• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2018

No i oszczędny tryb zaczynam po zabiegu. To będzie przełom grudnia i stycznia. Chyba, ze wcześniej wystąpią komplikacje. Chcę pracować do 13 tygodnia, o ile mi lekarz pozwoli. Mój lekarz nie jest zwolennikiem leżenia przy niewydolnej szyjce. Nie wiem, czy odwaze się wstawać ;)

reklama
Szyjkę miałam sprawdzona co wizytę, a że prowadziłam ciążę u dwóch lekarzy to tez badania wychodziły częściej. Szyjka skróciła sie i rozwarła w 21 tygodniu dopiero, wcześniej miała cały czas dobra długość i trzymała.
W tej ciąży nie czekamy aż szyjka 'nawali' tylko zakładamy szew okrężny już w 13 tygodniu profilaktycznie.
Wczoraj pytalam czy da sie zalozyc profilaktycznie to powiedzial ze nie,ten lekarz prowadzil moja pierwsza ciaze I bykam z niego mega zadowolona teraz mam mieszane uczuci.A Tobie zaloza szew tak na przyszlosc ?

No i oszczędny tryb zaczynam po zabiegu. To będzie przełom grudnia i stycznia. Chyba, ze wcześniej wystąpią komplikacje. Chcę pracować do 13 tygodnia, o ile mi lekarz pozwoli. Mój lekarz nie jest zwolennikiem leżenia przy niewydolnej szyjce. Nie wiem, czy odwaze się wstawać ;)
A pierwsze dziecko w ktorym tyg urodzilas I czy lezalas

@Agatka29 w ostatniej ciąży miałam założony szew tzw.ratunkowy. Po dwóch dobach i tak rozpoczęła sie akcja porodowa i musiałam urodzić Synka. To był 23 tydzień stad nie miał żadnych szans na przeżycie.
Także u mnie są konkretne wskazania do szwu, aby jak najszybciej wzmocnic szyjkę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry