reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026

reklama
Cześć,
Tydzień temu w środę w terminie spodziewanej miesiączki zrobiłam test. Wyszedł od razu pozytywny. Następnego dnia zrobiłam betę - 669. Z racji świąt wynik powtórzyłam dopiero w poniedziałek 3640.
Wczoraj byłam juz u lekarza ponieważ na własną rekę zrobiłam kilka badań, ktore nie wyszły ok :(
Glukoza na czczo 96 - wskazanie do pilnego oggt
Tsh 3,5 (przed ciaza zawsze 2,4) - dostalam euthyrox 50.
Co wiecej wczoraj moj progesteron to 15,5. Gin powiedziała, że najwazniejszy jest przyrost bety, progesteron jest wydzielany pulsacyjnie i aż tak nie ma znaczenia.
Od wczoraj jestem kłębkiem nerwów. To moja pierwsza ciąża, zaszłam w drugim cyklu starań czym byłam bardzo zaskoczona.
Jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy, a ja czuję się fatalnie psychicznie.
Gin powiedziała, że nie jest tak źle jak mi może się wydawać.

Cześć,
Tydzień temu w środę w terminie spodziewanej miesiączki zrobiłam test. Wyszedł od razu pozytywny. Następnego dnia zrobiłam betę - 669. Z racji świąt wynik powtórzyłam dopiero w poniedziałek 3640.
Wczoraj byłam juz u lekarza ponieważ na własną rekę zrobiłam kilka badań, ktore nie wyszły ok :(
Co wiecej wczoraj moj progesteron to 15,5. Gin powiedziała, że najwazniejszy jest przyrost bety, progesteron jest wydzielany pulsacyjnie i aż tak nie ma znaczenia.
Od wczoraj jestem kłębkiem nerwów. To moja pierwsza ciąża, zaszłam w drugim cyklu starań czym byłam bardzo zaskoczona.
Progesteron ma znaczenie bo odpowiada za utrzymanie ciąży. Jednak Twój może za duży nie jest ale jest ok.

Progesteron ma znaczenie bo odpowiada za utrzymanie ciąży. Jednak Twój może za duży nie jest ale jest ok.
Tak, oczywiście. Gin na myśli miała, że wynik jest na tyle ok, że nie ma się czym martwić, a potem dodała to co napisałam.
Echa zarodka wczoraj nie uwidoczniono jeszcze, ale tego się spodziewałam gdyż to dopiero początek 5t.
Najbardziej jestem zdziwiona tym wynikiem, który wskazuje na cukrzycę ciążową. Jestem osobą aktywną, szczupłą i dobrze się odżywiającą, wiem, że nie tylko zły styl zycia o tym decyduje, nie mniej, jest to ostatnia rzecz, której bym się u siebie spodziewała.
No nic, teraz pozostaje mi czekać na rozwój sytuacji :)

Cześć,
progesteron jest ok, nie martw się nim jak nie masz plamień czy skurczy. Zrób oggt i póki co oddychaj spokojnie bo stres bardzo niewskazany. 3mam kciuki 🤞

Tak, oczywiście. Gin na myśli miała, że wynik jest na tyle ok, że nie ma się czym martwić, a potem dodała to co napisałam.
Echa zarodka wczoraj nie uwidoczniono jeszcze, ale tego się spodziewałam gdyż to dopiero początek 5t.
Najbardziej jestem zdziwiona tym wynikiem, który wskazuje na cukrzycę ciążową. Jestem osobą aktywną, szczupłą i dobrze się odżywiającą, wiem, że nie tylko zły styl zycia o tym decyduje, nie mniej, jest to ostatnia rzecz, której bym się u siebie spodziewała.
No nic, teraz pozostaje mi czekać na rozwój sytuacji :)
cukrzyca ciazowa jest bardzo czestym powiklaniem ciazy, ja tez mam za kazdym razem :) jest upierdliwa na poczatku jak trzeba sie oswoic i rozpoznac jakie produkty wywoluja duze skoki cukru, to metoda prob i bledow, ale jak to sie zrobi to juz pozniej calkiem na luzie jest :)

Hej dziewczyny. Również nieśmiało dołączam. 😊Termin na ten moment na 07.07.2026. 😍 Bety póki co piękne, za półtora tygodnia idę na drugie USG i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze - że będzie widać zarodek i tętno. Będę wówczas w 6 tc. + 3 dni. Ciąża tym bardziej kosztuje wiele emocji, choć staram się być spokojna, bo pierwszą ciążę straciłam. Mam wspomaganie luteiną z góry i z dołu, wieczorne zastrzyki z heparyny i acard. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze - wierzę w to. 😊💪🏼

reklama
Do góry