Asia to super
Witaj nowa forumko
Szaj najczesciej malej nie przeszkadzam

lezy sobie w koszyczku i oglada zabawki

jak jej sie nudzi i zaczyna nawolywac to wtedy klade ja na kanapie i sobie gadamy do siebie jak to jej sie nudzi (albo mi

) to klade ja na mate i ma nowe zabawki do ogladania , potem klade na brzuszek o ile nie jest po jedzeniu i znowu troche oglada swiat z innej perspektywy - dzisiaj mnie zadziwila bo 3 razy pod rzad przewrocila sie na plecki z lezenia na brzuchu ale to bardziej przez przypadek a nie swiadoma czynnosc

po prostu jedna strona ciala przewazala jak glowa sie ciezka robila

najczesciej po tych wszystkich czynnosciach mija godzina lub poltorej i mala znowu do spania jest ukladana

duzo do siebie gadamy jak mala jest na przewijaku
Szaj dziecko naprawde ulozy sobie pory karmienia i spania i beda one bardzo zblizone codziennie +-30 minut
ale plan dnia ty ukladasz dziecku przez to ze np po nocnym spaniu czas na jedzenie i zabawe potem na drzemke mala idzie spac do lozeczka (lub gdziekolwiek ty chcesz) potem jedzenie i zabawa i spacer ktory trwa mniej wiecej tyle samo kazdego dnia potem wiadomo jedzenie i zabawa i drzemka znowu tam gdzie chcesz , kapiel mniej wiecej o stale porze i potem odkladane do spania o tej samej porze
polecam kladzenie dziecka spac maks o 20

przynajmniej troche czasu dla rodzicow zostaje w ciagu dnia
Pat nasza tez dzisiaj dala koncert po kapieli :/ i w sumie nie wiem dlaczego

uspokajala sie tylko jak bralam ja na reke (samolocik ) i jak masowalam brzuszek ale ani baczka ani beku nie bylo a potem taka wrzeszczaca przystawilam do cyca zalapala zjadla z dwoch cycow (z wrzaskiem jak zmienialam cycka) a potem odplynela :/
czy sa jeszcze jakies kwietniowe maluszki ktore jedza tylko 6 razy na dobe ? bo to juz kolejny dzien jak tylko tyle karmien mamy :/
w nocy miala 8 godzin bez jedzenia (a ja o 2 w nocy musialam laktator uzywac bo cyc jak kamien)