reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

oo nie wiedziałam ze są wina bezalkoholowe :) może bym sie nawet takiego napiła .
Troszkę mi brakuje smaku dobrego piwka ale da się bez tego żyć..tak jak bez kawy .
Od dzisiaj postanowiłam ze kończę ze słodyczami bo chce zacząć zdrowo sie odżywiać.
Nigdy mnie nie kusiły tak jak teraz, ale muszę sie zmobilizować dla dobra dzidziusia
i mojej własnej pupy, żeby mi za dużo nie urosła .

Sorry ze i tu sie pytam , ale co sądzicie o imieniu Liliana ? lub Lilianna?
jest fajne czy zbyt wymyślne ? i czy lepiej przez jedno n?
Pozdrawiam

reklama
oo nie wiedziałam ze są wina bezalkoholowe :) może bym sie nawet takiego napiła .
Troszkę mi brakuje smaku dobrego piwka ale da się bez tego żyć..tak jak bez kawy .
Od dzisiaj postanowiłam ze kończę ze słodyczami bo chce zacząć zdrowo sie odżywiać.
Nigdy mnie nie kusiły tak jak teraz, ale muszę sie zmobilizować dla dobra dzidziusia
i mojej własnej pupy, żeby mi za dużo nie urosła .

Sorry ze i tu sie pytam , ale co sądzicie o imieniu Liliana ? lub Lilianna?
jest fajne czy zbyt wymyślne ? i czy lepiej przez jedno n?
Pozdrawiam
Mnie się podoba (raczej przez jedno n). Lili, Lilka, Lilianka. I do Doriana jak znalazł.

Cześć wszystkim :-):tak::happy:
Ja też mam jakieś niże....jest mi słabo i ciężko i jakoś mi ciężko ze wszystkim:-( ale damy jakoś radę :-)
Mnie także bardziej podoba się bardziej Liliana - łatwiej sie wymawia i faktycznie pasuje do Doriana:tak:

Buźka

Bardzo dziękuje za rady :*
A u nas tak zimno..awaria była, ale da się żyć, ,jedyne co mi w tym przeszkadza to to ze od zimna bolą mnie sutki.. takie wrażliwe te piersi.
To może śmiesznie brzmi ale jak zmarznę to masakra hehe
A teraz uciekam sprzątać , bo akurat mam trochę czasu - Dorianek u dziadków,i trzeba ruszyć tyłek. Przynajmniej się ogrzeje.
Milego dnia

Nixie moja znajoma ma dwie córki Lilianne i Julianne :) ładne imię, najważniejsze żeby Wam się podobało :)
Ja mam taki nawyk od początku kiedy jeżdzę samochodem, że nie odpalę auta póki nie zapnę pasów, a bez pasów czuję się źle. Tak się nauczyłam i teraz też zapinam pasy, co najwyżej dolną częśc obniżam sobie lub ciut poluźniam jak zaczyna uwierać.
A na winko tez przychodzi czasem smaka, zwłaszcza jak przychodzi wieczór a na dodatek w telewizji oglądam film i tam piją winko, to kusi ale nawet nie chcę próbować, też ze względu na to, że po takiej długiej przerwie nie wiem jakby organizm zareagował, w ciązy po różnych rzeczach już mi niedobrze było. Nawet bezalkoholowe mnie nie przekona.
A wczoraj chyba był dzień śledzia. Z reguły jakoś mnie nie pociagają ale byłam w rybnym po rybke na dzisiejszy obiad i taka sałatka wyglądała smakowicie, była dobra, nawet nie zostawiłam nic mężowi bo nie zdążyłam :)))

Witam sie :) Jak ktos nie lubi krwawych opowisci, to nich przejdzie do nastepnego postu :-)
Dzis w nocy przytrafilo mi sie cos, co jeszcze nogdy mi sie nie przytrafilo. Jako dzoecko mialam czesto krwotoki z nosa, wiec wiem jak to wyglada. Pozatym wiem, ze w ciazy krwawienia z nosa sa normalne. Ale dzis to zwariowalam. Zawsze przed ciaza kiedy pojawialo sie krwawienie, to albo musialam sie uderzyc, albo niefortunnie wysiakac albo chociaz schylic zeby sie cisnienie zmienilo. A tu dzis spie sobie smacznie i przez sen czyje jak mi cos do gardla splywa. Obudzilam sie, podnioslam i patrze a tu z nosa taka fontanna jak z jakiejs tetnicy! Ja nie wiem.... Trzymam reka to mi po lokiec plynie :(
A najsmieszniejsze jest to, ze jak przytrzymalam chusteczke, to po 2-3 sekundach przeszlo. Myslalam, ze beb]de tamowac i tamowac. He he :-)
Czy mialyscie kiedys tak? WSim ze jedna z Was opisywala jakis czas temu, ze miala straszny krwotok, ale nie pamietam ktora... Najbardziej chodzi mi o sam moment jak sie zaczyna, w moim pzrzypadku, ze w nocy, jak nic nie zrobilam. Ehhh.... Ale sie rozpisalam, przepraszam :-)

czesc Dziewczynki! a ja dzis z samego ranka na badania pobieglam, no i wypiłam to słodkie cos, dało rade, na dwa łyki to wziełam :) gozej bylo z wysiedzeniem tam dwoch godzinek, bo po pewnym czasie bolal mnie kregoslup, gozej bylo jak wyszlam z poradni bo okazalo sie ze stanelam na zlym parkingu i mi autko zamkneli na kłótke, zaczełam oczywiscie plakac bo tak ostatnio mam jak mnie cos zdenerwuje, no ale przechodzil jeden pan i zapytalam grzecznie czy ma kluczyk i mial, marudzil ze sie tu nie staje ale ja do niego ze w ciazy jestem i jakos zmiekl :D hehe pierwszy raz wykorzystalam swoj brzuszek, poza tym mezus od rana posprzatal cale mieszkanko i obiad ugotowal, i zlozyl lozeczko ktore dzis przyszlo, dla tych ktorym wydaje sie za wczesnie na taki zakup to uprzedze ze dostalismy je w prezencie od brata bo zajmuje sie ostatnio jego synkiem no i maly bedzie mial gdzie spac jak wpadnie znow do mnie, a dopoki nie ma malej na swiecie ;), pogoda piekna zycze Wam udanego dnia! buziaki

nixi: Ja tez tak mam, odkad jestem w ciazy. Jak jest mi zimno i one staja sie twarde to jest taki bol jakby mi ktos zywym ogniem przypalal... Czasami az mi lzy do oczu naplywaja taki to byl bol. Powiedzialam swojej gin o tym i kazala mi smarowac tlustym. Moze byc oliwka, albo jakis mega tlusty krem i dwa razy dziennie (jak posmarujesz oliwka, to wloz sobie wkladki laktacyjne bo ubrudzisz sobie biustonisz-ja tak sobie zalatwiala, a od tlustego nie chce puscic). I powiem Ci ze jest duuuzo lepiej teraz. Nadal bola, ale nie tak jak wczesniej. W sumie to prawda, zawsze jak sie smarowalam balsamem to piersi smarowalam, ale brodawki juz nie :)

reklama
Do góry