reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Oj tez pychota :) i jeszcze ananas :)
Kandyzowane ananasy pychotka :-) muszę się zaopatrzyć :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Dobry wieczór dziewczyny[emoji38] padam na pyszczek, cały dzień nie miałam czasu do Was zajrzeć.
Nadrobilam wszystko i aż mi łzy pociekly jak przeczytałam o tych poronieniach pod koniec ciąży. Jesteście silne babki!
Co do lekarzy to naprawdę ciężko o dobrego.. Można powiedzieć, że ja miałam wiele szczęścia w tej kwestii. Jak tylko zobaczyłam dwie kreski w poprzedniej ciąży zaczęłam obdzwaniac wszystkich lekarzy w mieście i akurat ten przyjmował tego dnia.. Zostałam przy nim, okazał się bardzo dobrym człowiekiem i świetnym specjalista. Nawet ze mną rodzil! :) a za wizytę bierze tylko 70zl.

Hmm. I co jeszcze.. Dziś chyba ujawnił się u mnie pierwszy ciążowy kalafior..[emoji23] wymyśliłam sobie rano spaghetti. No to spakowalam małego w kombinezon, sru do nosidełka i jedziemy do biedry. Nie kupiłam nic konkretnego i zapłaciłam 260 zł.. Ale nie w tym rzecz. Zajechalam do domu, zaczynam gotować. mięsko z cebulką wrze, ppmidorki czekają. Nadchodzi czas ma makaron.. I co? Nie kupiłam... Było spagetti z ryżem

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobry wieczór @aanjaa. To miałaś dobry obiadek haha. Zdarza mi się też zakręcic. Ostatnio dalam M moja karte żeby mi kase wyplacil.i polozyl karte na stół. Jak szlam wczoraj do biedry to karty nie zabralam bo kase dawalam mlodej na wycieczke klasową. I juz skasowana a tu zonk karty nie ma :-) w te pędy do domu (2minuty od biedry) i w 5 minut z powrotem byłam.

Dzisiaj znajoma pani z piekarni się pyta czy te rogale marcińskie co M kupowal,smakowaly. To ja mówię że tak. A ta do mnie wypalila czy czasami w ciąży nie jestem bo jakoś tak inaczej mi się z oczu patrzy. I oczywiście po mojej odpowiedzi pogratulowala. I tak sobie myślę...czy z oczu naprawdę idzie wyczytać, że jest się w ciąży?

Aaa ale mnie dzisiaj kłuje w kościach biodrowych albo w miednicy. Lekko podobne uczucie do skurczy miesiaczkowych pomieszanych z rozciąganiem.. Mozliwe że tak można odczuwac rozszerzanie się miednicy? Raz z prawej, raz z lewej zaboli.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Aaa ale mnie dzisiaj kłuje w kościach biodrowych albo w miednicy. Lekko podobne uczucie do skurczy miesiaczkowych pomieszanych z rozciąganiem.. Mozliwe że tak można odczuwac rozszerzanie się miednicy? Raz z prawej, raz z lewej zaboli.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Tak mi lekarka tłumaczyła te bóle, że to właśnie rozciąganie macicy jest. Ponoć mocniejsze są podczas 1 ciąży.

85993e3k4d0ytbag.png

Tak mi lekarka tłumaczyła te bóle, że to właśnie rozciąganie macicy jest. Ponoć mocniejsze są podczas 1 ciąży.

85993e3k4d0ytbag.png
Haha ja nie pamiętam za bardzo jak to w pierwszej ciąży było, ale wydaje mi się że też to czułam. Kirczę muszę chyba o trzecim pomyśleć wcześniej, niż przed 40 żeby więcej pamiętać :-D

No a te bóle/kłucia to czuję głównie wieczorem jak już po prysznicu jestem. W ciągu dnia nic raczej nie boli. Chyba że tego nie zauważam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Cześć dziewczyny na szczęście już po wizycie. Beta dzis byla powtarzana i wynik 17814.43 :) prawidłowy przyrost.
U lekarza na usg piękny pęcherzyk na miejscu oraz pęcherzyk zoltkowy i groszek :) wiec jest wszystko ok

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry