• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

Zresztą po pierwszej ciąży z krótką szyjka i obciążonym wywiadzie z poronieniami możesz mieć założony pessar profilaktycznie i szyjka się tak nie skróci :)

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie ja mam dwóch fotografów wśród najbliższych przyjaciół i miałam cudna sesje brzuszkowa i dzieciowa tez chcą mi zrobić. a dziś widziałam piękne zdjęcia z pierwszych momentów po urodzeniu, normalnie eksplozja emocji

Doli DHL em :D

Pat ja tu żadnych żartów nie widzę

Doli ja tez tesknie za płaskim brzuchem... 10 lat będzie jak go nie widziałam...

Pat pessara profilaktycznie nie zakładają. Ja mialam w 1 ciąży i teraz a z małym było wszystko ok... Dziwne,nie?

reklama
Mi w szpitalu mówili że jeżeli jest obciążony wywiad poronieniami i wcześniejsza niewydolnością szyjki to zakładają pessar. Tez czytalam takie opinie że jest on czasem zakładany profilaktycznie bo niewydolność szyjki macicy często wraca w kolejnych ciazach tak jak u Ciebie np ;)
Nie muszą tego robić zawsze pewnie zależy to od szpitala czy tam lekarza ale robią ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry