany...jakiś na d :p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry