reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipiec 2008

reklama
Sylcia 31 dzieki pytam sie bo ja z tego samego powodu mialam pierwsza cc i zastanawialam sie czy teraz tez mi sie uda miec cc bo ja bardzo chce.Wiem ze wiele dziewczyn gani za to ze ktos chce cc ale niestety ja mam taki potezny strach przed naturalnym ze zniose wszystko inne ale naturalnego potwornie sie boje....
ale juz przyzwyczaiłam sie do tego ze ludzie mnie za to tepia i dziwnie patrza...... a nawet oceniaja ze jak nie przezyłam naturalnego to nie wiem co to byc mama.....
He he he... dobre.... nie wiesz co to byc mama, a co w takim razie maja powiedziec mamy adopcyjne -- cudowne, wspaniale, pelne poswiecenia??? Glupota jakas...
Ja czasami sie zastanawia czy nie "szarpnac sie" na cesarke. Z egoistycznego powodu. Zalatwilabym juz po 38tc. A tak ryzyko ze urodze w 42 - mialbym miesiac lzej :-D, bo chodzenie z brzuchem juz daje mi w kosc. Niby nieduzy a jednak swoje wazy:tak:. Ale m swiadomosc, ze szybciutko po naturalnym dochodze do siebie - nawet jak byl bardzo trudny... No i mam swiadomosc, ze rany zawsze mi trudno sie goja...Bliznowce, komplikacje itd....

Renia: ja farbuję regularnie co 1,5-2 mce, początkowo normalnymi farbami, ale ponieważ w ogóle trzymać się nie chciały (chyba przez hormony ciążowe), to teraz henną. Jakbym nie farbowała, to przy takiej ilości siwych włosów z wielkim brzuchem wyglądałabym dziwacznie :)Farby nie szkodzą, podobnie jak inne kosmetyki, ale jak się bardzo boisz, to podobno balejaż lepszy, bo mniej farba skóry głowy dotyka.

Witam Was brzuchate babeczki :-)
gonia witaj wsrod i za rada Roni pisz czesciej :-)
heksa To Twoje dziecko, Twoj porod i w koncu to Twoje prawo, by decydowac jak ma zostac przeprowadzony. Kasliwe uwagi miej gdzies, choc wiem ze czasem ciezko. Uwazam, ze jesli ktos ma czelnosc w ogole komentowac czyjes wybory, a tym bardziej w takiej kwestii to zwyczajnie brakuje mu dobrych manier i taktu. ja na razie podobnie jak survivor takze nie mam zdania co do porodu, wiem ze chcialabym natuarlnie, ale to nie dlatego ze tepie cc. Po prostu chcialabym to poczuc:-) choc licze sie z tym, ze w polowie moglabym zmienic zdanie, i klac na siebie ze durna ze mnie baba, bo tak sie upierala ze chce rodzic drogami natury :-)
renia ja mam 4d 26, tak wiec tylko 1 dzien po Tobie i juz szaleje, bo tak sie nie moge doczekac :-) u mnie plec zostala rozpoznana pod koniec 17tyg i na polowkowym (ale zwyklym usg) zostala potwierdzona, choc ja slyszalam o tylu pomylkach ze wiem, iz wszystko moze jeszcze ulec zmianie:-) na 3d zdecydowalam sie bo Antosia na polwokowym nie chciala sie pokazac od przodu i nie mozna bylo wykonac pomiarow twarzyczki, co wiadomo jest bardzo wazne. Poza tym juz 2 usg z rzedu patrzylam na jej pupe, a tu wiem, ze jak cwaniara nie bedzie chciala sie obrocic to chociaz ta pupa i plecki beda przypominaly to czym sa , bo na zwyklym to raczej ciezko dpatrzec sie w tych ciemnych plamach czlowieka, no chyba ze jest ladnie ulozone, tak ja u mnie w 13 tyg :-) a u Ciebie 25 bedzie polowkowe usg, czy tez idziesz dla przyjemnosci i pamiatki ? :-)
Roni znalazlas w koncu kogos kto przypilnuje Jasia jak bedziesz miala wizyte u gina ?

Renia- co do farbowania, spokojnie mozesz zrobic sobie kolorek :-) staraj sie po prostu nie dotykac zbytnio skory glowy :-) ale jak Ci sie zdarzy to tez nie ma paniki :-)

dzieki andzaa
no wlasnie grunt to nie panikowac ale zauwazylam ze odkad jestem w ciazy to notorycznie sie czyms przejmuje:)))
taki urok nieznanego chyba

i wiesz andziaa to moje 4d to pamiatkowo chemy. Moj maz chyba nawet bardziej niz ja mnie goni zeby jechac i zdobic:)))
ostatnio na zwykłym groszek nasz slicznie ziewal:)

reklama
ale dodałyście mi odwagi do farbowania:)
właśnie tego potrzebowałam
dzieki serdeczne
mój "siwiznowy" koszmar wreszcie sie skończy:))))

Do góry