iwka31
Fanka BB :)
Witam mamusie :-) ,
nie dotrzymałam słowa, wybaczcie , ale chyba nie jestem w stanie dotrzymać Wam kroku
, no chyba z czytaniem i to nie zawsze.
Pomimo ze siedze w mieszkaniu calymi dniami bo u nas mrozy nastały i nawet snieg spadl
, mała mnie eksploatuje i nie ma jej z kim zostawic nawet na godzinke bo wszyscy w pracy .
Ale to nic , najwazniejsze ze czujemy sie dobrze, Marysia nareszcie dostala ubezpieczenie , ja jeszcze nie mam.
Jesli chodzi o rzeczu dla dzidzi to wiadomo mam wszystko po Marysi o ile to bedzie dziewczynka:-) , jak chłopak to trzeba będzie zmienić kolorystykę ubranek , bo tutaj to normalnie fioła można dostać jak sie tylko coś załozy niebieskiego dziewczynce to od razu wszyscy (amerykanie) mowią "jaki śliczny chłopczyk" ,
głupie to , ale co zrobić, ja sie tak bardzo tym nie bede przejmowac, bo Marysie w niebieskie ubierałam ale jak bedzie chłopczyk to rózowe ciuszki odpadają.
Całą reszte , tzn, łóżeczka, kojce, huśtawki, wanienki , to mam bo tutaj jest taka tradycja ze sie organizuje dla oczekujacej mamy przyjecie ( w tajemnicy przed nią) , a organizują to przewaznie kolezanki , albo siostra jak sie ma , albo rodzina. Nazywa sie to "Baby shower" - nie mam pojęcia dlaczego- i uczestniczą tylko kobiety, dziewczyny. Ktos kto to organizuje przygotowuje liste rzeczy, przewaznie juz w konkretnym sklepie i robi sie prezenty dla maluszka. Jest to niespodzianka dla mamy , ustraja sie dom (zawsze jest to organizowane u kogoś ni u przyszłej mamy), przygotowuje poczęstunek , drinki, tort i co tam ktos sobie zyczy. Ja na początku jak o tym słyszałam to sobie myślałam ze ci amerykanie znowu cos glupiego wymyślili. Ale jak byłam na pierwszym Baby shower to widząc zaskoczenie i radosc takiej mamy i osób to przygotowujących to stwierdzam ze to swietny pomysł. Mnie tez kolezanki zrobiły ( choc nie mam tu zadnej rodziny) i jeszcze w pracy kolezanki zrobiły mi drugi, pobeczałam sie jak głupia ale naprawde byłam w szoku i było to dla mnie miłe i bedzie miłe wspomnienie.
Uwazam ze w Polsce tez powinno sie to wprowadzic , tymbardziej , kiedy takie wszystko drogie, a kazda osoba jak kupi jedną rzecz to dla mamy to bedzie duuuuuza ulga finansowa, prawda:-) .
I powiem Wam z czego byłam zadowolona a w sumie nie spodziewałam sie ze to takie bedzie przydatne przez pierwsze miesiące, polecam:
Amazon.com: White Bedside Bassinet: Baby
mozna przemieszczac w dowolne miejsce albo słuzy jako kołyska.
Na zakonczenie;-) dzis powiem Wam co sie dowiedziałam ostatnio , ze własnie zaczyna sie Rok Świni w chinskim kalendarzu i w chinach znak ten jest uwazany za bardzo przychylny i w chinach duzo ludzi zaplanowało urodzenie dziecka w tym roku gdyz dzieci te bedą miały dużo szczęscia , Poczytajcie :
Dziennik - STRONA GŁÓWNA - Chiński Rok Świni to najlepszy czas na dzieci
Pozdrawiam i cieszę sie ze u was wszystko dobrze,
aaa , co do ubran ciążowych to głupia wysłałam wszystko paczką do Polski ( jak robiłam porzadki) no ale tam i tak miałam głownie rzeczy w których chodziłam w banku a teraz to sobie mogę pochodzić na luzie i dresiki mi wystarczą, na razie.....:-) , bo w lecie to sie bedę musiała zaopatrzyc w coś lekkiego bo chyba sie roztopię tak tu gorąco.
