Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Odnosnie swiat w innych krajach to wydaje mi sie ze czy chcemy czy nie to i tak nas nie omina.U mnie sie zaczelo na dobre jak dzieciaki poszly do pszedszkola.Nauczycielki opowiadaly im jak to fajnie i skad sie poszczegolne swieta wziely.Teraz gdy sa starsi maja jeszcze wiecej zmyslow niz kiedys i nie trzeba z nimi chodzic od drzwi do drzwi.Sami lataja i szabruja sasiadow z cukierkow i innych dobroci a o kostiumach mowia juz od wrzesnia.Odnosnie indyka tez obchodzimy bo to swieto reprezentujace ludzi ktorzy przybyli do us a wiec nas wszystkich emigrantow.Moze nie szlejemy tak jak typowi amerykanie ale pieczona kura faszerowana na stole jest.Wszystko wedle uznania.Boze Narodzenie i Wielkanoc obchodzimy wedle tradycji polskiej tzn.koszyczek z pisankami, sniadanko wielkanocne ,mikolaj 24 grudnia no i rezurekcja i pasterka.Jedyne czego nie robimy to lany poniedzialek bo bym domku do kupy przez rok nie doprowadzila.Konczac moje klepanie na temat chcialam dodac ze staramy sie jako rodzice uczyc obyczajow zarowno polskich jak i amerykanskich.Mysle ze to bardzo wazne zeby dac dzieciakom szanse zetkniecia sie i poznania tego co nowe nawet jesli czasami nam sie to nie dokonca podoba.Nie wiadomo gdzie przyjdzie im kontynuowac zycie jak dorosna...
Ewitko współczuję Ci, jakbyś stresów miała mało... trzymam kciuki za najbliższe usg.
co do 'obcych' świąt, to my mieszkamy w uk, więc tu te święta nie są obce tylko swojskie przecież. a już dla naszego dziecka to w ogóle element 'jego' kultury, bo 'jego' to mix pol-ang. ja lubię i halloween i fajerwerki w Guy Fawkes Night, jedyne święto którego nie znoszę i którego nigdy nie obchodzę to walentynki.