reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

O matko! Jedno dziecko niezbyt zaplanowane mąż przełknął ale z bliźniakami mógłby być problem 😂 gdzie ja ich pomieszczę.
Mi też wszystko chorobliwie smierdzi
Mój szwagier ma bliźniaki chociaż w rodzinie męża ani szwagierki bliźniaków nie było… ech
Faktycznie doczytałam, że to kwestia wieku i w sumie by się zgadzało. Bliźniaki są cudowne o zawsze zazdrościłam jak widzę, ale no u mnie w domu się nie zmieszczą nie ma szans 😂

reklama
A kiedy planujecie powiedzieć dzieciom i w pracy? I czym sie zajmujecie zawodowo? Ja pracuje w biurze,powiedziałam bliskiej kolezAnce bo mi jakoś razniej, a kierownikowi chciałabym jak najszybciej jak tylko sie potwoerdzi ze wszystko dobrze.. (mam spoko szefa)

A kiedy planujecie powiedzieć dzieciom i w pracy? I czym sie zajmujecie zawodowo? Ja pracuje w biurze,powiedziałam bliskiej kolezAnce bo mi jakoś razniej, a kierownikowi chciałabym jak najszybciej jak tylko sie potwoerdzi ze wszystko dobrze.. (mam spoko szefa)
Ja mysle, że jakoś do końca roku chciałabym dać znać szefowi, jednak moja ciąża z ivf z zasady jest większego ryzyka, więc chcę żeby wiedział, że w sumie mogę iść zaraz na zwolnienie.

Jestem architektem krajobrazu na własnej działalności, więc szef już wie 🤣

Dziecko już wie i pokazuje na brzuch 🤭 asystent w moim biurze jest nieświadomy (mój pies) 🤣😂

No i wyszło na to że to ja jestem tu najstarsza😂 i doskonale wiem co znaczy mieć prawie dorosłe dzieci i od nowa pieluchy. Ja też czaje się jak powiedzieć rodzinie. 40 lat skończone,4 ciąża. Syn 19 lat, córka 17 lat ,syn 1,2miesiące.
O, dzieci na 2 tury :) mój mąż tak ma z rodzeństwem. 2 jest starsza od kolejnej 2ki o 12-16lat

Dam znać jak poszło,córka moja ostatnio wspomniała że nie chciałaby już młodszego rodzeństwa 🤣co do syna najstarszego to jemu już niestety nie powiem bo parę miesięcy temu zginął w wypadku a on właśnie namawiał i tłumaczył mi że powinniśmy mieć jeszcze jedno dziecko żeby to najmłodsze miało się z kim bawić bo oni już są za starzy.
Ojejku bardzo mi przykro 😔

W ogóle zastanawiam się jak prowadzić ciążę- nie mam żadnej prywatnej opieki medycznej z pracy (dwie poprzednie ciąże prowadziłam w lux medzie i prywatnie dodatkowo) teraz nie wiem tzn prywatnie na pewno, ale zastanawiam się czy w przychodni w szpitalu nie prowadzić dodatkowo żeby mieć darmowe badania bo przecież na te wszystkie badania wydam majątek.
Ja mogłabym prowadzić prywatnie ale zdecydowałam się na szpitalną, bo będą przynajmniej się przewijać Ci lekarze i położne które będą w tej przychodni 🙂

Gorzej, że z lekarzy to ja tylko do pediatry chodzę 😂
Myślałam jeszcze nad wykupieniem pakietu w lux medzie czy coś.
W ogóle to jest jakieś dziwne dzisiaj dopiero powinnam dostać okres a ja mam takie mdłości już, że ledwo żyję. Wcześniejsze ciąże też miałam ale dużo później a teraz czuję się jak w połowie ciąży a nie na samym początku.
Ja mdłości miałam od początku... właśnie od okolic spodziewanej miesiączki... teraz jestem na lekach i nie mam już problemu z miłościami od tygodnia.

Ja też mam 34 lata 🙂 a syna urodziłam dwa lata temu. Było by pewnie o wiele szybciej ale zgniotła mnie endometrioza, trzy razy bezskuteczne in vitro i wprowadzenie w sztuczna menopauze. A obydwie ciążę naturalne. Trafiłam na dobrą Panią doktor
Ja wcześniej nie nadawałam się kompletnie do dzieci. W sumie nadal myślę że się nie nadaję bo nie mam cierpliwości do ich wyskoków 🤣.

reklama
O matko! Jedno dziecko niezbyt zaplanowane mąż przełknął ale z bliźniakami mógłby być problem 😂 gdzie ja ich pomieszczę.
Mi też wszystko chorobliwie smierdzi
Mój szwagier ma bliźniaki chociaż w rodzinie męża ani szwagierki bliźniaków nie było… ech
To może były w rodzinie jego żony?

Do góry