reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

W ogóle pani doktor zabroniła mi czerwonych herbat (przez hibiskus) zielonych, białych i pozwoliła tylko na lekk czarna, pierwszy raz w ciąży dostałam takie rady, oprócz tego wiadomo mówiła o mięsie surowym, niepasteryzowanych serach itp.
Słyszałam o każdym tym zakazie i sama unikam, ale żeby biała herbata? Przecież biała jest jeszcze lżejsza niż czarna, mniej kofeiny. I nie ma chyba w sobie nic, co by mogło szkodzić? Wręcz mi ją polecano.

reklama
Słyszałam o każdym tym zakazie i sama unikam, ale żeby biała herbata? Przecież biała jest jeszcze lżejsza niż czarna, mniej kofeiny. I nie ma chyba w sobie nic, co by mogło szkodzić? Wręcz mi ją polecano.
Wiesz co ja nie wnikałam, bo białej i tak nie piję :) na pewno jest tak jak piszesz a lekarka się rozpędziła. Pewnie gdybym piła to bym weszła z nią w dyskusję

Ja teraz liście do dzbanka ładuje a potem jeszcze je rozcieńczam żeby herbata była słabsza bo coś trzeba pić😛 ale rano dwie kawy, po południu często ale nie zawsze i tak wchodzi…

Ja teraz liście do dzbanka ładuje a potem jeszcze je rozcieńczam żeby herbata była słabsza bo coś trzeba pić😛 ale rano dwie kawy, po południu często ale nie zawsze i tak wchodzi…
Ja rano piję przed wstaniem z łóżka (raz mnie mdli innym nie) ale z kolei bez kawy rano jakoś ciężko funkcjonować, nie sądzę żeby kawa czy herbata mogła zaszkodzić, są gorsze używki.
Uff zapisałam się do szpitala na NFZ na wizytę na 23.12, prywatnie mam 18.12. Myślę, ze to dobre posunięcie bo jednak już wydałam na tego malucha 1000zl a przecież jeszcze nie zaczęłam porządnie badań a te wszystkie hiv, kiła, grupa krwi to są drogie a też nie ukrywajmy nie mam chęci na to wydawać, o ile na bhcg mogłabym prywatnie dla swojej świadomości chodzić co dwa dni tak, no jednak reszta tych badań nie jest mi do szczęścia potrzebna.
W ogóle śmieszne jest to badanie grupy krwi w każdej ciąży.

Uff zapisałam się do szpitala na NFZ na wizytę na 23.12, prywatnie mam 18.12. Myślę, ze to dobre posunięcie bo jednak już wydałam na tego malucha 1000zl a przecież jeszcze nie zaczęłam porządnie badań a te wszystkie hiv, kiła, grupa krwi to są drogie a też nie ukrywajmy nie mam chęci na to wydawać, o ile na bhcg mogłabym prywatnie dla swojej świadomości chodzić co dwa dni tak, no jednak reszta tych badań nie jest mi do szczęścia potrzebna.
W ogóle śmieszne jest to badanie grupy krwi w każdej ciąży.
Ja jutro robię podejście do mojej rodzinnej lekarki aby mi część badań przed środową wizytą u gin wystawiła na NFZ… ciekawa jestem jak mi glukoza wyjdzie bo zawsze
miałam niską ale widzę, że tutaj niejedna z nas się zdziwiła 😕

Ja jutro robię podejście do mojej rodzinnej lekarki aby mi część badań przed środową wizytą u gin wystawiła na NFZ… ciekawa jestem jak mi glukoza wyjdzie bo zawsze
miałam niską ale widzę, że tutaj niejedna z nas się zdziwiła 😕
Ja sprawdziłam, to w poprzedniej ciąży też mi wyszła wysoka, ale krzywa już dobrze, także trochę się uspokoiłam i postaram się czekać cierpliwie do krzywej. No ale dietę sobie taką rozważniejszą zrobię.

reklama
Ja sprawdziłam, to w poprzedniej ciąży też mi wyszła wysoka, ale krzywa już dobrze, także trochę się uspokoiłam i postaram się czekać cierpliwie do krzywej. No ale dietę sobie taką rozważniejszą zrobię.
Ooo no to świetnie, oby i tym razem było w porządku.
A czy w poprzedniej ciąży potem każda glukoza na czczo wychodziła ok ? Pamiętasz może ? Czy już potem jej sie okresowo nie badana po krzywej ?

Do góry