reklama

Lipcówki 2012

My już po obiadku jesteśmy.Pogoda do bani dzisiaj,nie da się na spacer wyjść:sorry2:
zuzaduzasuper naprawdę ta czapeczka.U nas takie upały nie groża heheh może max 20 stopni jak narazie to marzenia,typowa pogoda irlandzka.U nas mały teraz zaczął od paru dni spać na boczku,jak to słodko wygląda:-)
alohateż mam taką nadzieję,że mu przejdzie.Tak może buzkę na słońce wystawiać.Mały ma te wysypke pod brodą i na zgięciach nóżek.Oj teraz to u nas tez jakieś przygody.Nie zostawi małego ani na pół minutki.Bo zawsze coś zbroi.
Miłego dnia:-)

reklama
Zazaduza, widze ze rano mnie ubieglas, ja za dlugo pisalam swojego posta;)

Ja znikam na jakiś czas, wracam 26 maja, nie wiem czy uda mi się pisać, ale możliwe, że od czasu do czasu się zamelduję, że żyjemy. Trochę nie wierzę, że to się dzieje:-D, no ale skoro powiedziało się a to trzeba powiedzieć be.

aha, i naprawdę nie uważam że jestem odważna czy coś takiego;)
Życzę ciepłego maja i dużo zdrówka dla dzieciaczków!

zuzaduza, oooo jaki fajny Wiktorek:tak::tak: a powiedz, ta ulubiona zabawa, tj. dopasowywanie zwierzątek, już umie to robić sam? Myślałam, że to jescze za wcześnie na takie kombinacje, chociaż faktycznie Emilka też już wpycha kształty w dziurki. To chyba kupię jej tez taką planszę:tak: a że umie nawet puszczać bączka sam, to szok:-D spryciarz nasz mały. Ząbek świetny:tak: u nas schodzą i schodzą ale coś nie mogą się przebić. Dziąsło ma tak białe, że mi teściowa ostatnio wmawiała, że już ma te jedynki na wierzchu:baffled:

nati, no ciekawe czy to alergia na gluten. A jak maść? widać jaką poprawę?

aloha, miłej podróży. Kurcze, mam nadzieję, że znajdziesz czas i coś czasem napiszesz. Trzymam kciuki za Was:tak:

nadalka, a co się dzieje Idze? Ja w sumie niczym nie smaruję, czasem jak mi się przypomni to użyję zwykłego bambino. Ale Emilka dobrze reaguję na słońce, rączki i buźkę ma już nawet trochę opaloną mimo, że staram się ją raczej przed słońcem chować.

Aloha udanego urlopu,zdrowka i fajnie by bylo jakbys cos czasem napisala.uwazajcie na siebie :)

Paprotna nie no sam nie umie wlozyc do tej dziury,ale wie gdzie powinien byc,ale nie wiem czy przez to ze juz pamieta,chyba raczej tak.to ja tak jak pamietasz mialam z dolna ze myslalam ze jest,a nie bylo.teraz juz prawie mamy dolna 1 ale za chiny ludowe nie da mi zobaczyc czy sie przebila.na gorze nie widze bialego jak z pierwsza jedynka wiec jeszcze z gora mamy spokoj.

Nati tez macie ta pizamke :)fajna bardzo :)

