reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Zdrówka dla Misia!
Tosika, ja teraz przyjęłabym kredki woskowe w każdej ilości, kredki, pisaki i ... blok do rysowania:-p
Właśnie wróciłam od mechanika i Olga oglądając Olinka w ogóle nie zauważyła, że przyszłam:szok::-) Ale wiesz, może być tak jak z Teletubisiami - jedne dzieci uwielbiają a moje, ani jedno ani drugie w ogóle sie nimi nie fascynują:sorry2:

reklama
Tosika...ja też kredki, może zegar na ścianę??? kalendarz...takie coś co logo na dłużej zostanie:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
domino???
aaa piłeczka fajna rzecz...taka dmuchana to krzywdy nie da się zrobić...,my taką się bawimy nieustająco :)
jeeeej
poczytaam i czas sie skończył. Ika stoi nade mną ze śpiochami i bodziakiem Cinka,,,chyba daje mi do zrozumienia że czas mu kąpiel zrobić:-D:-D:-D:-D
dobra lecę
wybaczcie:confused:

Tosika no ja tez obstawiam na kredki (koniecznie świecowe:-p:tak::-D) może byc tez piłka taka dmuchana:tak:takie małe bloczki (wielkośc a5) i na kazdej kartce wasze logo sklepu jakby za mgłą:happy2:
Kasia może spróbujemy z tym olinkiem, dzieki za linka:tak:
Post no co za córcie punktualna masz;-):-D
Andula zdrówka dla Misia!
spokojnej nocki!

Witam, czytam Was codziennie, ale jakoś weny do pisania brak:zawstydzona/y: poza tym M doprowadzał mnie do szału, więc po tym już nic kompletnie mi sie nie chciało:baffled:
Andula zdrówka dla Misiaka i dobrze pisze Dorka - bądź twarda i nie daj się złapać na jakieś kolacyjki:-p;-)
Tosika Ty to jednak agenciara Jesteś:-):-):-) z tą kolędą niezły numer:-p a co do gadżetów to ja również myślę, że kredki, blok lub piłka plażowa to świetny pomysł:-)
Kasia fajny ten Olinek, ale u nas na tapecie są Teletubisie i Flinstonowie a zwłaszcza Fred i Dino - na tego ostatniego Antoś z wielką radością woła kaka:-D:-D:-D
Post ale ta Twoja Córcia to punktualana co Ty byś bez Niej zrobiła?;-) u nas Antek jak chce sie kąpać to ciągnie nas za rękę do łazienki i pokazuje na wannę:-p
Kamu świetna ta Wasza impreza, normalnie zazdroszczę bo na mojej wsi to nie ma szans na takie atrakcje:baffled: a fotki z imprezy zjefajne - widziałam na NK;-)
to tyle co zapamiętałam:-p u mnie samopoczucie średnie, a jutro do pracy na rano:baffled: Mały coś kaszle i nie wiem czy nie będzie trzeba się udać do pano doktor:wściekła/y: na razie podaje syropki i witaminki, ale aż się boje czy to znowu nie będzie zapalenie oskrzeli:zawstydzona/y: wracając do mojego samopoczucia świta mi po głowie myśl czy czasem nie dołącze do Haszi bo niby okres mam za trzy dni, ale czuje się podejrzanie:baffled: no nic wszystko wyjaśni się w tym tygodniu, a ewentualna panika włączy mi się za tydzień:-p lecę poczytać inne wątki bo zaraz trza iść spać;-) miłej i spokojnej nocy:-)

