reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Laktacja

Agawa, trzymamy bardzo mocno! :)

A mi się od wczoraj coś dzieje...mały je jak zazwyczaj, a ja mam bardzo szybko twarde piersi...nawal jakiś czy co ???? A iczym sobie nie pomagałam... W sumie mogłoby się to przez jakiś czas utrzymać - pościagam trochę i zamrożę, bo wcześniej zrobione zapasy się już skończyły :)

reklama
a ja dzis w nocy,mimo ze sie polozylam po lampce(chyba z nas sie robia winne alkocholiczki ;D ) ,karmilam Majke chyba co godzine.Koszmar!!!!!!!!!!Majka sie nie wyspala,ja sie nie wyspalam,wstalysmy w mega kiepskim chumorze.Teraz to chyba u mnie sie zaczyna kryzys laktacyjny... :-[ ale coz,nie pierwszy raz,wiec sie nie poddaje,bo pewnie za pare dni przejdzie.

catharinka - mozliwe ze nawal, podczas calego okrecu karmienia moga wystepowac kilka razy ;)

a ja mam chyab zbyt malo pokarmu, tera popijam winko, oby pomoglo. Troche dziwnie, bo w nocy jest ok ale w ciagu dnia mi jakby brakuje. No i w dodatku maly cos na lewego cyca sie obrazil, jak go przystawiam to zaczyna glowa machac na prawo i lewo i plakac, musze go do prawego najpierw a dopiero pozniej jak juz pierwszy glod zastapiony to przystawiam go do lewego. Nie wiem dlaczego sie tak dzieje.

ja wypijałam ostatnio 2 lampki przec cały wieczór, ale pod warunkiem - musiałam nakarmić wieczorem Agatkę, ona od 21 śpi do 2-3 w nocy, więc pewnie wino do tego czasu wyparowało ze mnie ;)

Catherinka dzięki za podtrzymanie na duchu :) mam nadzieję, że to jest ten 2-3 dniowy kryzys o którym piszesz. Skorzystałam z Twoich rad i przystawiam małą częściej do piersi, chociaż bardzo się denerwuje i płacze, bo na początku nic nie leci, a z niej leniuszek i ciągnąć się jej nie chce... Mam nadzieję, że wkrótce sytuacja się poprawi.

reklama
Paula spróbuj jeszcze pobudzić laktację laktatorem ( między karmieniami) i kup sobie w aptece herbatke na laktacje herbapolu - czyni cuda

Do góry