reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol może ta dziewczynka mamie z domu uciekła?

Pumelova mojej Majci też tak przed 3 mies.przeszły problemy z brzuszkiem. Nie chcę zapeszyć, ale jest naprawdę lepsza.

Co do wypadków dzieciowych, to szłyśmy ostatnio pod górę po takich długich schodach na które da się wózkiem podjechać. Maja siedziała w foteliku na stelażu i przy jednym schodku jak poderwałam tylne koła, to jej główka poleciała tak bezwładnie aż do klatatki piersiowej i spowrotem. Przestraszyłam się, a ona dalej spała.

Mało spałam, robiłam w nocy pazury. Jemy śniadanie i zbieramy się powoli do teściowej z Mają i na pokazy z młodym. Miłego dnia.

reklama
Pumelova, trzymam kciuki za tydzień bez męża, dasz rade. Mój tydzień sam na sam z Hanią się właśnie kończy i jestem wykońooona! Ale my nie mamy na miejscu dziadków ani żadnej rodziny tylko na drugim końcu Polski.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova kciuki!
Ja kupiłam w koncu ten pokrowiec. I mufkę! Jest cuuuuudowna! [emoji7] z wełna w srodku. Pokrowiec taki sobie ;p

U nas była trudna milosc. A ja dopiero po 3 miesiacach zaczęłam rozumieć moje dziecko... i tak dochodzę dow boisku, ze 90% jego płaczu na poczatku to nie kolki tylko zmeczenie, bo ja go nie usypiałam na sile i on był wymęczony i nie mogl sam zasnąć...

Teraz tez mysleC ze to niekoniecznie alergia na mleko tylko noże rumianek. Myłam go w babydream. Teraz podawałam mu rumianek i znowu myłam w babydream (mielismy przerwę) i znowu cos mu na buzi wyskakuje... wiec moze to to.
Juz nie chce Wam sie żalić, ale zupełnie obiektywnie uwazam, ze przez to, ze tak długo nie rozumiałam Kuby i nie spełniałam
Jego potrzeb to jest teraz na maksa nerwowy i problem z napięciem nie znika samoistnie. Nie chodI o to, ze sie obwiniam. Wiadomo, ze chciałam jak najlepiej. Ale czasami im lepiej sie chce tym gorzej wychodzi i tak chyba było. Po prostu oceniam obiektywnie sytuacje.
No ale czasu nie cofnę.moge tylko miec nadzieje, ze teraz Brdzie ok i ze moooze to napięcie i nerwowość w jakis magiczny sposob zaczną zanikać... i nie wpłyną negatywnie na rozwoj.
I ze jesli zdecyduje sie na kolejne dziecko i bedzie mi dane je wychować (bo ryzyko duże), to bede mądrzejsza i nie popełnię tylu błędów. Oby.

Mam do Was pytanie-czy macie jakies sposoby, zeby sie nie garbić przy maluchu? Pamietam o tym, ale nie umiem.:. Po prostu sie garbie j juz moje plecy wysiadają :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola bardzo mądre podejście. Najważniejsze że KubA jest zdrowy i ma kochających rodziców. Człowiek się na błędach uczy.
Wrzuć namiar na mufkę.
Ja też się garbię i plecy mnie bolą strasznie.

Aniek. Możliwe że uciekło z domu. Ale ze jej tak zimno nie było...

Ola w mnie pod koniec dnia też bolą plecy a nie noszę małego za dużo więc też pewnie się garbie. Najgorzej to karmienia, bo już wyrobiłam w jednym miejscu łóżko, ze aż się zapadam i ciężko mi stamtąd wyjść z Arturem na rękach po karmieniu. Ale nie mam gdzie indziej jak usiąść.

Aim gratuluję kp!!

Abed o matko całe szczęście, że wam nic się nie stało! Brrrr...

Pola wszystkiego najlepszego z okazji 3 miesiecy! [emoji4]

Szymek do wczoraj pieknie w nocy spał... a dzis w nocy... co 2 godziny pobudka... aaaa juz nie kumałam za bardzo... na szczęście teraz spi i moge farbować kudły...(tfutfu)

Aha pieknie wyglądacie!! [emoji7]

Misia piekne pazurry!

Nadrabiam dalej... [emoji23]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Camicco.pl :)
A wyglda tak:
1508587488-3ada042bcbec50c7-aaaaaa.jpeg
1508587494-1fa299f388186b7f-aaaaaa.jpeg

Ja kupowałam na Allegro od nich i maja rożne. Wybrałam wełniana, bo uznałam, ze wole to w srodku niz polar ;) nie pamietam ceny, ale chyba ok 30-40.
Podobnie jak ten cholerny pokrowiec na nóżki [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Emol fajowa waga Arturka! [emoji4]

Aim nic nie widze...poprosze mailem jak mozesz [emoji4][emoji4]

Misia dzizas co za przezycie... współczuję... dobrze że Grzes miał luzik [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ewella jak się Idze podobal basen? To chyba pierwszy raz prawda? Daj znać koniecznie:-)

Aniek to super że jest lepiej! Ja podaje sab 2 razy dziennie więc też jestem zadowolona:-)

Judith no ja mam blisko rodzicow, moja mama będzie wpadać ale raczej dla towarzystwa :-) A ja sobie już planuje kawki że wszystkimi kolezankami, jeszcze sobie dziś na luzie nie usiadłam dopiero teraz i zaraz lecę do taty[emoji16]mojego w sensie.
Pewnie też będę wykonczona!;-)

OLA w jaka mufke? Muszę coś wybrać bo mój producent wózka nie robi:D
Teraz nasze dzieciaczki też łatwiej zrozumieć.. widać czy są zmęczone czy glodne. Wcześniej miałam problem to ogarnąć
Moje plecy tez bolą okropnie
Ale piękna mufka!!!!
[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry