reklama

Laktacja

pytia pisze:
A mnie od wczoraj prawa pierś boli i zrobiła się twardsza, mimo, że regularnie odciągam >:(  Wczoraj w nocy próbowałam ją rozmasować - efekt jest taki, że jest teraz prawie sina  ::) i ciągle boli. Boję się, czy to nie jakiś zastój.

A dzisiaj pierwszy raz od trzech tygodni moje dziecię nie dostanie w ogóle mieszanki, bo naodciągałam tyle, że na pewno mu wystarczy na całą dobę  ;D Oby tak dalej.

Pytia to super, że udaje Ci się tyle odciągać oby tak dalej ;D ;D ;D a na pierś spróbuj wziąść ciepły prysznic, potem odciągnąć pokarm, a później zimny okład- u mnie ta metoda się sprawdza może Tobie też ulży

reklama
podobno noworodkom nie powinno się dawać smoka, bo zaburza to odruch ssania piersi, u mnie chyba pierś zaburzyła ssanie smoka ;), będąc jeszcze w szpitalu karmiłam Maciusia z butli swoim odciągniętym pokarmem ponieważ mały miał nasiloną żółtaczkę i nie miał siły ssać piersi, bardzo się wtedy martwiłam czy uda się wrócić do cycunia i okazało się , że powrót do cyca był absolutnie bezbolesny za to jak chcę małemu dać teraz coś z butelki, to niestety opcja ta jest wykluczona ::)

fionka moj maly tez tylko wierny cycusiowi
pytia twoja walka przyniosla efekty,a jak piers???juz dobrze?

co do karmi popijam czasami bo mi smakuja te nowe-ale u mnie wiecej mleczka nie ma po tym napoju

a ja mam odwrotny problem - non stop nadprodukcję, szlag mnie trafia, bo podczas karmienia z drugiej piersi mi leje się pokarm, wkładka laktacyjna kilka razy mi przeciekła >:(
w nocy powódż, tym bardziej, że Agata przesypia ostatnio po 6, 7 godzin non stop ::)

osinka u ,nie to samo nie nadazam z wymiana wjkladek,spie w staniku..................
ale fakt ciesze sie ze mliczko jest mimo ze giga biustu nie mam(a wszystkie sasiadki dziwuja sie ze dziecko wykarmie-durne baby)

reklama
Pierś na szczęście już dobrze :) Masaże i ciepła kąpiel pomogły i dzisiaj wszystko wróciło do normy.

kaśka76 pisze:
Pytia: gratulacja ogromne. a jaki masz laktator? ręczny?

Laktator ręczny Avent Isis, jak tak dalej pójdzie to będę miała niezłe bicepsy od tego pompowania ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry