reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2015

Michalina ja od kiedy tylko podejrzewałam ciążę powiedziałam Manuli że nie mogę jej nosić, bo ciężka jest skubana, tłumaczyłam że mam dzidziusia w brzuszku i nie mogę, a na brzuch trzeba uważać, chyba trochę rozumie, już nie wymusza na tyle, ale jakoś smutno jak trzeba odmawiać ;) nie mniej jednak łatwiej mi teraz niż tylko mówiąc że mama nie ma siły :sorry2:

Co do karty ciąży to w pierwszej mi założył 6/7 tc, byłam w 4 i był tylko pęcherzyk, powiedział że założy przy następnej, teraz jeszcze nie byłam. A np. gin na nfz u którego byłam raz w ogóle nie zakłada karty ciąży, dziwne nie :confused:

reklama
Ale żeście po szalały ;) sporo się dzieję u nas na tym wątku super :))) My dzisiaj na zakupy poszłyśmy a po południu u mojej mamy :) więc domowe obowiązki w tyle :/ no ale cóż można od czasu do czasu :)

Michalina u mnie z moją blizną to dość ciekawa sprawa odkąd przestała boleć po porodzie, tak mnie nigdy tez nie ciągnęła nawet jeśli miałam mega dużo pracy - nigdy. Pierwotnie mieliśmy starać się po roku o drugą dzidzie i poszłam do ginekologa aby ją sprawdzić, to siebie sam zachwalał gin że mu takie ładne cięcie wyszło ;) ale faktycznie nawet zrost jest mało widoczny. To że się zorientowałam że jestem w ciąży to właśnie dlatego że zaczęło mnie po niej ciągnąć ale przyznam szczerze (z tego co zrozumiałam) nie bolała tak jak ty opisujesz

Hej kobietki jak noc? ja zasnęłam z bólem głowy i z bólem głowy się obudziłam, czyżby początek anemii?
Łykacie jakieś witaminki oprócz kwasu foliowego?
Robię sobie dzień lenia, jadę z córą na cały dzień do mamy, nadrobię Was jutro:)
Wiecie co byłam u lekarza a tam dziewczyny w 5, 6 tc ze łzami w oczach po tabletki na podtrzymanie, albo z wynikami z hcg czy na pewno dobrze rośnie... mam wrażenie, że z roku na rok ludzie bardziej stresują się w ciąży niż kiedyś, za dużo stresów, chorób, łatwy dostęp do informacji, masakra....
i nie rozumiem co Wy macie takie parcie na tą kartę ciąży? zrozumcie lekarzy, przecież 15% ciąż niestety nie dociera do 22 tc, a potem płacz bo przecież karta już była... a co zmieni karta? widziałyście bobo na usg to jest dobrze i tego trzeba się trzymać.
Teraz w poniedziałek idę na usg na nfz i tutaj będę prowadziła ciążę, nie znam tego lekarza, nie wiem jakie ma podejście, zobaczymy...
coś miałam jeszcze pisać...ah ta skleroza ciążowa:-D

Nie moglam wczoraj zasnac...juz w paranoje popadam.Przez 2 tyg bylam twarda,a wczoraj w nocy mi peklo i poryczalam sie.Tak cholernie sie boje,ze moze byc to znowu ciaza pozamaciczna :( Niech juz bedzie poludnie...mam dzis pierwsze usg.

reklama
Nie jestem panikara....1 ciaza byla ksiazkowa...wrecz nudna.2 blizniaki pozamacicznie...jajowod pekl w 10 tc....o ciazy nie mialam pojecia.Kolejna ciaza miala byc z monitoringiem owulacji,bo lewy jajnik zmasakrowany....byle do 12.....I trzymam kciuki...10.40 juz za godzinke....

Do góry