reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

hej dziewczyny
u mnie lipa totalna, synek ma zstrzyki od czwartku i ciagle jezdzimy po lekarzach :baffled: tak mi nie chorowal a teraz jak go wzielo to na maxa

my tez wybieramy lazienke i bedziemy robic, ale to dlatego ze poki co nie mamy zadnych ;-)

andziaa hmmm
a czy Ty sie caly czas jakos ruszasz? ;-) mysle ze nie, czasem siadasz, kladziesz sie, potrzebujesz odpoczac
dzieciatko to tez nie robot, caly czas sie ruszac nie bedzie
poza tym nasze ciaze sa naprawde jeszcze nie takie "stare" zeby czuc kazde machniecie reka dzidzi, no i pamietaj o tym, ze jak sie Ty ruszasz mozesz nie czuc jak rusza sie corcia bo sama jestes w ruchu, a ona jak ma 700g to max...
to tylko maly motylek, poki nie urosnie bedzie czasem tylko trzepotac :tak:
jak sie polozysz, uspokoisz, policzysz do 10 z glebokimi wdechami, wyciszysz sie to poczujesz ruchy :tak: a jak bardzo sie niepokoisz zjedz cos slodkiego odczekaj pol h i sie poloz
ale przede wszystkim pamietaj ze dzidzia jest mala, ma duzo miejsca i nie zawsze poczuje
mam nadzieje ze cos pomoglam
glowa do gory, to wszystko jest normalne, tez tak mam i jeszcze jakis miesiac do dwoch tak bedzie :tak:

reklama
W sumie i tak mieliśmy robić łazienkę ale dopiero w wakacje,teraz jednak musieliśmy przyśpieszyć bo remont przy dziecku jest niemożliwy.Mieszkanie odebraliśmy pod koniec kwietnia ale przez podwyżkę nie zrobiliśmy już łazienki to jednak chyba największy wydatek
Lekarka i mąż mówili że dosyć dokładnie było widać że coś dynda między nóżkami a pępowina była w innym miejscu także mysle że na 90% trafna diagnoza:-) na 100% będziemy pewni jak się urodzi

d4de37b931.png

dziewczynke chyba trudniej "wykryc" ja plec synka oznalam juz w 14 tyg bo dyndalo mu cos + dwa groszki ;-)
z lazienka mamy to samo hehe dopiero robimy od odbioru mieszkania
jaka robicie? chodzi mi o kolory hehe
u nas ciagle wojna...

My nie mieliśmy nic na scianach i wygladała strasznie ta naszała łazienka,a płytki wybrałam kremowe i beżowe,czuję sie bardzo dobrze w takich neutralnych kolorach.Dodatkami sobie ją ożywię.Płytki wybraliśmy z ceresanitu,te na ściane są takie większe prostokątne a na podłogę w kwadracie i na wysoki połysk.Zależało mi na tym aby łazienka miała ciepły odcień gdyż ja jestem straszny zmarzluch:-)

d4de37b931.png

u nas tak samo hehe
tez nie mielismy nic na scianach
wahamy sie miedzy bez-braz cersanit
i bez-ciemny braz tubadzin
juz mnie meczy ten wieczny remont:baffled:

oj, nic nie mowcie o remoncie.... wykoncznie domu zaczelo sie w marcu ubieglego roku... od 15 1rzesnia mieszkamy, a nadal przed nami morze pracy..... nawet pisac mi sie nie chce.... drzwi wewnetrznych nie mamy..... ze nie wspomne o braku poreczy na schodach (klatka otwarta).....

oj widze lazienkowe tematy :-) pewnie doradzajcie sobie :-)
Roni dziekuje bardzo, pocieszylas mnie :-) nie no jak ja mysle logicznie to mam podobnie spostrzezenia do Twoich, ale wiesz jak to jest nie zawsze rozsadek bierze gore nad obawami, tym bardziej ze tak bardzo kocham to moje malenstwo :-)

My mamy bardzo małą łazienkę bo 3,75 m2 także musieliśmy kupić płytki jak najjaśniejsze i z połyskiem aby optycznie ją powiększyć
d4de37b931.png

my od kwietnia sie kolebiemy...
mnostwo rzeczy brak a o funduszach to nie wspomne hehe
trzba by miec morze pieniedzy

andziaa strach jest czyms naturalnym
ja sie ciagle boje
jak to mowi moj maz tylko glupek sie nie boi

andziaa ja myśle że nie masz sie czy martwić, dzidzia dopiero się rozkręca:-) ja słyszałam że nieraz nawet 1-2 dni można nie czuć a potem znowu i to podobno normalne:-) u mnie też najwięcej rano i wieczorem się kręci, ale jak więcej chodzę czy coś robię i potem usiądę to czuję jak dzidzia daje znać o sobie! ale to też różnie, raz częściej i mcniej a raz słabiej.....

reklama
dzieki Dziewczyny za pocieszenie i wsparcie na duchu :-)

co z tym zastrzezonym watkiem dla lipcowek, jak sie na niego dostac ? Ja juz czekam i czekam, a tu nadal nic :-) na poczatku prosilam o dostep, ale ktoras z dziewczyn powiedziala ze mam sie rozkrecic i popisac troche na tym :-) wiec pisze, i pisze i nic :-) czy Wy macie do niego dostep ?

Do góry