Dzisiaj byla babcia z dziadkiem.M na ich wejscie mowi do malego" poznaj to jest twoj dziadek,a to twoja babcia "no czesto mowil ze popatrz dobrze zebys znowu na ta dlugo zapamietal kto to jest.a oni nic ,ani slowem sie nie odezwali.
Wyszlismy na dwor razem na chwile,a komarow tyle ze nie szlo spacerowac.inwazja czy co.nienawidze komarow:wściekła/y:
Moj M rozmawia z ojcem i mowi ze da mu jakas gazete o przepisie w jakims temacie,a ojciec mowi ze jak przyjedzie nastepnym razem,a ja wtracilam mowiac,ze moga juz przepis do tego czasu zmienic :)ale sie z M usmialismy,a babka widac zla......bo dziadek na miekko takie docinki ,a ta sie spina.
Widze ze maly tak sie przy babci meczy,ciagle krzyczy.upocony byl,rozjuszony nie wiem ale widocznie poddenerwowany.ona ciagle do niego gada bez minuty spokoju.uszy wiedna,a on jak ciagle gada tak odrazu sie zamyka.maly nie lubi jak jest glosno,lubi spokoj .ja mu opowiadam co robimy i czym bawimy,ale pozwalam zeby sam tez mowil,a ta to nie da mu nic wydusic.
Powiedzialam do Wiktorka jak jadl mleczko tak glosniej ze teraz masz chwile spokoju to izjadl wstal i mowi baba baba.pochwalilismy go ze ladnie wola babcie,a ona mowi ze ona nie jest baba:szok:zeby wolal dziadzia .tata,mama.przesadzona mam ta tesciowa.
Paprotna co by nie bylo ze nic o tesciowej nie pisze :)
Rano mamy warsztat w miedzyczasie zakupy,rachunki do poplacenia i dom.jak zwykle przed wyjazdem milion rzeczy.

Aaaa obcielam wlosy i przefarboalam na blond.oczywiscie wszyscy widza tylko nie moja tesciowa.do tego stopnia eksponuje swoja zlosc.

Dziewczyny nie wiem czy bede miala chwile na napisanie w razie W zegnam sie i oczywiscie do spisania wkrotce,mam nadzieje :)
Zdrowka i pogody.buziaki

Paprotna, w niedziele męża siostra poszła z małą na spacer. Po jakiejś godzinie przyszły, mała pół twarzy - dosłownie, jak by jej ktoś dokładnie przedzielił - miała w czerwonych plamach, nosek miała siny i łzawiące oczko. Myśłałam że to może za ostre słońce bo było to w godzinach południowych. W poniedziałek byłam z nią na huśtawce, nic jej nie było. We wtorek byłam z nią po 16. 3h na dworze, nic jej nie złapało.
No i wczoraj wyszliśmy a ona już po chwili znowu czerwona :/ Nosek najpierw czerwony, a po chwili aż siny.
I teraz nie wiem czy to od słońca, czy to pyłki, czy to może od kremu bo używamy nivea sun spf30, a mówią że nivea czasem uczula.
Wczoraj kupiłam z lirene 50+ i zobaczę czy będzie działać.
Wygląda to mniej więcej tak :
Zobacz załącznik 557119Zobacz załącznik 557120

nadalka, oj biedna Może być uczulenie, ale przedziwne jest to, że tylko na połowie buźki jej to wyskakuje. Ja tam bym poszła do lekarza, może masz jakiegoś dobrego.

zuzaduza, hehe no od razu mi lepiej, że z teściową w porządku. Dziwaczka jedna, ona nie jest baba. To kto ona jest? A Twój mąż mnie rozwalił z tym zapoznawaniem Wiktorka z dziadkami:-D:-D:-D

reklama
Witajcie.Ale szaro i ponuro za oknem.Wczoraj zakupiliśmy małemu piłeczki z basenikiem i własnie szaleje teraz:happy2:Kurcze musze iśc do lekarza znów.Kochane pobolewają Was piersi?Ja czuję czasemlekki dziwny ból,ale jak je dodtykam to nie czuję zadnego bólu tylko taki przenikliwy jakby.I to mnie boli w piersi gdzie maiłam ropnia w czasie karmienia.Byłam ostsnio u lekarza zbadała mi piersi i nie ma tam nic tylko powiedziała,że moze powracac ropień i chyba musze znów iść po antybiotyk:sorry2:
nadalkamój mały na szczescie nie reaguke jakos zle na słońce ale mojej koleżanki synek ma uczulenie na słońce ...:-(ja smarowałam małego E 45 ale od 2 dni zmieniła mi pediatra na Lipikar.A byłas z małą u pediatry czy jakiegoś alergologa?zdrówka dla małej
paprotnawidać małą poprawę:)ale to dopiero drugi dzień stosowania się do zaleceń także mam nadzieje,że sie poprawi.Maść mam ELOCON ;-)(sterydową)
zuzaduza witaj w gronie blondynek:D
Miłego dnia:happy2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry