reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Geny oczywiście też . Zdrowy rozsądek jasne ja bardzo wierzę tez w karmienie piersią . Moja mlodsza córka totalnie posypala się zdrowotne po odstawieniu miała 8 miesięcy, lekarka wprost powiedziała ze to dlatego ( możecie sobie wyobrazić moje wyrzuty sumienia). Helenka miała co dwa tygodnie zapalenie oskrzeli, jej skóra wyglądała jakby była poparzona. Pomogły dopiero sterydy i dieta bezglutenowa bezmleczna i bezjajecznica. Teraz odpukać wcale nie choruje.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem przeciwnikiem wszelkich diet i ograniczen na wyrost.Jasia karmilam 9 miesiecy bez zadnych diet matek karmiacych etc.Wyszlam ze szpitala w Wielki Czwartek..swieta byly i od razu jadlam wszystko bylam tak wyglodzona po szpitalu ze hoho:D Dziecku nic nie bylo w zyciu alergii zadnej nie mial, choroby go mijaja w przedszkolu frekwencja prawie 100% , do teraz nie byl w przedszkolu 2 dni bo bylismy akurat w Warszawie.I tak od lat juz.U nas w rodzinie nie ma zadnych alergikow moze nie mamy tego w genach sama nie wiem.

010igov35ye70zfx.png

Od kilku dni mam dziwne uczucie jakby mi brakło tchu. Na plecach leżeć nie mogę a jak siedzę na półleżąco to też oddycham jakbym miała z 80 lat. Też tak macie?
Ciśnienie mam ustabilizowane przez dopegyt więc co to może być? Nie pamiętam czy miałam tak z Lena :/

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Geny w tej kwestii bardzo dużo robią, właśnie dlatego ja jestem przerażona co nas może czekać :D ale przerażenie bez paraliżu, postanowiliśmy podejść do dziecka jak do takiego co nic po nas nie odziedziczyło i będziemy po prostu bardziej wyczuleni na początkowe objawy jak co.

Według mnie środowisko jest bardzo zanieczyszczone i tez przez to mogą być te alergie, druga sprawa zbyt higieniczny tryb życia i dzieci nie maja styczności z alergenami, chemiczne jedzenie to wszystko moze mieć wpływ. Moi rodzice nie maja żadnych alergii, a znajomi w moim wieku juz cześciej a większość dzieci tych znsjomych prawie zawsze jest na coś tam uczulona.

Od kilku dni mam dziwne uczucie jakby mi brakło tchu. Na plecach leżeć nie mogę a jak siedzę na półleżąco to też oddycham jakbym miała z 80 lat. Też tak macie?
Ciśnienie mam ustabilizowane przez dopegyt więc co to może być? Nie pamiętam czy miałam tak z Lena :/

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Mnie nieraz tez sie gorzej oddycha, sZczegolnie na leżąco, mam tez czasem takie dziwne kołatanie serca, z synem tez tak miałam. Bierzesz juz dopegyt? Prewencyjnie czy skacze Ci juz ciśnienie? Ja mierze codziennie ale na razie w normie

Truskawka większość napisałaś bardzo dobrze z tym środowiskiem, głównie się mówi o nadmiernie higienicznym trybie życia jaki czytniku

Maziajka to nie ja miałam dietę tylko dziecko po odstawieniu od piersi. W naszym przypadku nie było to nieuzasadnione dziecko miało przez miesiąc biegunkę przy tym jadła niewyobrażalne ilości jedzenia no i była cały czas chora , po zastosowaniu diety biegunka przeszła po dwóch dniach . Na pocieszenie teraz je wszystko i nic jej nie jest.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Luanadzia wiem kochana pisalam tak ogolnie:-) wiadomo ze jak.dieta jest uzasadniona to nie ma z czym dyskutowac:-)

Morela ja tak.mam od poczatku.mamy 2 pietrowy dom i jak ide do pieca i mam wyjsc na 2 pietro potem to ledwo zipie.To normalne w ciazy.

010igov35ye70zfx.png

reklama
Wyskoczyło mi "zimno" na ustach, mogę Zovirax plasterki używać?

Co do porodu to u mnie będzie trzecie cc.
Bulkaasia witaj w klubie ja tez walcze zzimnem polecam plasterek czosnku przytrzmac max 10min jak wytrzymasz boli piecze masakra ale efekt super wypala zarazki hamuje rozwoj opryszczki [emoji6]

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom
Edit.
Ok.doczytalam do.konac.
Morela spoko tez tak.mam choc ja nie biore zadnych lekow a cisnienie mam 90/60 przewaznie.
Co do alergii to tamat rzeka wiec juz nie bede swoich 5groszy wtracac ogolnie kazdy ma racje.
Co do szpitala to ja bedac nowa mieszkanka miasta rodzilam w zupelnie obcym mi miejscu nie znajac nikogo nie wiedzac nic bo jakos przed porodem.nie czulam.potrzeby zwiedzania odzialu choc to nie glupi pomysl:) ale jakos urodzilam znalazlam.wc jak trzeba bylo i dyzurke tez wiec spoko nie ma co panikowac za wczasu,choc jak ma sie szanse to warto pomyszkowac ;)

Ostatnia edycja:
Do góry