Cze brzuchatki :-)
kolejna nocka za nami...pomalutku zaczynam znajdować więcej czasu na inne rzeczy niż cyc , kupa, kąpiel czy spiewanko

wczoraj wieczorkiem nawet potańczyłysmy sobie cza-czowym kroczkiem - podobało się niuni, a ja musze pomysleć o takiej aktywnośći , żeby szybko wrócić do normy - tylko chyba tę normę ustawię na niższym poziomie
wczoraj mieliśmy odwiedzinki rodzinki - i chyba przez to mała była nieco rozdrażniona wieczorkiem - na szczęście nocka minęła jak zawsze czyli dwa karmienia - jedno w przedziale 1-2 , dfrugie 5-6 no i kolejne juz po 8 - połączone z masowaniem, wpatrywaniem i tuleniem swojej kruszyny przez obydwoje rodziców;-)
a teraz smacznie śpi w swojej kołysi- naprawdę fajna sprawa - melodyjki sa super - najbardziej podoba jej się szum wody - chyba dlatego ,że mama często siku robiła

w dodatku mają wyłączanie czasowe , więc nie musze się martwić, że zasnę a melodyjki będą grać do rana jak weselna orkiestra;-)
coraz sprawniej wychodzi nam kąpanie - pierwsze było stresujące dla wszystkich - a wczorajsze rozkoszą dla niuni ;-)
i zdecydowałam się na pielęgnację octaniseptem - bo jak pomyslałam , że mam w tym pępuszku manewrować jakims wacikiem czy patyczkiem to jakoś nie potrafię , bo boje się , że zrobię jej krzywdę - a tak wystraczy odchylic , psiknąć i po sprawie:-)
mam nadzieje , że w końcu sie zbiore i zacznę opowieści - choc przyznam, że zastanawiam się nad jakimś blogowaniem....

zobaczymy jak tam z moimi chęciami
pozdrawiam wszystkie - wszystkie brzusie i już mamusie miłej niedzielki życząc :-)
ps.
maran-atha - u mnie zadziałało mala takiego kopa mi zdała po wszystkim , że tak się wystraszyłam, że zaraz do szpitala - a tam 4cm:-)
DorissŁ - my telefon Kubie na gwiazdkę sprawilismy i gość w salonie polecił nam Wave - to taki mały laptopik - ma dodatkowo wysuwana klawiature i też łączy się WIFI - choć Monte też jest bdb - ma go mój tato- i chyba tylko tej wysuwanej (nie klapaka!) klawiatury mu brakuje jak la mnie, bo ja nie lubie paluchem po ekranie...jakas tak koslawa jestem w te klocki..