Anemonne dziewczyny dobrze mówią nie możesz się negatywnie nastawiać i czytać to wszystko co ludzie piszą !!
Ja teraz leżąc w szpitalu miałam do czynienia tylko z babkami do cesarke i to wcale też różowo nie jest jak opowiadały o pierwszej cesarce, jak się później czuły jak wszystko bolało. Jedną wręcz była załamana że ma cesarke bała się jej i tego co będzie po niej bo już wiedziała co ja czeka bo wcześniej miała już dwie . także każdy ma inne doświadczenia i przeżycia inny próg bólu i jak się ma pierwszy poród to lepiej się wyluzować i nie czytać o innych porodach! Zobacz ile u nas na forum jest dziewczyn które mają już to doświadczenie i prawie każda ma inne :-)
Myla to twardnienie to mogą być skurcze uważaj !!
Lei nie do końca się z Tobą zgodzę. Luteina to żaden straszny lek tylko progesteron jeśli kobieta ma go za mało straci ciążę a wystarczy tak mało aby dzieć urodził się zdrowy. Gdyby nie podawano tymi leków w Polsce to pewnie połowa dzieci by się nie urodziła takie czasy niekiedy całą ciążę trzeba brać i to nie znaczy że ktoś jest lekomanem tylko tak trzeba. Ja gdybym musiała brać jeszcze 5 tab więcej aby moje dziecko było bezpieczne i zerowe to bym to zrobiła bez zawachania. Nie wiem może mam takie podejście bo wiem co to strata dziecka i może gdybym wtedy dostała od razu luteinę to by było inaczej.