dziewczyny czy ja Wam już pisałam, że bez Was bym zginęła?;-):-) dziękuje kochane, dzieki Waszym podpowiedziom nie wyrzucę piniedzy w błoto:tak:
Andula zdróweczka dla Miśka i bądź twarda i nieugięta:tak: i pamiętaj najważniejsze jest to, co dyktuje Tobie serce:tak:
Madzia a tak sobie pomyślałam, ze jak Macio chodzi to przedszkola prywatnego, za które placicie duze pieniadze, czy nie mozesz zaproponować paniom, ze chciałabys przywozic synka o pare minut wcześniej:tak: bo w obecnej sytuacji masz duże utrudnienie czasowe i nie wiesz czy w zwiazku z tym nie przeniesiesz go do innego żłobka - co prawda dalej od Was, ale wcześniej otwieranego (oczywiście to będzie blef:-p) i zobaczysz co one na to;-)
Kasia a Olga potrafi dlugo skupić swoją uwage na bajce? bo moja to 5min max, przerwa (15min) i poxniej kątem oka obserwacja:dry:
Post nie no, ja od początku byłam zdania, iż Ika jest niesamowitym dzieckiem, ale w tym wieku być aż tak rezolutnym i ułożonym? :-p nie no Wy to musieliście wcześniej zapunktować tam u góry i to bardzo;-) w wakacje wysyłam Wam na przeszkolenie swoje dzieciorki;-)
Kate:szok::szok::szok::szok: tak z cichacza nas zaskakujesz normalnie:-p:baffled: takie nieplanowane najlepiej podobno wychodzą:cool2: a M ? z przymrózeniem oka na niego spójrz i wiesz co sobie pomyśl jak on będzie miał jazdy? że wszystkie chlopy mają zawsze jakies ale, czy to większe czy mmniejsze ale zawsze:sorry2: i wiesz co, tylko my kobiety jesteśmy idealne:-p
a ja dzisiaj jestem przeszczęśliwa, ponieważ moje dziecko wreszcie zlapalo niekapek;-) miałam wczesniej aventu to tak od wielkiego dzwonu, i bardzo lubila pić ze slomki no i kiedyś Madzia pokazla taki fajny niekapek z rurką i bąbalina dzisiaj cały dzien z niego piła i co istotne bardzo go polubila:tak: a powiem Wam, ze ta moja dziewczyna jest slodziutka ale ma takie potwornicki charakterek:szok: uparciuch i indywidualistka w każdym calu:baffled: ciekawe po kim?:sorry2::-p i nie moze być, ze coś nam się podoba, po prostu jeej musi to podejść;-)
idę ogladać Sherloka;-)

heloł:-)
ale mam zjazd;-)
byłam na aerobiku i powiem Wam, że wymiękam - kondycja zerowa
normalnie jak emerytka, tyle, że bez legitymacji na zniżki;-)
a co zapamiętałam z tego co przeczytałam to BLIŹNIAKI - kurcze ja bym tak chciała teraz zaciążyć bliźniaczo:tak: ale gunt to zaciążyć i oby zdrowo:tak:
Kamu imprezka musiała być boska - super pomysł
Tosika no to z tym czekaniem na księżulka niezły ubaw, pewnie z mniejszym entuzjazmem przyjmiecie go 23go;-)
Dorka to Misia nieźle szalała na parkiecie - 0.30:-) normalnie mistrzyni, no i zdrówka dla Seby
Andula kochana bądź twarda - kurde łatwo się mówi - ale trzymamy tu kciuki za to żebys była szczęśliwa, no i oczywiście zdrówka dla Fisiunia:tak:
Kic na słowację niedaleko więc jak coś to wrócicie, ale zobaczysz, że Kubuś da radę bez was:cool:
Suv grunt, że przemeblowanie zrobione, teraz sie godzić i akurat wrzesień będzie;-):happy2:
ok spadam ogarnąć kuchnię i wezmę gorącą kąpiel bo zakwasy mi jutro chodzić nie pozwolą:dry:

Cześć dziewczynki!

Nie chcę Wam smucić,chociaż wiem,że by mi ulzyło,ale zacznę pisać i sie nakręcać,a nie chcę,bo już mi trochę przeszło:tak:

Tosika ja tez obstawiam kredki i takie małe bloczki z logo,piłka też fajna by była.Pluszaki bym sobie odpuściła,bo dzieci przewaznie się tym nie bawią i pewnie wylądował by gdzieś w kącie.Raczej takie praktyczne rzeczy są fajne,o np kalendarz też dobry pomysł:tak: Co do żłobka to dobry pomysł masz,ale u nas w mieście prywatnych jest aż 2,więc nie ma czym straszyć:sorry2:Jedyne co to pogadać z dyrektorką,to może i by sie zgodziła o 6.30 otwierać.Narazie jednak mamy system taki,że K jedzie młodego odwieźć teścia autem,potem wraca i kolega go zabiera spod domu do pracy,tylko,że o 7 musi być już pod domem,bo teściu jedzie odwieźć teściową.Jakos chyba damy rade tym systemem,ale mam nadzieję,że szybko nam auto naprawią,bo to drugie,którym ja jeżdżę chcemy w końcu dać do przeróbki,bo ciągle mamy kierownicę po prawej stronie,a całkiem bez auta nie możemy zostać:sorry2:
I fajny ten bidonik,nie? Maciek się z nim nie rozstaje :-D

