reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ligotka, współczuję teściowej i marudzenia małej.
Kasiutka- zdrowiej szybciutko, ja walczę z katarkiem Ninki.

Ja znowu mam w domu małego śpiocha, po południu zasnęła o 18, spała do 19, potem zasnęła o 20.30 i spała do 7 rano, zasnęła znowu o 9 i śpi do teraz...Aż mi się zaczyna nudzić. Chyba ją o 12 obudzę bo trzeba coś zjeść. Poza tym lekko marudna jest, bo chyba się przyzwyczaiła na urlopie że tata też się nią zajmuje a teraz tata w pracy.

Idę dzisiaj do sklepu oglądać spacerówki, mam tydzień na jej kupienie by jak pójdzie do żlobka mogłam ją w niej wozić autobusem (chyba to napisałam niegramatycznie...)

reklama
My dzisiaj byliśmy ostatni raz w gondoli :( Młody wyczaił, że można się podciągnąć za burtę. Ciekawe, jak będzie ze spaniem w spacerówce. Co do łóżeczka to my na środkowym, bo Jędrek to akrobata i już widziałam go stojącego praktycznie na głowie w łóżeczku.

julix, ale spryciula! moja jeszcze na to nie wpadła :-)
Dziewczyny nie ma co przepraszać, od tego jest mod, żeby pilnować porządku :-) A jak nasze posty są uporządkowane, to łatwiej coś potem znaleźć. Np ja, która zaczynam dopiero wprowadzać nowe pokarmy chętnie bym za 2 tygodnie prześledziła wasze jadłospisy a tutaj sa nie do odnalezienia.
Ale u nas pogoda, brrr, a my chcielibyśmy się wybrać nad morze...

moja maruda zasnela- niestety chyba powod marudzenia jest banalny- po prostu domaga się wyłacznosci mamy dla siebie a do tego spelniania wszystkich zachcianek - wczoraj wpadła w histerie jak jej zabralam husteczki które juz wyciagała z opakowania- a jak oddalam - to spokój - ale mysle , że nie pwoinnam jej pozwolić na takie manipulacje, bo to juz chyba cwaniactwo niemowlęce:-D- pozwalam tylko na jedno - jak mówi mama- spelniam kazde życzenie:-)- dzis rano zmotywowala mnie do "w- końcu-wstania" właśnie takim słodkim mama:tak:

wszystkim małym i dużym Aniom i Haniom- najlepszego wszystkiego z okazji dnia imieninowego:-)

i całej reszcie mniej popularnych imion - miłego dzionka
;-)

acha czyli my tez chyba zrobimy na srodkowy bo boje sie zeby w nocy mi sie nie lapala gory i nie wypadla bo od dzis spi sama w pokoju

a propo wypadania- przyznam się wam do czegoś- mamy za soba niechlubny pierwszy raz - upadku z tapczanu- no właściwie ześlizgnięcia - wczoraj wieczorkiem - zostawiłam marudę na środku rozłożonego tapczanu i doslownie odwróciłam się by sięgnąc do kosza po zabawki- a ona była już na skraju łózka!! - niepotrzebnie krzyknelam, bo ona zaregowała pozytywnie i podskoczyła z radości i z tej radości zrobiła takiego fikołka - i spadła z tapczanu- na szcęście na rozłożona tam kołdrę , bo jakoś tak miałam matczyne przeczucie i poprosiłam synka by rozłożył kołdrę - wole nie myslec co by było jakby fiknęła tak na kafle - oprócz starchu z mojej strony nie stało sie nic- mam nauczkę i już wiem, że naszej "błyskawicy" jak ja teraz nazywamy- nie mozna na moment z oka spuścić ...no to się zaczyna ...sama ie wiem czy sie cieszyć czy drżeć z przerażenia ;)

dodane: - ach - i chciałam sie pochwalic - w konkursie - "od serca dla dziecka" -mamy juz wygrany bon 100zł na zakupy !!! - za zadanie weekendowe!- ciekawe czy dostaniemy heheh

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry