reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
ligotka ja też dziś rano byłam na tym teście z glukozy, ale czekałam tylko godzinkę na kolejne pobranie krwi.
Tyle się naczytałam że to takie niedobre a spotkało mnie miłe zaskoczenie. Nie wiem jak wygląda to u was ale u mnie przynieśli cały plastikowy kubeczek płynu więc się zdziwiłam bo 50g to przecież 1/4 takiego kubeczka - ale gdy go dotknęłam zorientowałam sie że jest letni więc zapewne rozcieńczony ciepłą wodą - w smaku dość słodkie ale wypiłam prawie jednym duszkiem aż się pielęgniarka zdziwiła że mi tak dobrze poszło :)
Czekałam siedząc z gazetkami na korytarzu - pierwsze 45 minut czułam się super, jednak potem zaczęło mi się kręcić w głowie i miałam mroczki przed oczami wiec zaczepiłam siostrę i poprosiłam o "miejsce leżące" bo mi słabo :) Kobietki zaopiekowały się mną cudownie - naprawdę personel szpitala PSK jest super !!!
nixi imię dla córci wybrałaś piękne Liliana (przez 1 n) bardziej mi pasuje - miałam kiedyś koleżankę Lilkę i od tamtej pory bardzo mi się podoba imię Liliana - sama nawet myślałam o tym imieniu dla mojej córci ale pozostało na Aleksandrze :)

mysia no to miałaś krwawą akcję, dorze, że się szybko skończyła.
Co do sutków ja używałam Bepanthen, jest super.
Ligotka, jtaudul, ale wam dobrze, że już jesteście po teście z glukozy. Ja idę za tydzień do gina i pewnie wtedy dostanę skierowanie, musze go wybłagać o 50 nie 75g.
nixi zgadzam się z dziwczynami, bardzo ładne imię.

mysia, a może mąż Cię gdzie przez sen bachnął ?:))) ale poważnie to nie zazdroszczę, bo tak znienacka krwotok w nocy jak się śpi może się źle zakończyć...
Delfin_ONA, u nas też Lenka, od samego początku :)))

Mysia88, ale masz teraz prania ;)
A tak serio, to kurcze paskudna sprawa. I to w nocy.

U mnie nos spokojnie, za to dziąsła się trochę rozszalały i po każdym nitkowaniu i myciu trochę krwawo.

Ale tutaj krwawo sie zrobilo i jakies omdlenia do tego.Wow.Halloween naprawde sie zbliza.
A tak serio to mam nadzieje ze poczujecie sie wszystkie lepiej i omina Was takie sceny grozy.Nixie moim zdaniem imie Liliana pasuje super do imienia starszego braciszka.Moim zdaniem przestancie juz kombinowac bo wymysliliscie super imie dla corci.
Odnosnie dziasel to i mnie krew zalewa przy kazdym myciu ;)

Nixie imię super i nie znam wielu Lilian. I bardziej podoba mi sie wersja z jednym "n":tak:

Mnie badanie obciążenia glukozą czeka za mniej więcej 2 tyg. Będzie od razu z grubej rury, bo 75g i będę kuta po 1 godz. i po 2 też:szok: Jestem ciekawa jak sobie poradzą siostrzyczki z tym wkuwaniem, bo ja mam baaaardzo kiepskie żyły i właściwie tylko jedno miejsce nadaje się do pobierania krwi. Zawsze miałam z tym problem, nawet jak kiedys mieli mnie podłączyć pod kroplówkę to się nie powiodło i cała operacja skończyła się wielgachnym i bardzo bolacym siniakiem na pół ręki, ponieważ pękła mi żyła:baffled: Ciekawa jestem jakie mnie tym razem spotkają atrakcje.

pani cinkowa ja też mam takie kiepskie żyły , jak mam iść na pobieranie krwi to tylko patrze żeby pielęgniarka była troche starsza bo taka wie jak się wbić żeby nie kuć mnie wiele razy, nieraz juz słyszałam "oj widze że będzie problem", ja mam wizyte za półtora tygodnia i pewnie też będzie mnie czekać badania glukozy, brrr już się boje tego kucia, bardziej niż picia tego smakołyku:-D

reklama
Karolinka gratuluję poznania płci :-)
Mnie na szczęście nic nie leci...ale Wy powinnyście uważać-może zrezygnujcie na czas ciąży z nici dentystycznej i używajcie miekkiej szczoteczki do zębów....Może nie pomoże, ale chociaż złagodzi:tak:

Do góry