reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
GosiaLew a jestes zadowolona z Monte?? Bo ja własnie też planuje przed porodem zmianę telefonu. Wczesniej tez miałam samsunga i służył mi 3 lata. Terz chwilowo mam Nokię. Chciałam Aville ze wzgledu na wygląd ale czytałam i Monte ma lepsze opinie. A jaka jest Twoja?
Dzisiaj juz chyba zmęczę męża żeby ze mna usiadł i zamówił. Ja mam telefon na karte więc kupuje sam aparat, jakoś nie lubię przywiązania w sensie abonamentu a poza tym mam nadal służbowy a tam zawsze są darmowe minuty :))))

Ja nawet w miarę się wyspałam. Wstawałam 2 razy. Teraz już wzięłam prysznic, wstawiłam mięsko na obiad a mąż nadal śpi. Szaro za oknem to sie wogóle wstawać nie chce. W nocy pomyślałam o tym przewracaniu sie na boki, że jeszcze trochę i dźwig wraz z podnośnikiem będę musiała montować w sypialni:))

Cze brzuchatki :-)

kolejna nocka za nami...pomalutku zaczynam znajdować więcej czasu na inne rzeczy niż cyc , kupa, kąpiel czy spiewanko :tak:
wczoraj wieczorkiem nawet potańczyłysmy sobie cza-czowym kroczkiem - podobało się niuni, a ja musze pomysleć o takiej aktywnośći , żeby szybko wrócić do normy - tylko chyba tę normę ustawię na niższym poziomie :-D

wczoraj mieliśmy odwiedzinki rodzinki - i chyba przez to mała była nieco rozdrażniona wieczorkiem - na szczęście nocka minęła jak zawsze czyli dwa karmienia - jedno w przedziale 1-2 , dfrugie 5-6 no i kolejne juz po 8 - połączone z masowaniem, wpatrywaniem i tuleniem swojej kruszyny przez obydwoje rodziców;-)
a teraz smacznie śpi w swojej kołysi- naprawdę fajna sprawa - melodyjki sa super - najbardziej podoba jej się szum wody - chyba dlatego ,że mama często siku robiła :-D w dodatku mają wyłączanie czasowe , więc nie musze się martwić, że zasnę a melodyjki będą grać do rana jak weselna orkiestra;-)

coraz sprawniej wychodzi nam kąpanie - pierwsze było stresujące dla wszystkich - a wczorajsze rozkoszą dla niuni ;-)

i zdecydowałam się na pielęgnację octaniseptem - bo jak pomyslałam , że mam w tym pępuszku manewrować jakims wacikiem czy patyczkiem to jakoś nie potrafię , bo boje się , że zrobię jej krzywdę - a tak wystraczy odchylic , psiknąć i po sprawie:-)

mam nadzieje , że w końcu sie zbiore i zacznę opowieści - choc przyznam, że zastanawiam się nad jakimś blogowaniem....:tak:
zobaczymy jak tam z moimi chęciami :)

pozdrawiam wszystkie - wszystkie brzusie i już mamusie miłej niedzielki życząc :-)

ps. maran-atha - u mnie zadziałało mala takiego kopa mi zdała po wszystkim , że tak się wystraszyłam, że zaraz do szpitala - a tam 4cm:-)

DorissŁ - my telefon Kubie na gwiazdkę sprawilismy i gość w salonie polecił nam Wave - to taki mały laptopik - ma dodatkowo wysuwana klawiature i też łączy się WIFI - choć Monte też jest bdb - ma go mój tato- i chyba tylko tej wysuwanej (nie klapaka!) klawiatury mu brakuje jak la mnie, bo ja nie lubie paluchem po ekranie...jakas tak koslawa jestem w te klocki..

Ostatnia edycja:
vikigus miło czytać twoje opowieści. Ja tez ci (zdrowo oczywiscie) zazdroszczę, że masz malutką ze sobą, ale każda z nas musi przejśc moment narodzin swojej dzidzi bo chyba też jest piekny :)
Daj znac jak się małej zagoi pępuszek bo ja tez mam do tego celu Octanisept.

Witam z rana:tak: u mnie noc spokojna, choć obudziłam się nad ranem i do snu już powrócić nie mogłam:sorry2: JA zaraz pójdę na drobne zakupki i przygotuję jakieś jedzonko, bo znajomi wpadają wieczorem. Na szczęście nie muszę za bardzo chatki ogarniać:sorry2:

hej dziewczyny!
ja jakoś w miare pospałam , oczywiście 5 razy na siku wstawałam i każde przekręcanie się z boku na bok również mnie budzi, a jakoś na plecach nie umiem już spać, albo mi niewygodnie.
vikiigus miło się czyta Twoje opowieści, fajnie że Twoja córcia tak dobrze się chowa, czekamy na więcej opowieści jak tylko znajdziesz więcej czasu:)
co do telefonu ja mam samsunga corby dotykowego, jest bardzo fajny, ale mnie denerwuje już ten dotykowy wyświetlacz i przy następnym kupnie telefonu raczej zdecyduje się na taki z klawiaturą, dla wygody:)
Jescze mój M oś choruje od tygodnia, ale na szczęście mnie jeszcze nie zaraził, hehe ale dziś już lepiej się czuje i chce mnie na jakieś zakupy wyciągnąć, ale jak pomyśle że lada moment będe zmęczona to mi się odechciewa hehe
miłej i spokojnej niedzieli Wam życzę!!!

Witam niedzielnie.

Ja znowu spać nie mogłam w nocy, do drugiej w nocy się męczyłam. A w ogóle to też bóle okresowe wtedy mnie łapią.
W ogóle to twardnienie macicy też mnie zastanawia, bo jak chodzę to jest cały czas twardy normalne, czy jak siedzę, ale jak leżę to nie wiem czy to macica czy młodu aż tak się wypina i napina mi skórę.

DorisŁ odnośnie Monte to ja ogólnie jestem zadowolona, tylko rzeczywiście brakuje klawiatury qwerty, ale ja rzadko smsy pisze, więc jest ok. Ma poza tym wifi, kiepski aparat bo tylko 2 mega pixele. No i ekran nie jest taki jak w Avili, że działa na rysik tylko działa na ciepło palca, na początku nie mogłam się nauczyć jej używać, ale teraz już jest ok. Wcześniej z Avili byłam zadowolona, mi ekran nie przeszkadzał dotykowy.

Dziewczynki!
Miala lub ma ktoras z Was delikatne upławy w kolorze kawy z mlekiem? W zasadzie bawarki bym powiedziala. To czop czy co? Chyba pojade jednak na ta IP. W sumie jutro wizyta u gin, wiec juz sama nie wiem.

Kurde, moze ja po prostu panikuje. To moja pierwsza ciaza i wszystko co sie dzieje jest nowe i mnie niepokoi :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry