reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

KasiaDe, na drzwiach gabinetu zabiegowego lub przy okienku powinno być napisane(przynajmniej u mnie tak jest)"kobiety w ciąży, honorowi dawcy krwi, dzieci wchodzą poza kolejnością"..i ja się nikogo o zdanie nie pytam czy mogę, jedynie pielegniarce w rejestracji uświadamiam, żeby przypadkiem nie dała mi numerka..i z rejestracji ze skierowaniem od razu do zabiegówki..no chyba, że przede mną są jakieś dzieci lub inne osoby tez uprzywilejowane..

reklama
u mnie taka mala przychodnia na osiedlu ze ledwo sie zmiescic mozna takze siedze na tym krzeselku i grzecznie czekam ;-)zazwyczaj nie ma az tyle ludzi zeby nie dalo sie wytrzymac he he ale jakby byla dluzsza kolejka to bym moze sie odezwala ze jestem w ciazy- jakby nie bylo widac he he

KasiaDe, na drzwiach gabinetu zabiegowego lub przy okienku powinno być napisane(przynajmniej u mnie tak jest)"kobiety w ciąży, honorowi dawcy krwi, dzieci wchodzą poza kolejnością"..i ja się nikogo o zdanie nie pytam czy mogę, jedynie pielegniarce w rejestracji uświadamiam, żeby przypadkiem nie dała mi numerka..i z rejestracji ze skierowaniem od razu do zabiegówki..no chyba, że przede mną są jakieś dzieci lub inne osoby tez uprzywilejowane..

Nic takiego nie zauważyłam:sorry2:Poczytam sobie następnym razem:tak:

u nas jedynym miejscem gdzie jes cos dla kobiet w ciązy to specjalna kasa w Tesco ale i tak jak podchodzisz poza kolejką bo inni sie w niej ustawili to wielka awatura... poza tym nigdzie.... dosłownie niegdzie......

No moja przychodnia akurat jest największa w Sosnowcu, więc ludzi zawsze dużo:baffled:,ale labolatoria nie wiem czy nie są juz prywatne, bo w wielu miejscach widze "Diagnostyke"

a co do sklepów, to ostatnio byłam z mamą w Careffour i oczywiście wszystkie kasy otwarte poza kasą pierwszeństwa:dry:po g... taka kasa!

Witam,
Co do ustepowania miejsca - myślałam, ze tylko ja mam takie odczucia, ale widzę że Wy tak samo. Dziś się sporo najeździłam tramwajami a miałam rozpięta kurtkę więc brzuszek już widać ale nikt mi nie ustąpił miejsca, tylko niektórzy się mi przyglądali. Ale ja nie mam skrupułów - jak będe się kiepsko czuła to zwyczajnie będę upominać się o ustąpienie miejsca i tyle, zobaczymy jak będzie.
Byłam dziś na usg 3d - super wrażenia, małżonek patrzył jak urzeczony, potem twierdził że Lenka jest ewidentnie podobna do niego, ma jego nos i uszy:-):-) już to zauwazył, prosze jaka bystrzacha:-D:-D Generalnie wszystkie wymiary w normie, chociaż lekarz stwierdził, ze jest chudzinka...ale że wszystko w porządku. No i odwróciła się i teraz jest w położeniu miednicowym. Ogólnie spokojna, troszkę ruszała rączkami i nóżkami, ale bardzo leniwie. Termin z tego usg na 14 lipca, czyli starsza o 3 dni niż z moich wyliczeń, ale młodsza o 2 tyg z wyliczeń wg ostatniej @.

Pabla27 no to mamy taki sam termin:-pciekawe jaki mi wyjdzie po 4D i jak to będzie:-)chociaż czytałam, że ponoć pierwsze usg najtrafniej określa termin porodu..już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć mojego ciemnego Aniołka:-) choć na usg pewnie nie bedzie tego widać

hej no i ja po 3d
wszystkie pomiary super, serducho zdrowe, pecherz, nerki, glowa, nie ma rozszczepow, przyczepow itp
ale znow lepiej usiadzcie
moja "dzidzia" wazy 1200g... ale rozwija sie proporcionalnie wiec prawdopodobnie bedzie golitem ;-)
no i najlepsze, kolejne usg bez 100% potwierdzenia plci
70% dziewczynka tyle ze nogi zacisniete, kolana skrzyzowane, pepowina miedzy nogami
ale przez chwile bylo widac szparke :-p;-)
wiec chyba co mialo przyrosnac na maxa odpadlo

reklama
dziewczyny super że dzieciaczki zdrowe, nic tak nie uspokaja jak sie wie że wszystko w porządku:-)
Pabla- moja dziewczynka też malutka, mniejsza o tydzień niż z terminu OM, więc termin wstępnie przesunięty na 3 sierpnia, ale ja się nie dam i urodzę w lipcu, bo mi dobrze na lipcóweczkach:-)

Roni ale masz złośnicę od samego początku:-) tak samo jak moja - niby pokazała co tam ukrywa ale twarz pokazała za to tylko dwa razy i to minimalnie - odwaracała sie albo rączkami zasłaniała:-) tak wcześnie już fazę buntu przechodzą?? :-)

Do góry