• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Myla to wymęcz A i albo Ci pomoże jeśli masz już rodzić albo nic nie da tylko troche przyjemności :)

Asia no to faktycznie kawałek masz wszędzie w Lesnicy jest siedziba mojej firmy i czasem tam bywam ;) ja mieszkam na Krzykach

ja idę na roczny macierzyński a potem pewnie na zalegly urlop. ja też nie będę miała problemu z powrotem do pracy.

Myla to jest jakieś chore podejście, mój malutki rozumek tego nie ogarnia!

Doli jak mogłaś tyle wpierdzielic i jeszcze mieć siłę żeby coś pisać? jak ja ci zazdroszczę tej dupy bez dna:)

Anulka chyba działa, skoro nic nie pisze :)
Trzymam kciuki !!! &&&&&&&&&&&&&&

Bananowiec cholera wie. W sumie moglabym poczekać ale ta niepewność mnie wykancza i to ze te skurcze mam.
to ródź !! Na co czekasz ! :)

A do mnie W KOŃCU przyjechały meble. Mężczyźni składają, a ja się relaksuję przed wizytą u lekarza :D
Dziewczyny, powiedzcie mi, proszę, czy im bliżej porodu, to brzuch częściej staje? Czy to nie ma związku?

super !!! Pochwal się jak skończą :)))

Pat : No czytalam wlasnie:

Wymiar urlopu macierzyńskiego: blizniakow - 31 tygodni + 8 tygodni dodatkowego urlopu macierzyńskiego
Całkowity wymiar nowego urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego po nowelizacji ustawy: bliźniaków - 65 tygodni (455 dni, czyli mniej więcej rok i 3 miesiące)

p.s - dwoje dzieci: 31 tygodni urlop macierzyński, 8 tygodni dodatkowy urlop rodzicielski i do 26 tygodni urlop rodzicielski (czyli razem do 65 tygodni),

łaaaaa, to żyć nie umierać :)
gratki !

Myla żyje, zdjęli jej pessar ma czekać na skurcze, ktg o 19 ma :D

oj ciekawe, czy do KTG dotrzyma czy urodzi wcześniej :)

No ja tez chce miec roczny urlop.. by jak najdluzej byc z maluchami...:tak: ale powiem wam ze troszke tesknie za swoja praca... brakuje mi jej... chyba zapomne jak sie moj zawod wykonuje....

no przez rok to na pewno :)

a co robiłaś w pracy jesli można podpytać ?
:)

dygotka bo gdzieś czytam, że 14 dni przed porodem! :szok: no i trochę się obudziłam za poźno...
bo nie chce pierw 100% a poem 60% ... :/
nie no, na pewno po porodzie :)

spokojnie :)

Ja idę na opór czasu, i tak jestem na lewo zatrudniona u taty ;)

Doli po porodzie zgłaszasz tylko aby miec przez cały okres 80% to od razu musisz zdeklarować roczny urlop.

Karina świetny kot;) czasem pewnie można zawału dostać że zniknął a on tylko dobrze się schował :)
taaa, albo Karinka otwiera szafkę a tu bach ! kocur atakuje !!! :)
:rofl2:

Renatka haha padłam [emoji23][emoji23][emoji23]
Cos Ty mu zrobila?? Lol

Ale z drugiej strony mojemu tez by sie należało ... Wszędzie otwiera szafki i szuflady i włazi :(

Zobacz załącznik 677379Zobacz załącznik 677380

Karinka, widocznie masz za dużo miejsca w szafkach i szufladach :) że się jeszcze wielkie kocisko mieści :)

Ja byłam u lekarki, werdykt: antybiotyk.
Powiedziała, że nie ma sensu, żebym się cytrynkami i miodkami męczyła, jak przez tydzień nie pomogło to już nie pomoże.
Pierwszy raz u niej byłam a już ją lubię :)

Dostałam Duomox.

A propos urlopów:
Matka, nie później niż 14 dni po porodzie (co oznacza możliwość wnioskowania w dowolnym terminie jeszcze przed narodzinami dziecka) może złożyć jeden wspólny wniosek o udzielenie bezpośrednio po podstawowym urlopie macierzyńskim, dodatkowego urlopu macierzyńskiego w pełnym wymiarze, a bezpośrednio po nim urlopu rodzicielskiego, również w pełnym wymiarze. Wniosek o dodatkowy urlop macierzyński można też złożyć w terminie nie krótszym niż 14 dni przed rozpoczęciem takiego urlopu, czyli w trakcie korzystania z podstawowego urlopu macierzyńskiego. Jeśli matka złoży jeden wspólny wniosek o wszystkie urlopy, a zamierza się nimi dzielić potem z tatą, nie musi od razu określać, kiedy i jaki sposób chce to zrobić. Trzeba jednak pamiętać, że w takiej sytuacji kobieta wnioskuje o te urlopy dla siebie. Jeśli w którymś momencie będzie chciała, żeby z urlopów tych lub ich części skorzystał tata dziecka, wówczas będzie musiała złożyć co najmniej 14 dni wcześniej wniosek o rezygnację z całości lub części dodatkowego urlopu macierzyńskiego i/lub urlopu rodzicielskiego.
Chyba, że coś się zmieniło od czerwca 2013 r.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry