reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Laktacja

U mnie był tydzień "spokoju" - tzn. Filip sypiał dwa razy w dzień po 2-4 godzin, a od wczoraj znowu to samo.... Dziś zjadłam tylko mleko z płatkami, bo nawet ne mam jak sobie coś do jedzonka przygotować, bo on zaraz się drze jak go zostawię :( A przecież muszę jeść i pić, żeby i on miał co jeść :( I do tego szarówka za oknem, początek weekendu a ja mam wszystkiego dość i też mam podkówkę na twarzy :(

reklama
hej,mam pytanie-czy ktoras z Was dokarmiala butelka a teraz karmi tylko piersia?bo ja juz od miesiaca musze dokarmiac, a jednoczesnie staram sie odbudowac laktacje ale nie wychodzi-pije karmi,herbatki ziolowe,jem bardzo duzo a mimo to pokarmu nie ma wiecej i dzidzia sie nie najada z je z obu piersi i potem musze dac jej butle.czasem jak nie odciagne z 5-6 godz.to bedzie wiecej i sie naje ale pzrez 3 godz.nie naplynie mi tyle by sie najadla.poradzcie cos

Buuuu, moje dziecko poszło dzisiaj spać bez kolacji. Ostatni raz jadł o 16.30, po kąpaniu, o 19.30 jak próbowałam go nakarmić - histeria. W desperacji zrobiłam na szybko mieszankę i próbowałam dać mu z butelki - ale zareagował podobnie, poza tym nie wiedział biedaczek, co ma począć ze smoczkiem z butli. Chyba osiwieję niedługo od domyślania się, o co tu chodzi?????? Może macie jakiś pomysł?

Jejku Pytia, przyktro mi :( Myślę, że jak naprawdę będzie głodny to da znać... A może następnym razem jeśli nie zechce piersi i butelki to spróbuj dać mu z łyżeczki? Nie wiem... :(

Pytia, może Jaś ma dziś MEGA ZŁY dzień?  ::) ::) ::)
Nam też niekiedy nie chce się jeść i wszystko nas denerwuje...może Jaś ma tak samo? ;)
A jak zgłodnieje to da Ci znać - głośno! ;)

Dziękuje za słowa wsparcia. Tak będe robić działać intuicyjnie skoro jest to potrzebne i mnie i Kubusiowi to nie widze w tym nic złego.

Pytia qurcze szkoda, że maluszek stracił apetyt. Ja jak musiałam na 2 dni odstawić Kubule na sztuczny pokarm i za jak każdym razem podczas karmienia  była tragedia to serducho mi pękało. Małego ciągneło na wymioty a cycunia nie mogłam mu dać.
Wydaje mi się, że jak mały nie chcial jeść ani cyca ani butli to poprostu był najedzony i jak zglodnieje to się obudzi.

pytia pisze:
Buuuu, moje dziecko poszło dzisiaj spać bez kolacji. Ostatni raz jadł o 16.30, po kąpaniu, o 19.30 jak próbowałam go nakarmić - histeria. W desperacji zrobiłam na szybko mieszankę i próbowałam dać mu z butelki - ale zareagował podobnie, poza tym nie wiedział biedaczek, co ma począć ze smoczkiem z butli. Chyba osiwieję niedługo od domyślania się, o co tu chodzi?????? Może macie jakiś pomysł?

mi sie takie cos tez zdazylo kilka razy, jak tylko przystawialam Selinke do piersi /najczesciej wieczorem/ tak jakby chciala ale nie mogla jesc plakala i zloscila sie wtedy przyrzadzalam mieszanke bo myslalam, ze cos z mlekiem jest nie tak i dlatego nie chce jesc , ale reakcja na butelke byly taka sama. Wtedy pomaga spanie na glodniaka i mimo ze nie zjada "kolacji" to spi w nocy, budzi sie na nocne jedzenie i wtedy jest juz ok. Moze trzeba to przeczekac?

Asia21 pisze:
pytia pisze:

mi sie takie cos tez zdazylo kilka razy, jak tylko przystawialam Selinke do piersi /najczesciej wieczorem/ tak jakby chciala ale nie mogla jesc plakala i zloscila sie wtedy przyrzadzalam mieszanke bo myslalam, ze cos z mlekiem jest nie tak i dlatego nie chce jesc , ale reakcja na butelke byly taka sama. Wtedy pomaga spanie na glodniaka i mimo ze nie zjada  "kolacji" to spi w nocy,  budzi sie na nocne jedzenie i wtedy jest juz ok. Moze trzeba to przeczekac?

Spał do 3.30... Potem kolejny raz zjadł o 6.00, ale też dość nerwowo i od tego czasu znowu protest głodowy już 4 godziny...

reklama
Do góry