reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Jeszcze w środę zrobię test domowy na wszelki wypadek. Jakby wyszedł ciemniejszy to może jednak sobie odpuszczę to badanie krwi, zobaczymy, bo musiałabym być w laboratorium o 7:42, a Mikel ze mną 🤷🏼‍♀️

A tłumaczycie już dzieciom, że będzie rodzeństwo? Rozumieją trochę sytuację? Pokażcie w ogóle brzuszki, jestem ciekawa jak są duże 😁 Ty @niunia2324 pewnie jeszcze nie masz, ale @Aleks90 i @Onka4419 pewnie tak :)
A zdziwiłabyś się!!! Wywaliło mnie jak dzika po agreście 🤣🤣🤣
Fakt ze połowa z tego brzucha to pozostałości po Kostka, ale mocno mi się uwydatnił brzuch, to masakra jakas, jak ja będę wyglądać w 9 miesiącu.
I Marta, nie schizuj, test testowi nie równy, nie wiadomo tak naprawdę jaka jest najciemniejsza opcja danego testu, to niepotrzebnie Cie stresuje jak widzę, ważne że okres nie przyszedł, jesteś w ciąży!😁😁😁

reklama
Haha dobre porównanie 🤣 ja zaraz na początku wyglądałam jak conajmniej w 3 miesiacu 🙈 ale sam lekarz powiedział ze w kolejnej wychodzi szybciej bo mięśnie tak nie trzymają juz

To jak tu ukryć ciążę do końca pierwszego trymestru, jeśli się nie chce wcześniej mówić? 😜

No schizuje się, nic na to nie poradzę. Mega blade są te kreski i w dodatku nie pokazują się od razu tylko dopiero po kilku minutach (ale jeszcze niby w normie czasowej podanej na opakowaniu). Ja od początku się bałam jak to będzie jak teraz zajde w ciążę przy tak krótkiej fazie lutealnej, no i mam... A okres mi się spóźnia dopiero 1 dzień... Boje się jeszcze jakoś bardzo radować bo sytuacja jest specyficzna. Najgorsze jest to że zostały mi tylko testy paskowe, a one jak dla mnie są najgorsze. Zamówiłam wczoraj więcej przez internet ale pewnie przyjdą dopiero za kilka dni. Wiecie ile tu kosztuje test ciążowy w aptece? Kilkanaście euro 🙈 a w sklepach nie sprzedają. To już taniej wychodzi badanie z krwi: 9 euro za badanie. To samo z USG: nie prywatnie robią pierwsze dopiero w 13. tygodniu a prywatnie trzeba iść najpierw do ginekologa żeby dał skierowanie na USG a potem drugi raz żeby to USG zrobił. Czaicie to? No ręce opadają... Opieka medyczna dla ciężarnych jest tragiczna tutaj. Dobrze że chociaż ta porodowa i poporodowa jest na lepszym poziomie.

To jak tu ukryć ciążę do końca pierwszego trymestru, jeśli się nie chce wcześniej mówić? 😜

No schizuje się, nic na to nie poradzę. Mega blade są te kreski i w dodatku nie pokazują się od razu tylko dopiero po kilku minutach (ale jeszcze niby w normie czasowej podanej na opakowaniu). Ja od początku się bałam jak to będzie jak teraz zajde w ciążę przy tak krótkiej fazie lutealnej, no i mam... A okres mi się spóźnia dopiero 1 dzień... Boje się jeszcze jakoś bardzo radować bo sytuacja jest specyficzna. Najgorsze jest to że zostały mi tylko testy paskowe, a one jak dla mnie są najgorsze. Zamówiłam wczoraj więcej przez internet ale pewnie przyjdą dopiero za kilka dni. Wiecie ile tu kosztuje test ciążowy w aptece? Kilkanaście euro 🙈 a w sklepach nie sprzedają. To już taniej wychodzi badanie z krwi: 9 euro za badanie. To samo z USG: nie prywatnie robią pierwsze dopiero w 13. tygodniu a prywatnie trzeba iść najpierw do ginekologa żeby dał skierowanie na USG a potem drugi raz żeby to USG zrobił. Czaicie to? No ręce opadają... Opieka medyczna dla ciężarnych jest tragiczna tutaj. Dobrze że chociaż ta porodowa i poporodowa jest na lepszym poziomie.
To jest straszne... Usg dopiero w okolicy 13 tyg.. A ile jest ciąż które da się uratować i podtrzymać na wczesnym etapie dzięki badaniom i usg.... I rodzą się zdrowe dzieciaki. To skierowanie na usg prywatnie to też jakiś kosmos.. W pl jednak jest pod tym względem na plus...

To jest straszne... Usg dopiero w okolicy 13 tyg.. A ile jest ciąż które da się uratować i podtrzymać na wczesnym etapie dzięki badaniom i usg.... I rodzą się zdrowe dzieciaki. To skierowanie na usg prywatnie to też jakiś kosmos.. W pl jednak jest pod tym względem na plus...
Ano... Cieszcie się i radujcie :D tutaj chyba wychodzą z założenia że pierwszy trymestr to nie ciąża 🤷🏼‍♀️

O matko, co za masakra🙁
Trzymam kciuki bardzo mocno😘

reklama
Do góry