Papa
nie dotrzymałam słowa, wybaczcie , ale chyba nie jestem w stanie dotrzymać Wam kroku
, no chyba z czytaniem i to nie zawsze.Pomimo ze siedze w mieszkaniu calymi dniami bo u nas mrozy nastały i nawet snieg spadl
, mała mnie eksploatuje i nie ma jej z kim zostawic nawet na godzinke bo wszyscy w pracy .Ale to nic , najwazniejsze ze czujemy sie dobrze, Marysia nareszcie dostala ubezpieczenie , ja jeszcze nie mam.
Jesli chodzi o rzeczu dla dzidzi to wiadomo mam wszystko po Marysi o ile to bedzie dziewczynka:-) , jak chłopak to trzeba będzie zmienić kolorystykę ubranek , bo tutaj to normalnie fioła można dostać jak sie tylko coś załozy niebieskiego dziewczynce to od razu wszyscy (amerykanie) mowią "jaki śliczny chłopczyk" ,
głupie to , ale co zrobić, ja sie tak bardzo tym nie bede przejmowac, bo Marysie w niebieskie ubierałam ale jak bedzie chłopczyk to rózowe ciuszki odpadają.Całą reszte , tzn, łóżeczka, kojce, huśtawki, wanienki , to mam bo tutaj jest taka tradycja ze sie organizuje dla oczekujacej mamy przyjecie ( w tajemnicy przed nią) , a organizują to przewaznie kolezanki , albo siostra jak sie ma , albo rodzina. Nazywa sie to "Baby shower" - nie mam pojęcia dlaczego- i uczestniczą tylko kobiety, dziewczyny. Ktos kto to organizuje przygotowuje liste rzeczy, przewaznie juz w konkretnym sklepie i robi sie prezenty dla maluszka. Jest to niespodzianka dla mamy , ustraja sie dom (zawsze jest to organizowane u kogoś ni u przyszłej mamy), przygotowuje poczęstunek , drinki, tort i co tam ktos sobie zyczy. Ja na początku jak o tym słyszałam to sobie myślałam ze ci amerykanie znowu cos glupiego wymyślili. Ale jak byłam na pierwszym Baby shower to widząc zaskoczenie i radosc takiej mamy i osób to przygotowujących to stwierdzam ze to swietny pomysł. Mnie tez kolezanki zrobiły ( choc nie mam tu zadnej rodziny) i jeszcze w pracy kolezanki zrobiły mi drugi, pobeczałam sie jak głupia ale naprawde byłam w szoku i było to dla mnie miłe i bedzie miłe wspomnienie.
Uwazam ze w Polsce tez powinno sie to wprowadzic , tymbardziej , kiedy takie wszystko drogie, a kazda osoba jak kupi jedną rzecz to dla mamy to bedzie duuuuuza ulga finansowa, prawda:-) .
I powiem Wam z czego byłam zadowolona a w sumie nie spodziewałam sie ze to takie bedzie przydatne przez pierwsze miesiące, polecam:
Amazon.com: White Bedside Bassinet: Baby
mozna przemieszczac w dowolne miejsce albo słuzy jako kołyska.
Na zakonczenie;-) dzis powiem Wam co sie dowiedziałam ostatnio , ze własnie zaczyna sie Rok Świni w chinskim kalendarzu i w chinach znak ten jest uwazany za bardzo przychylny i w chinach duzo ludzi zaplanowało urodzenie dziecka w tym roku gdyz dzieci te bedą miały dużo szczęscia , Poczytajcie :
Dziennik - STRONA GŁÓWNA - Chiński Rok Świni to najlepszy czas na dzieci
Pozdrawiam i cieszę sie ze u was wszystko dobrze,
aaa , co do ubran ciążowych to głupia wysłałam wszystko paczką do Polski ( jak robiłam porzadki) no ale tam i tak miałam głownie rzeczy w których chodziłam w banku a teraz to sobie mogę pochodzić na luzie i dresiki mi wystarczą, na razie.....:-) , bo w lecie to sie bedę musiała zaopatrzyc w coś lekkiego bo chyba sie roztopię tak tu gorąco.
Papa
, troche jak wieczor paniejski w klimatach ciezarowkowych:-)
już nie ma? nie nadążam za naszą polityką-szkoda.Ale z drugiej strony mam ich gdzieś, mamy prywatne ubezp i prawie tyle dostaniemy....