reklama

Laktacja

pytia pisze:
Jaś zaczął ładnie odbijać dopiero niedawno. Przedtem można go było nosić pół godziny i nic. Ulewa jednak dalej i to w takich ilościach, że pieluch tetrowych schodzi mi tyle, jakby do nich siusiał  ::)

Pytia- na m do pieluch dochodzą jeszcze ok 4 zmiany ubran dla niego dziennie i dla mamy, babci i taty...

pralka chodzi raz - dwa razy dziennie

reklama
U mnie na szczescie maly nie ulewa. Jak jadl z piersi wclae mu sie nie odbijalo. Teraz tak samo, po butli odbija mu sie ze hoho, bez roznicy czy to moje mleko czy mieszanka. Zdarzylo sie ze duzo plakal wiec dawalismy jedzonko myslac ze to z glodu, chyba sie przejadal bo ulewal tak ze calego trzeba bylo przebierac. Rzadko tez zdarza nam sie sikanie po pleckach ktore byo zmora przez pierwszy miesiac. Pranie robie raz na 3 dni, ale to dlatego ze mam suszarke i po 40 minutach wyjmuje wszytsko suche.
Jak dlugo zamierzacie karmic piersia? Ja przed porodem zalozylam ze 3 miesiace. Wiem ze wiele kobiet karmi nawet do roku a moja kolezanka nawet 2,5 roku co wydaje mi sie juz przesada.

NO ladnie, a Ola ma powazne podejrzenie skazy bialkowej i mam szlaban na mleczko, i sery... :( Caly dzien dzis chodze glodna, choc zjadlam duzo innych rzeczy, to bez masla i sera nie potrafie sie najesc :(

Martynka też sobie już do oczka mleka nalała, bo chwyciła i puściła, a mleczko lało się dalej. ;D
Przekomicznie to wygladało ;D. A ja muszę zawsze karmić z pieluchą, żeby wyjść z tego sucho :laugh:

Przypomniałam sobie sposób na mniejsze ulewanie i działa.
Po karmieniu nie podnoszę Martynki od razu do góry, tylko chwilkę czekam.
A potem daję ją do pozycji pionowej i udaje jej się odbić bez ulewania.

reklama
Mokkate - ja też tak zaczęłam robić odkąd Krzymek kilkakrotnie postanowił podzielić się z nami tym co wyssał przez 20 min  ;D
A jak mały odessie się w ciągu kilku pierwszych minut po przystawieniu to mleko jest na mnie, na nim i na poduszce  :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry