reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Aga_k_m serio z tymi cytrusami? Mnie ostatnio bardzo ciągnie do pomarańczy, tak co drugi dzień zjem. Dobrze wiedzieć to trochę ograniczę.
Chodzę do przychodni w szpitalu i tam chciałabym rodzić. Na szkole rodzenia taż się tam wybieram choć poród będzie raczej cc.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tymi alergiami to co roku na konferencjach pediatrycznych mówią trochę co innego. Taki nurt z cytrusami też był, później zaprzeczony. Generalnie po prostu nie ma jednej prawidłowej wersji i co chwilę jest nowy pomysł.

Te zalecenia rzeczywiście chyba się zmieniają teraz na topie są te kwasy omega ze to zapobiega alergia , kiedyś mówiono , jedzenie jabłek. Myślę że środowisko jest tak zanieczyszczone ze to jest główny powód .

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Są główne teorie immunologiczne, wykładu nie ma co robić (?) ale na temat jedzenia w ciąży/rozszerzania diety a późniejszych alergii to hoho ile już teorii słyszałam. W tym roku nie mogłam być na tej konferencji ale pewnie znów coś nowego by było. O tych kwasach omega przyznam nie słyszałam nawet. Ale pewnie tyle samo one wszystkie są warte... Niestety na razie w tej kwestii nie ma jasności. Choć i tak największy misz masz jest co roku a propos glutenu :D

Misia, Luandzia, aim - bo we wszystkim trzeba zachować umiar, a będzie ok (ciężko go będzie jednak zachować w sezonie truskawkowym) [emoji6]. Mamy wpojone, ze owoce to same witaminy. Ale za nimi kryją się też zgubne cukry, ich jedzenie na wieczór powoduje fermentacje wewnątrz naszego organizmu, no i co najważniejsze nadmiar witamin też nie jest taki super.
Tak jak pisałam - kuzynka naprawdę pochłaniala spore ilości w sezonie zimowym, i..niw wyszło to na dobre jej córce. Przyczyny mogły być też inne, ale..słysząc o wpływie cytrusów i późniejsze borykanie sie po poradniach swoje robią i przeczulaja na przyszłość.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Jedno jest pewne w zasadzie sie nie zdarza by rodzice/ rodzic którzy sami są alergikami mieli "zdrowe" dzieci
Kasiulka ja jako dziecko bylam strasznym alergikiem,pozniej dostalam serie zastrzykow odczulajacych i wiekszosc alergii mi minela. Ciekawa jestem jak to wyglada w takiej sytuacji?

xnw43e3k256g9p2p.png

reklama
Do góry