Andula zdrówka dla Miśka i nie daj się namowom R.Ty też sie jakos trzymaj:-)

Kate olej humory m,bo to już chyba u niego standard;-)I daj nam znać co tam się dzieje w sensie fasolkuje.A jak tam prawko? I zdrówka dla Antonia

Post ty to masz poukładane dzieci,pozazdrościć:-D

Kasia dzieki za linka,może i my się skusimy.

Witam1 Dziś znowu pobudka o 4, ale zrezygnowałam z zapędów wychowawczych, wziełam małą do nas i dzięki temu jeszcze trochę do 6 pospaliśmy:-p

Mała już w żłobku, a ja próbuję się dobudzić. W żłobku, odpukać, nadal świetnie - od kiedy Flora przychodzi pierwsza, czuje się jak we własnym domu, w którym łaskawie wita kolejne przychodzące dzieci:-D Skutek uboczny, to spora niegrzeczność po powrocie, chyba potrzebuje odreagować żłobkowy stresior, ale te 7 godzin bez niej - bezcenne:-p:-)

Madzia, może jednak uda się coś wynegocjować? Nawet jak żłobków u Was mało, to klientów też pewnie nie jakieś nieprzebrane rzesze, więc powinno im zależeć na zatrzymaniu tych, co już mają. A co do nerwówek domowych...to po prostu pamiętaj, że już niedługo się wyprowadzacie i będziesz w końcu u siebie:tak:

Renia, tak czy inaczej wielki szacun, że w ogóle chodzisz na aerobik:tak: Mnie sam dojazd na zajęcia przy obecnej kondycji by zabił:-D Ale chyba dojrzałam do Dukana...zacznę po urodzinach, żeby móc jeszcze ostatni raz najeść się jak górnik po szychcie:-p

Andula, dużo zdrówka dla małego, a dla Ciebie wytrwałości! Ty wiesz najlepiej, czego Ci potrzeba a czego nei chcesz i nie ma co się dawać skręcać na puste gesty:-p

Kate, no to teraz będziemy czekać w napięciu co się u Was wykręci:-) My to raczej w tym temacie niekoniecznie, bo jakoś zajść nie mogę:-p Może za małą motywację mam, albo za wielkiego stracha:zawstydzona/y: Tak czy inaczej obecnie prześladuje mnie myśl niespodziewanego zaciążenia po 40-tce:-p:-p:-p

Dorka, Kamu - aleście się wybawiły! Troche zazdroszczę, ale pewnie z moją kondycją i tak bym nie dała rady tak szaleć:-p

Dobra, dosć plotkowania, wstrętne zlecenie czeka...wczoraj je olałam w zamian szyjąc spódniczkę dla małej, więc dziś trzeba nadrabiać..:baffled: Miłego dnia!

A i jeszcze zdjęcie legendarnego regału...niestety R jak zwykle nie pomyślał o oczyszczeniu przedpola, więc jest z bałaganem w tle;)

Załączniki

• regał.jpg
    regał.jpg
    44,1 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Małż dzisiaj Pysia zawiózł do przedszkola, więc się wylegujemy.
Znaczy ja się wyleguje (oj pożałuje tego) a młody dewastuje.

kate aaaaa nic nie napisze:-)
renia MATKO nie strasz. Jak by mi się teraz bliźniaki trafiły.....
tosika popieram piłeczkę. Taką porządną- raz z nami piłeczka nivei kilka lat wytrzymała. No i logo duże. I na plaży albo gdzieś widzi je więcej osób.
O, albo pływaczki.:-) Mniej medialne ale jakie fajne :-D
Tyle pisania, musimy iść szybkooo na śniadanie bo młody głodny a mnie mdłości biorą.

Do góry