reklama

Ładna mama :)

Mnie się zdaje, że mi się cera posypała na samym początku ciąży. Normalnie mam skórę suchą jak pieprz i w ogóle mi się nie przetłuszczają włosy, a w pierwszych tygodniach to była masakra :baffled: Teraz szczęśliwie wszystko mi wróciło do normy, ale mam wrażenie, że więcej mam różnych plamek i łatek.
W ogóle moja cera wyglądała znacznie lepiej, dopóki myślałam, że moja dzidzia jest chłopcem. Od niedawna Ksenia odbiera mi urodę ;-)

To może nadal powinnaś wmawiać sobie, że nosisz Benia pod serduchem, a przy porodzie teatralnie zdziwić się, że to dziewczynka - może to by pomogło na kłopoty z cerą:confused:;-):-D:-D:-D

A ja z kolei do ciała uwielbiam balsamy St. Ives - co prawda najtańsze nie są (zwłaszcza w porównaniu z Ziają;-)), ale moja skóra je uwielbia, świetnie ją nawilżają. A muszę przyznać, że ja z natury też straszny "łuszczyk" jestem:zawstydzona/y:

reklama
To ja od siebie dorzucę jeszcze różowy tonik L'Oreala - taki fajny gęstawy, podoba mi się jego konsystencja, no i świetnie nawilża skórę twarzy.

A jeśli chodzi o Neutrogenę, to polecam krem do stóp.

Ale się z tego wątku "reklamiarnia" zrobiła;-) Producenci kosmetyków powinni zacząć nam za to płacić:-D:-D:-D

Ja mam nieco inne - mniej przyjemne - pytanie odnosnie Ladnych Mamus :)

Kiedy mniej wiecej pojawiaja sie pierwsze rozstepy na brzuchu? Udach?
Wiem, ze to wszystko genetyczne i duzo zalezy od danej osoby, ale zastanawialam sie kiedy mniej wiecej mozna sie ich spodziewac?
Moja kolezanka powiedziala mi, ze przchodzila cala ciaze bez rozstepow, a na brzuchu wyszly jej na miesiac po porodzie - mozliwe ??

Moja kolezanka powiedziala mi, ze przchodzila cala ciaze bez rozstepow, a na brzuchu wyszly jej na miesiac po porodzie - mozliwe ??

Angelika, same rozstępy są powstają w wyniku nadmiernego rozciągnięcia skóry, która po prostu pęka. Rozstępy Twojej znajomej zrobiły się na pewno w czasie ciąży, ale na naciągniętej skórze nie było ich widać - dopiero, kiedy skóra trochę "spadła" znaczki stały się widoczne.

To tak jak z mocno nadmuchanym balonem, który jest gładki, a jak spuści się z niego powietrze, to się robi pomarszczony i pojawiają się na nim bardziej przeźroczyste, cieniutkie miejsca.

Ja mam nieco inne - mniej przyjemne - pytanie odnosnie Ladnych Mamus :)

Kiedy mniej wiecej pojawiaja sie pierwsze rozstepy na brzuchu? Udach?
Wiem, ze to wszystko genetyczne i duzo zalezy od danej osoby, ale zastanawialam sie kiedy mniej wiecej mozna sie ich spodziewac?

Ja niestety mam taką skórę ze skłonnościami od rozstępów:-( i obawiam się że po porodzie będę musiała walkę z nimi stoczyć:szok:. Na razie ich nie widać ale to nie znaczy, że ich nie ma:-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry