reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2017

Byłam w przychodni i jakaś bardziej rozgarnięta recepcjonistka była.Powiedziałam jej że kazano mi czekać na list, w którym mi napiszą kiedy mała ma być szczepiona ale do tej pory nic nie dostałam a ona powinna być szczepiona w przyszłym tyg.Sprawdziła w systemie mamy kłuju kłuju we wtorek.Kurczę da się sprawdzić?da...
Aniek byłam tak wnerwiona na nią że myślałam że udusze, myśli że jak ma dziecko to wszystko wie.Jak nosiłam małą i płakusiała to mi ją brała i mówiła że u cioci będzie jej lepiej[emoji51]Tak,byłam zazdrosna,odczuwałam to jako napaść.Uważam że każdy powinien się zapytać czy może ją wziąć, czy może poprowadzić wózek itp ,przynajmniej ja tak się zawsze zachowywałam w stosunku do innych rodziców.
Poczytałam trochę o rozszerzaniu diety i będę to robić w 6 miesiącu.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jutro zrobię fote pazurów, bo dziś to tak jakoś ciemno już. Ale to nic specjalnego, ot taki odcień szarości [emoji4]
Kasia, doskonale cię rozumiem. Ja nikomu nie daje młodego. Tzn na rękach mieli go tylko mąż, moi rodzice, moja siostra i teściowa. A tak to nikt. A wózek prowadził oprócz mnie tylko mąż. Taka niedobra jestem [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

We 2 byłyśmy na spacerze, Aniek nie mogla a Maziajka chyba nie przeczytała nawet.

Jak smakuje ten słód jeczmienny?

Też mam problem z dniami tygodnia:D moja mama mi dziś mówi że syn jej faceta pojechał na wycieczkę wczoraj i dzis. A ja do niej, ale tak w niedziele pojechali(?!) [emoji23] a ż teściowa gadałam w poniedziałek i mówię popołudniu 'Noo jeszcze droga do domu k weekend!' [emoji23]

Śliczne paznokcie Misia! Dobrze że Grzesiowi nic się nie stalo.[emoji173]

Mojej też się coś popsuło i Dziś od rana je za każdym razem po 5 minut.. przez co co godzinę ja przystawiam bo mam wrażenie że się nie najada. Odsuwa się i się śmieje ciagle. Chyba ja wszystko rozprasza..

Jakoś nie mam weny, pies nam choruje, ma biegunkę i wymioty, byliśmy u weta i jutro muszę jechać na kontrolę z nim.
Mąż się spakowal i rano leci do Hiszpanii na delegacje. I mi smutno że będziemy same przez tydzień

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova to tak jak moj 5 min i albo cos oglada albo spi. Robilam morfologie i jest ok :-) mam go nie zmuszac tylko dawac kiedy on chce. Tylko w nocy mi wstaje czesciej juz zmeczona jestem. Caly tydzien sam :-( dacie rade :-)

Pumelova, abed u nas też jedzenie krótko trwa i często ż jednej piersi tylko a nie z dwóch. Pogaduchy do cycusia to już norma ;-) A najlepsze że zrezygnował z mm na wieczor tylko zasypia przy cycusiu ale przez to więcej pobudek w nocy. Chyba takie zmiany po 3 miesiacu.
U nas dalsze problemy z brakiem kupy. Wprowadziliśmy debridat i czekamy na efekty.

Ola ja ostatnio zgubiłam kartę płatniczą. Przeszukalam wszystko a okazało się że wypadła mi w samochodzie i cały czas tam.lezala. dni tygodnia też mi się notorycznie mylą.

Misia nawet sobie nie wyobrażam co przezylas. Mi raz na zjeździe w dół Kuba się tak zsunal że mu się głowa wykrecila tak nienaturalnie a co dopiero jakby mi wypadł:-O

Ostatnia edycja:
Jak tak mówicie dziewczyny to mniej mnie to martwi [emoji6] a w nocy je normalnie ok 10 minut. Pewnie za bardzo je już świat interesuje ;-)
A co do teorii 4 trymestru, kumpela urodziła też w lipcu i miał mały kolki i płakał k wszystko - jak skończył 3 miesiące wszysyko przeszło jak ręką odjal!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też już problemów brzuszkowych i kupkowych nie ma.Infacol podaję już może tylko 2 razy dziennie a nie przed każdym karmieniem jak to bywało.
Moja poszła spać przed 21,obudziła się na jedzonko o 3 i teraz o 6.30 i poszła dalej spać.Ja też idę z nią, chociaż jeszcze do 8.30:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nie wiem, ale Artur 22-6.40 spał bez karmienia. Aż Kuba wstał raz w nocy zobaczyć czy oddycha i ja 2 razy. Co z tego że śpi jak i tak się obudze wcześniej :)

Myślałam że mnie uznają za wyrosną matkę co za cienko ubiera dzieci Ale wczoraj widziałam dziewczynkę coś pomiędzy 1-1.5 roku w samej krótkiej sukienkę w krótkim rękawki, bez rajstop, bez kurteczki i bez bucikow nawet! Na bosaka. Latała taka dziewczynka przy wejściu do jednej z posesji ale gdzie rodzice, Nie wiem. Było 15 stopni wczoraj.

reklama
Emol super nocka. Też o takiej marze..a Iga zasnęła wczoraj o 19 jadła 3 razy jeszcze do 21 a później o 23 i co 1.5h a o 4 obudziła się i już spać nie chciała tylko przewracała się z brzucha na plecy później płacz i dopiero mąż jak wrócił o 6 z pracy to ją uspal...

Aniek otwarte okno nie działa na szczęście balkon tak ;)

Pumelova oj same przez tydzień ale dacie radę Agatka grzeczna dziewczynka :*
Dla mnie nie ma nadzieji bo już prawie 4msc a płacz jest dalej :p

U nas też brzuszkowych problemów nie ma, rano zawsze jest kupa ;)

Właśnie uspalam Ige na balkonie :D i muszę coś na obiad pomyśleć, później do rodziców na chwilę i na zajęcia Iga idzie z tatą na basen :)

Miłego weekendu :)

Do góry