reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026

Hej hej, przepraszam, ze wczoraj juz nie odpisałam, ale nie mialam kiedy niestety :( Na wizycie mialam zrobione USG - pęcherzyk jest w macicy, jeszcze bardzo malutki, bo ok 0,5cm, ale nie jest taki okrągły jak powinien. Wczoraj według OM bylo 4+2, wiec jeszcze wcześnie i mam nadzieje, ze zrobi sie ładny i wszystko bedzie ok :). Duphaston mam wymieniony na progesteron besins 3x1 no i dzisiaj mam zrobic bete i w poniedziałek bete i progesteron :). Kolejna wizyta za 2 tygodnie, wtedy juz powinno byc widac zarodek i może juz serduszko😊 Mam odpoczywać, nie dźwigać, nie brac gorących kąpieli. Jestem dobrej myśli, ale stresuje mnie to wszystko... trzymajcie dzisiaj kciuki za przyrost! Pobranie mam o 10:15🤞
4+2 to jeszcze wcześnie, mam nadzieje ze na następnej wizycie będzie już zarodek i ❤️
A dzisiaj trzymamy kciuki za przyrost 🤞

reklama
Witam się z wami, podczytuję od wczoraj ten wątek. Jestem też na grupie czerwcowych, termin porodu z daty ostatniej miesiączki wychodzi mi na 30 czerwca ale wczoraj byłam na usg i wg logiki ciąża musi być ciut młodsza i termin na początku lipca. Powinnam być wczoraj 6+2 ale na usg pusty pęcherzyk 😐 Na tej podstawie lekarz wpisał 5+5, przepisał mi duphaston, skierował na betę i kazał poczekać ze 2 tygodnie do następnego usg. Bardzo się martwię ale też staram myśleć pozytywnie. W poprzedniej ciąży też na pierwszym usg miałam pusty pęcherzyk mimo 6 tygodnia i dwa tygodnie później córcia już była widoczna 🤗 Także teraz przede mną katorga czekania.
Hej, witamy! 🤗 czekanie jest najgorsze, ale co możemy zrobić… Ja też czekam na kolejne USG, bo w pierwszym też pusty pęcherzyk. Kiedy powtarzasz betę?

4+2 to jeszcze wcześnie, mam nadzieje ze na następnej wizycie będzie już zarodek i ❤️
A dzisiaj trzymamy kciuki za przyrost 🤞
Noo wiem wiem właśnie, ze jeszcze wczesnie, ale, ze mialam te plamienia delikatne to juz stres mnie ogarnął. Plus z uwagi na moje obciążenia i historie to wolałam isc na tą wizytę, zeby chociaz troche sie uspokoić🫣. Dlaczego to wszystko musi byc takie stresujące🫣.

Wlasnie dzwoniła do mnie Pani z upacjenta i ma byc u mnie godzinkę wcześniej :D

Noo wiem wiem właśnie, ze jeszcze wczesnie, ale, ze mialam te plamienia delikatne to juz stres mnie ogarnął. Plus z uwagi na moje obciążenia i historie to wolałam isc na tą wizytę, zeby chociaz troche sie uspokoić🫣. Dlaczego to wszystko musi byc takie stresujące🫣.

Wlasnie dzwoniła do mnie Pani z upacjenta i ma byc u mnie godzinkę wcześniej :D
Trzymam kciuki!!!

Ja dziś i w poniedziałek powtarzam betę i progesteron, na wszelki wypadek 🙄 ostatnio prog był 15 i 18, niby wiem, że spoko, ale jednak mniej niż Wasze 😅

Trzymam kciuki!!!

Ja dziś i w poniedziałek powtarzam betę i progesteron, na wszelki wypadek 🙄 ostatnio prog był 15 i 18, niby wiem, że spoko, ale jednak mniej niż Wasze 😅
U mnie też taki niski progesteron. Gin powiedziała, ze wystarczający. Wlasnie wróciłam z bety i prog, mimo, ze lekarz powiedział mi w poniedziałek, że teraz jest już najwazniejszy obraz usg ( w pon beta 3700 i prog 15,5). Nie mogłam się powstrzymać.
To Twoja pierwsza ciąża ?

U mnie też taki niski progesteron. Gin powiedziała, ze wystarczający. Wlasnie wróciłam z bety i prog, mimo, ze lekarz powiedział mi w poniedziałek, że teraz jest już najwazniejszy obraz usg ( w pon beta 3700 i prog 15,5). Nie mogłam się powstrzymać.
To Twoja pierwsza ciąża ?
Pierwsza. Wiem, że trochę panikuję i chyba za dużo rzeczy czytałam w internetach 🙄 ale mam dostęp do laba u siebie w pracy za parę groszy, więc uznaję, że wolę jednak kontrolować co i jak. Mam nadzieję, że najbliższe USG mnie uspokoi 😁

Pierwsza. Wiem, że trochę panikuję i chyba za dużo rzeczy czytałam w internetach 🙄 ale mam dostęp do laba u siebie w pracy za parę groszy, więc uznaję, że wolę jednak kontrolować co i jak. Mam nadzieję, że najbliższe USG mnie uspokoi 😁
U mnie to samo. Ciężko niestety odłączyć sobie internet 😅 mam nadzieję, że moja potrzeba kontroli trochę odpuści bo inaczej do kolejnej wizyty 21.11 mogę zbankrutować.
Jeśli dzisiaj wszystko wyjdzie w porządku to zamierzam już po prostu poczekać do wizyty bez latania co chwilę do laba.
Trzymam kciuki za Twoje wyniki i usg 😍

U mnie to samo. Ciężko niestety odłączyć sobie internet 😅 mam nadzieję, że moja potrzeba kontroli trochę odpuści bo inaczej do kolejnej wizyty 21.11 mogę zbankrutować.
Jeśli dzisiaj wszystko wyjdzie w porządku to zamierzam już po prostu poczekać do wizyty bez latania co chwilę do laba.
Trzymam kciuki za Twoje wyniki i usg 😍
Ja mam to samo podejście, dzisiaj ostatni raz upuszczona krew dopóki lekarz nie zleci. Biorę już proga, acard i zastrzyki także nic więcej zrobić nie mogę

Witam się z wami, podczytuję od wczoraj ten wątek. Jestem też na grupie czerwcowych, termin porodu z daty ostatniej miesiączki wychodzi mi na 30 czerwca ale wczoraj byłam na usg i wg logiki ciąża musi być ciut młodsza i termin na początku lipca. Powinnam być wczoraj 6+2 ale na usg pusty pęcherzyk 😐 Na tej podstawie lekarz wpisał 5+5, przepisał mi duphaston, skierował na betę i kazał poczekać ze 2 tygodnie do następnego usg. Bardzo się martwię ale też staram myśleć pozytywnie. W poprzedniej ciąży też na pierwszym usg miałam pusty pęcherzyk mimo 6 tygodnia i dwa tygodnie później córcia już była widoczna 🤗 Także teraz przede mną katorga czekania.
hej, milo Cie tu widziec! 😍 a dlaczego przepisal Ci duphaston?

reklama
Do góry