reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Aśka, test obciążenia glukozą robi się po wypiciu 50 g tego paskudztwa. Osłabienia zdarzają mi się sporadycznie; składam je na karb niskiego ciśnienia. Jak robisz tę zapiekankę z brokułami? Wrzuć przepisik.
Wszystkie adeptki cukiernictwa, mnie do dzisiaj mdli po wczorajszym Snickersie. A miałam sobie nim zrobić dobrze! :-) Chyba po prostu nie toleruję tak skondensowanego cukru.
Dziewczyny z bolącymi brzuszkami, skontrolujcie sobie mocz (wystarczy zwykłe badanie). Ponoć bardzo często takie bóle są od pęcherza.
Filmy: na "Świadka..." się nie wybieram, "Dzień świra" to jeden z moich ulubionych filmów. Ostatnio oglądałam "Grbavicę". To film ciężki psychologicznie, ale bardzo go polecam.
Nicoya, ja też zawsze śpiewam w aucie! :-D Jak to dobrze, że nikt mnie wtedy nie słyszy! Podrzuć adres tej stronki, nad którą pracujesz, jak już będzie gotowa. W sprawie spotkania już jakiś czas temu ustaliłyśmy z Mariką, że się odbędzie, jak się zrobi cieplej. Na gardło polecam homeopatyczny Angin-Heel. Wyleczył mnie błyskawicznie.
Bazylia, jak narzekasz na rozmowy z "gwiazdami", to musiałabyś wiedzieć, jak się rozmawia z politykami. To jest dopiero hard core! :tak::-D
Ewa, po macierzyńskim możesz iść od razu na wychowawczy - jesteś wtedy nadal zatrudniona w swojej firmie (leci staż i uprawnienia), masz spokój z ubezpieczeniem, a zarabiać możesz zleceniami i umowami o dzieło. Nie wiem tylko, jakie masz wykształcenie - czy w Twoim konkretnym przypadku takie rozwiązanie wchodzi w grę. No i wczoraj w...m się niebotycznie, bo usłyszałam, że kochany rząd chce przywalić VAT od wszystkich umów tego typu. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A już dokumentnie mnie dobili, jak usłyszałam, że wkrótce będę też płacić podatek od wykupionej mi przez firmę karty medycznej do Medicovera. To jest ponoć "część mojego przychodu" (sic!). W tym kraju już wszystko jest możliwe. Niedługo będą podatki od... hmm, żeby dokończyć to zdanie, muszę się zastanowić, od czego jeszcze nie płacimy podatków. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
u mnie też pochmurno się zrobiło....
ale spacerowałam, w wiosennych butach:-) :-)

mila333 ale ja mam umowe do 31 marca, i w związku z ciążą przedłużaja mi automatycznie do dnia porodu....więc jak mogę korzystać z wychowawczego?

A to chciałam napisać osobno: Aniu, bardzo mi przykro w związku z Twoją Mamą. Bądź dobrej myśli - musi być w porządku! Co do niskiego ułożenia dzidziusia, to nie martw się - w najgorszym wypadku założą Ci taki szew, który uniemożliwi "wypadnięcie" bobasa. Moja koleżanka tak miała i wszystko się dobrze skończyło - jej synuś jest donoszony i zdrowy :tak:.
Marika, a Ty rzuć w końcu kawę i colę. Obie mają kofeinę, która może powodować skurcze i przez to jest uważana za substancję poronną. Trzymam kciuki, żeby wszystko było OK :tak:.
Przytulam Was obie, Dziewczynki.

Mila z tym wychowawczym dla Ewy, to niestety nie tak..., żeby go dostać musiałaby mieć dalej umowę o pracę, która kończy się z dniem porodu, bo macierzyński wypłaci już ZUS...

A ja mam już ciepłą wodę :) idę się popluskać :)

hej dziewczyny mam pytanie bo sie niepokoje !!! wczoraj wieczorem mialam silny skurcz w dole brzuch cos jakby przeszycie pradem potem jak chcialam podniesc nogi to czulam bol brzucha po chwili przeszlo wiec nie pojechalismy z mezem do lekarza teraz jest dobrze ale boje sie co to moglo byc? pomozcie mi i doradzcie cos czy ktoras z was tez miala podobna sytuacje dodaje ze jestem w 21 tygodniu ciązy!pozdrawiam

zebrra naprawde myslisz ze to nic powaznego ? dzieciaczek fika koziolki jak zawsze wiec chyba jest ok , ale to moja 1 ciaza i nawet malenki skurcz mnie niepokoi 20 /03 mam usg wiec dowiem sie czy jest ok ! moze panikuje ale tak to juz jest z ciezarnymi !!!!! :)

mnie pobolewa dół brzucha, byłam na usg kilka dni temu,lekarz stwierdził ze to normalne bo synuś jest ułożony miednicowo, siedzi sobie na pupie i kopie mnie własnie tam,nisko

Natila według mnie wszystko jest w porządku, ja też miałam ostatnio silny skurcz, ale dopóki to pojedyncza sprawa, to nie martwiłabym się na zapas, trzeba wtedy wziąć no-spę, położyć się i zrelaksować..

reklama
Zebrra, a gdyby Ewa złożyła wniosek o urlop wychowawczy, będąc jeszcze w okresie zatrudnienia, to nie dostanie go? Myślałam, że kodeks pracy daje taką możliwość :-(.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry