reklama

Kwietniowki 2015

U mnie w mieszkaniu też koło 33 stopni, może więcej. Moje dziecko nie daje rady już. Do tego to zdecydowanie męczy ją ząbkowanie. Codziennie usypianie to test naszej cierpliwości... To plus pogoda i rehabilitacja to dla niej zbyt wiele. My też już odpadamy.. Nigdy nie lubiłam upałów, teraz szczerze nienawidzę. Córa wiecznie mokra, kąpiemy się częściej, a i tak to nic nie daje :( Zero orzeźwienia, odpoczynku.
Ale są i dobre strony ostatnich dni. Mała ćwiczy przewracanie z pleców na brzuszek i idzie jej całkiem nieźle. Zaczyna główkę podnosić, otwiera rączki. Nie spodziewałam się takich szybkich rezultatów po ćwiczeniach :) Jestem pozytywnie zaskoczona :) Myślałam też, że ciemieniucha się rozwinie i trzeba będzie "kombinować", ale widzę, że nie trzeba specjalnie działać, wystarczy wyczesywanie.

Nie myślałam, że to powiem, ale czekam na koniec lata ;) Chętnie Ci asiu oddam te upały, żebyś miała taką pogodę cały rok ;)

reklama
No podobno jeszcze tydz upału a potem już koło 20 więc i tak ok i tak do końca sierpnia przynajmniej u mnie ;)
Moja też ciągle spocona nie wiem ile mam stopni ale pewnie duzo.. Dziś lekki chłodek i zachmurzenie ;) więc wielkie wietrzenie chaty robię :D i jak nie bedzie padać to obowiazkowo spacer :)

natasza,
a Wy się w "Puchatku" zapisaliście na Bobath czy Vojtę? Myślę, że po tym basenie będzie o wiele mniej do korygowania :)

Moja jak odkryła przewrót z pleców na brzuszek, tak teraz muszę szczególnie na nią uważać. A myślałam, że ten pierwszy raz to był tylko przypadek.. ;)

Hej, my dziś nad ranem wróciliśmy znad morza :) DSCF0008.jpgDSCF0029.jpgDSCF0046.jpgDSCF0060.jpgDSCF0063.jpgDSCF0082.jpgDSCF0105.jpgDSCF9930.jpgSAM_2022.jpgSAM_2034.jpg

Załączniki

• DSCF0008.jpg
    DSCF0008.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 77
  • DSCF0029.jpg
    DSCF0029.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 80
  • DSCF0046.jpg
    DSCF0046.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 79
  • DSCF0060.jpg
    DSCF0060.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 77
  • DSCF0063.jpg
    DSCF0063.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 79
  • DSCF0082.jpg
    DSCF0082.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 83
  • DSCF0105.jpg
    DSCF0105.jpg
    39,6 KB · Wyświetleń: 78
  • DSCF9930.jpg
    DSCF9930.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 74
  • SAM_2022.jpg
    SAM_2022.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 86
  • SAM_2034.jpg
    SAM_2034.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 94
Asiawro nie wiem wsumie jaka bedzie rechabilutacja . . no tak myśle że do korekcji bedzie mniej :) dziś zaczol ćwiczyć przewroty ;) i chyba dostrzegł swoje stopy

Nacias ale super !! Pogode mieliście czad! Duży chłopak

natasza,
a fizjoterapeutka Ci nic nie powiedziała? Dziwne. My mamy mieć ćwiczenia metodą Bobath, ale pewnie z uwagi na to, że teraz ćwiczymy metodą Vojty. Kiedy zaczynacie rehabilitację?

nacia,
super fotki i świetna pogoda Wam się trafiła :)

U nas upał coraz bardziej daje się we znaki. Dobrze, że wieczory są chłodniejsze. Ale spacery odpadają :(

Asia 18.08 zaczynamy wsumie nic mi nie powiedziala a ja bylam zakrecona i przerażona i nie spytałam a później probowalam rozczytac bazgroły lekarki ale mi nie wyszlo. Wiem tylko ze 2x w tyg po 30 minut przez 6 tyg

reklama
Hej Dziewczyny!
Ada w końcu w przedszkolu, mąż w pracy, czyli życie wraca do normalności. Popijam kawkę, zajadam szarlotkę, chleb się piecze, Mały śpi, cudownie :-) w domu sajgon obrzydliwy, ale jakoś pomału uprzątnę.
Wczoraj mieliśmy super dzień - cały u wujka na wsi, 2 baseniki, huśtawka, zjeżdżalnia, Starsza przeszczęśliwa, Młody popływał w pospał w cieniu, super!
Opowiem Wam, o mi się przytrafiło poprzedniej nocy - nakarmiłam Wojtusia i poszłam siku, nagle budzę się z przerażeniem, nie wiem gdzie jestem. zasnęłam na sedesie, głowa oparta o pralkę, szyja już sztywna :-D takiej akcji jeszcze nie miałam.
nacias - super macie pogodę i widać, że wszyscy szczęśliwi!
natasza - super, że zaczynacie rehabilitację! my też na basen zaczęliśmy chodzić, ale rehabilitantka przestrzegała, zeby dbać o prawidłowe trzymanie w wodzie, bo inaczej mozna pogłębić asymetrię, czy inne niepożądane zachowania. a co robicie z Małym w wodzie? bylas na jakiejś lekcji dla niemowląt, czy tak się pluskacie? mój Mały na razie zadowolony z basenu, planujemy chodzić co tydzień, zobaczmy, co wyjdze.
Miłego dnia, Dziewczyny! u nas ma być 'tylko' 30 stopni, więcw porównaniu z sobotnimi 38 to normalna zima;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry