reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

witam
no my po kontroli, udało się powalczyć o karmienie piersią, teraz Szymuś przybrał więcej, ostatnio w 3 tyg tylko 240gr, a teraz w 2tyg ponad 300gr!!! ufff naprawde mi ulżyło i tym bardziej że miał pobierana krew i mocz do badania i wszystko wyszło bardzo dobrze:)więc nadal będziemy karmić tylko piersią.

i w dodatku dziś dostaliśmy wiadomość że możemy wracać do Holandii i za miesiąc wyjeżdzamy i pewnie już tam zostaniemy
same dobre niusy dzisiaj:)

pozdrawiam i udanego popołudnia.

reklama
clauditka jak dobrze kiedy nadchodza dobre wiesci ;) I mnie by sie jakies przydaly...

Ogolnie to nawet maz mnie wnerwil bo mowie mu ze trzeba by mieszkanie posprzatac ale nie mam dzis na to sily, a on ze moze mi pomoc, to ja mu mowie ze moze wreszcie on sie tym zajmie, a on zapytal od czego jestem w tym domu!!!! Normalnie udusze...
Poza tym od rana chodzi za mna pomysl wypadu weekendowego, juz nawet znalazlam gdzie tylko musze meza namowic, ale dzis to chyba nie najlepszy pomysl bo z nim nie gadam.

ale się usmiałam - kupuję cos na allegro i chciałam się upewnić co do koloru- bo na zdjeciach dziwnie to wyglądało- i pytam gościa czy kolr to niebieski jak błękit czy może turkusowy - a gość na to że błękit- więć upewniam się - bo mi nie pasuje - czy na pewno błękit jak niebo? - a on mi na to ,że jak niebo ale przez słoneczne okulry - heheh- no dodał że z facetem o kolorach trudno się gada...a tak myslałam, że nie wie co to turkus- a z tego jednak wynika że turkus:))))

Witam dziewczynki:)

Vikiigus ja tez sie usmialam jak czytalam twojego posta :-D:-D:-D:-D:-D

Moj maly na macie lezy i tarmosi zabawki wiec mam troche czasu na kawke :) Szczerze mowiac, to nie mam na co narzekac, Daniel potrafi na macie lezec ok 30-40 min , spi w ciagu dnia dosyc duzo. Przewaznie gotujemy razem z Chrisem lub on gotuje i jezdzi na zakupy,pdlurza :-) Na spacerki chodze sama lub z Ch . Mam dobrze, bo chris ma biuro w domu i tylko czasami jezdzi do magazynu i drugiego biura sprawdzic jak sie wszyscy sprawuja:tak:

Czasami mi sie wydaje, ze chris malo czasu spedza z Danielem sam na sam i jestem ciekawa jakby sobie poradzil z nim, gdybym go zostawila na kilka godzin. Najdluzej siedzi z Danielem jak ja sie kapie :) Ch pracuje z domu, ale on jest pracoholikiem i sporo czasu spedza w biurze :tak: Od czerwca wiecej bedziemy mieszkac w Londynie i ja, oczywiscie, chcialabym od czasu do czasu wybrac sie sama na zakupowe szalenstwo do centrum:-):-):-) Kurcze jak ja za tym tesknie!!! kocham Londyn :cool2:

Mi na szczescie wszystko sie zagoilo. Mimo, ze mialam naciecie 2go stopnia , to nawet tego nie odczulam. Chyba dlatego, ze od razu przyjmowalam tabletki zmniejszajace opuchlizne (czasem czulam sie niekomfortowo jak siedzialam dluzej)

Lece z Dannym na spacerek, pogoda jest ladna, tylko od kilku dobrych dni strasznie wieje :( i boje sie wychodzic na dluzej.

Zycze milego dzionka

Milego dnia zycze

Ostatnia edycja:
my po szczepieniach , żyjemy ;-) mała waży 7500kg :-D i ma 65 cm . Bałam sie tych szczepień bo byłam sama z małą ale jakoś obie dzielnie to zniosłyśmy . Jak po przednio Lenka jest bardzo marudna teraz , dobrze że te szczepienia nie są często .

Ja chce się wybrać w tym tyg z Lenką do sklepu b o chce sobie czerwone szpilki kupić , mam nadzieje że moje słoneczko mi na to pozwoli.

Idę przebrać gwiazdę bo własnie skończył się proces robienia kupki ;-)

My już po jednym spacerku, za chwilę będzie drugi- idziemy na obiad z kuzynem męża. Mała o dziwo śpi już 2 godzinę, aż jestem w szoku. Wykupiłam recepty od pediatry- kwas foliowy i większą dawkę witaminy D. I mleko modyfikowane na wszelki wypadek- Enfamil, tak mi poradziła położna.
]Rachell- piersi przyzwyczają się do jednego karmienia w nocy, na razie ściągaj ale tak nie do końca, tylko żeby im ulżyć. Za parę dni będzie lepiej, też tak miałam.

Witam Kochane!

Mysia ja mam te same odczucia... I identyczne "ciągnięcie". Czasami jak stoję za długo czuje taki tępy ból...

Sonia ale Ty laseczka jestes!

Sunshine jak ja zazdroszcze mamusiom, ktorym dzieciaczki spia w dzien :)

No to sobie popisałam, Stasiek sie drze... Lece szykowac imprezke urodzinowa :)

Rany, jakie wiatrzysko.

Kupiłam mężowi truskawki. Jedną polizałam ;-)

Clauditka, fajnie, że się dobrze układa.

Mysia, a ja czuję, że mam tam jakoś inaczej. Jakby luźniej. Czasem coś zaboli, a raczej zakuje. Oj, nie jest jak przed ciążą.

Angelika Daniel spi w dzien, ale ma tez takie dni ze spi malo w ciagu dnia :-) a czasem przespi prawie caly dzien z przerwami na karmienie

Kurde ale mi wlosy wypadaja :-:)-( dobrze , ze mam geste wlosy

reklama
Delfin_Ona, ładna waga malutkiej :) moja w takim tempie jak będzie jadła to tą wagę osiągnie za jakieś 2-3 miesiace
vikiigus, mój T nie rozróżnia pomarańczowego od różowego a ty takie szczegółowe pytania facetowi zadajesz hehehe :)))

Do góry