Witam wieczorowo. Mój Kubuś padł dziś o 19.15. Z tym,ze pewnie się obudzi po 22, bo w sumie to jadł króciutko. Nie wiem kiedy się przestawi na dłuższe spanie.
My też już używamy body na 68, inne jeszcze 62, ale się robią przymałe już powoli. Mały rośnie szybciutko, zresztą już ma skończone 3 miesiące, nawet nie wiem kiedy to minęło.
Dziś chciałam zarejestrować Kubę do dermatologa na nfz, ale termin dopiero 3 czerwca. Więc idziemy najpierw prywatnie, bo nie będę tyle czekała, siostra mi poleciła lekarkę, która jest dermatologiem i alergologiem i jeszcze ma specjalizacje z pediatrii a nie chce trafić na takiego lekarza, który od razu przepisze sterydy. Ale skórkę to Kubuś ma straszną, ma już typowe objawy azs. Nawet już nie wiem co go uczula, ale pewnie to jest wiele alergenów. A najgorsze, że się strasznie drapie, biedny odczuwa dyskomfort, z tego powodu.
Clauditka mój Kuba dopiero od tygodnia tak porządnie trzyma główkę, tak dnia nadzień a wcześniej nie chciał, jeszcze nie opiera się na rączkach, ale pewnie nastąpi to z dnia na dzień. A mój też nie lubił na brzuszku a teraz to chwilę poleży i jest najpierw zadowolony, że się tak podnosi a potem się irytuje, bo już jest zmęczony. Każde dziecko rozwija się swoim tempem.
A w ogóle to w domu mam śpiewaka, tak potrafi śpiewać sobie jak leży w łóżeczku, że aż normalnie w całym domu go słychać :-)