reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026

Cześć, jak się dzisiaj czujecie? Mnie wczoraj wieczorem dopadła już zgaga, także zaczyna się 😅
Miałam nie robić już badań krwi, ale musiałam z córką pojechać do Diagnostyki i uznałam, że jak już tam jestem to strzelę sobie betę i proga, żeby zobaczyć jak wygląda sytuacja 🤭

reklama
Cześć, jak się dzisiaj czujecie? Mnie wczoraj wieczorem dopadła już zgaga, także zaczyna się 😅
Miałam nie robić już badań krwi, ale musiałam z córką pojechać do Diagnostyki i uznałam, że jak już tam jestem to strzelę sobie betę i proga, żeby zobaczyć jak wygląda sytuacja 🤭
Też dziś byłam zrobić przyrost ☺️ a się czuję fatalnie, w sobotę mnie poskładało i paskudne przeziębienie mam. Boje się kichać i kaszleć bo już plamienie się pojawiło od tego. Co idę do łazienki patrzę na papier czy nie ma krwi 🤦‍♀️

Też dziś byłam zrobić przyrost ☺️ a się czuję fatalnie, w sobotę mnie poskładało i paskudne przeziębienie mam. Boje się kichać i kaszleć bo już plamienie się pojawiło od tego. Co idę do łazienki patrzę na papier czy nie ma krwi 🤦‍♀️
przykro mi ☹️ ale tez tak mam, ze kazda wizyta w lazience to sprawdzanie czy zaczyna sie krwawienie ☹️

Ja właśnie w kolejce do lekarza po skierowania na badania do 10 tygodnia.
Jedyne co mi doskwiera na razie, to stres, niestety mam skłonności do zamartwiania się.
Apropo zgagi - nigdy w zyciu nie miałam, oby jak najdłużej !
Daj znać jak wyniki :)

Zgaga niee, ale dużo rzeczy mi zaczyna śmierdzieć łącznie z kawą i cały czas mam wrażenie że mi coś stoi w gardle- to już chyba mogę określić mianem mdłości 🤣 uczucie jak na drugi dzień po dobrej imprezie %%. Nie mam ochoty przez to jeść, a im dłużej nie jem tym jest gorzej 🤢 ktoś mi powie w jakim czasie to może wejść na wyższy level? 🤣 Boje się jechać do pracy stacjonarnie w piątek ...

Ja kilkudniowe bardzo lekkie plamienie w zeszłym tygodniu konsultowałam, dosłownie można się było nie przyglądać i nawet nie wiedzieć. Ponoć to fizjologiczne i dopóki nie towarzyszy temu ból i nie jest to czysta krew to jest to okej.

Ja kilkudniowe bardzo lekkie plamienie w zeszłym tygodniu konsultowałam, dosłownie można się było nie przyglądać i nawet nie wiedzieć. Ponoć to fizjologiczne i dopóki nie towarzyszy temu ból i nie jest to czysta krew to jest to okej.
To na szczęście było jednodniowe plamienie i tylko koło południa po ataku kaszlu z rana, później co chwilę sprawdzałam czy się nie powtórzyło

Hej dziewczyny :) Też sie nieśmiało dołączam😊. Póki co jestem tak zestresowana, ze co chwile bete badam🫣. Jutro idę na wizytę do mojej gin, bo przez 3 dni mialam plamienia, tzn. tylko delikatne przy podcieraniu, ale stresuje mnie to bardzo... Mam nadzieje, ze jutro mnie trochę uspokoi. Dzisiaj badalam bete to wynik 908, w poniedziałek mialam 403.

reklama
Dziewczyny, czy orientujecie się czy lekarz pierwszego kontaktu ma możliwość wypisania skierowania na badania ktore należy wykonać do 10 tygodnia ciąży ?
W internecie przeczytalam, że jak najbardziej, a dzisiaj w gabinecie usłyszałam, że niektóre tak, ale nie wypisze bo lepiej, aby zrobił to ginekolog. Miałam listę tych badań natomiast od lekarza prywatnego. Pani nawet morfologii nie wypisała, bo przecież zrobiłam sobie na własną rękę dwa dni temu 😅
Pierwszą wizytę u gin odbyłam prywatnie, ale ciążę chciałabym prowadzić na nfz- umówiłam się już do gina na nfz (docelowego) ale na 21.11, do tego czasu chciałabym już mieć zrobione wyniki. Teraz muszę kombinować z jakimś innym ginem nfz, który da mi te skierowania. Niestety z terminami jest ciężko. Myślałam, że na hasło 'ciąża' więcej drzwi się przede mną otwiera, okazuje się że nie.
Być może mam zbyt optymistyczne oczekiwania, a takie są po prostu realia :)

Do góry