KasiaDe, na drzwiach gabinetu zabiegowego lub przy okienku powinno być napisane(przynajmniej u mnie tak jest)"kobiety w ciąży, honorowi dawcy krwi, dzieci wchodzą poza kolejnością"..i ja się nikogo o zdanie nie pytam czy mogę, jedynie pielegniarce w rejestracji uświadamiam, żeby przypadkiem nie dała mi numerka..i z rejestracji ze skierowaniem od razu do zabiegówki..no chyba, że przede mną są jakieś dzieci lub inne osoby tez uprzywilejowane..
reklama
u mnie taka mala przychodnia na osiedlu ze ledwo sie zmiescic mozna takze siedze na tym krzeselku i grzecznie czekam ;-)zazwyczaj nie ma az tyle ludzi zeby nie dalo sie wytrzymac he he ale jakby byla dluzsza kolejka to bym moze sie odezwala ze jestem w ciazy- jakby nie bylo widac he he
KasiaDe, na drzwiach gabinetu zabiegowego lub przy okienku powinno być napisane(przynajmniej u mnie tak jest)"kobiety w ciąży, honorowi dawcy krwi, dzieci wchodzą poza kolejnością"..i ja się nikogo o zdanie nie pytam czy mogę, jedynie pielegniarce w rejestracji uświadamiam, żeby przypadkiem nie dała mi numerka..i z rejestracji ze skierowaniem od razu do zabiegówki..no chyba, że przede mną są jakieś dzieci lub inne osoby tez uprzywilejowane..
Nic takiego nie zauważyłam

heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
u nas jedynym miejscem gdzie jes cos dla kobiet w ciązy to specjalna kasa w Tesco ale i tak jak podchodzisz poza kolejką bo inni sie w niej ustawili to wielka awatura... poza tym nigdzie.... dosłownie niegdzie......
No moja przychodnia akurat jest największa w Sosnowcu, więc ludzi zawsze dużo
,ale labolatoria nie wiem czy nie są juz prywatne, bo w wielu miejscach widze "Diagnostyke"
a co do sklepów, to ostatnio byłam z mamą w Careffour i oczywiście wszystkie kasy otwarte poza kasą pierwszeństwa
po g... taka kasa!

a co do sklepów, to ostatnio byłam z mamą w Careffour i oczywiście wszystkie kasy otwarte poza kasą pierwszeństwa

pabla27
Fanka BB :)
Witam,
Co do ustepowania miejsca - myślałam, ze tylko ja mam takie odczucia, ale widzę że Wy tak samo. Dziś się sporo najeździłam tramwajami a miałam rozpięta kurtkę więc brzuszek już widać ale nikt mi nie ustąpił miejsca, tylko niektórzy się mi przyglądali. Ale ja nie mam skrupułów - jak będe się kiepsko czuła to zwyczajnie będę upominać się o ustąpienie miejsca i tyle, zobaczymy jak będzie.
Byłam dziś na usg 3d - super wrażenia, małżonek patrzył jak urzeczony, potem twierdził że Lenka jest ewidentnie podobna do niego, ma jego nos i uszy:-):-) już to zauwazył, prosze jaka bystrzacha
Generalnie wszystkie wymiary w normie, chociaż lekarz stwierdził, ze jest chudzinka...ale że wszystko w porządku. No i odwróciła się i teraz jest w położeniu miednicowym. Ogólnie spokojna, troszkę ruszała rączkami i nóżkami, ale bardzo leniwie. Termin z tego usg na 14 lipca, czyli starsza o 3 dni niż z moich wyliczeń, ale młodsza o 2 tyg z wyliczeń wg ostatniej @.
Co do ustepowania miejsca - myślałam, ze tylko ja mam takie odczucia, ale widzę że Wy tak samo. Dziś się sporo najeździłam tramwajami a miałam rozpięta kurtkę więc brzuszek już widać ale nikt mi nie ustąpił miejsca, tylko niektórzy się mi przyglądali. Ale ja nie mam skrupułów - jak będe się kiepsko czuła to zwyczajnie będę upominać się o ustąpienie miejsca i tyle, zobaczymy jak będzie.
Byłam dziś na usg 3d - super wrażenia, małżonek patrzył jak urzeczony, potem twierdził że Lenka jest ewidentnie podobna do niego, ma jego nos i uszy:-):-) już to zauwazył, prosze jaka bystrzacha

Pabla27 no to mamy taki sam termin
ciekawe jaki mi wyjdzie po 4D i jak to będzie:-)chociaż czytałam, że ponoć pierwsze usg najtrafniej określa termin porodu..już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć mojego ciemnego Aniołka:-) choć na usg pewnie nie bedzie tego widać

Roni21
Spider's Web
hej no i ja po 3d
wszystkie pomiary super, serducho zdrowe, pecherz, nerki, glowa, nie ma rozszczepow, przyczepow itp
ale znow lepiej usiadzcie
moja "dzidzia" wazy 1200g... ale rozwija sie proporcionalnie wiec prawdopodobnie bedzie golitem ;-)
no i najlepsze, kolejne usg bez 100% potwierdzenia plci
70% dziewczynka tyle ze nogi zacisniete, kolana skrzyzowane, pepowina miedzy nogami
ale przez chwile bylo widac szparke
;-)
wiec chyba co mialo przyrosnac na maxa odpadlo
wszystkie pomiary super, serducho zdrowe, pecherz, nerki, glowa, nie ma rozszczepow, przyczepow itp
ale znow lepiej usiadzcie
moja "dzidzia" wazy 1200g... ale rozwija sie proporcionalnie wiec prawdopodobnie bedzie golitem ;-)
no i najlepsze, kolejne usg bez 100% potwierdzenia plci
70% dziewczynka tyle ze nogi zacisniete, kolana skrzyzowane, pepowina miedzy nogami
ale przez chwile bylo widac szparke

wiec chyba co mialo przyrosnac na maxa odpadlo
reklama
dziewczyny super że dzieciaczki zdrowe, nic tak nie uspokaja jak sie wie że wszystko w porządku:-)
Pabla- moja dziewczynka też malutka, mniejsza o tydzień niż z terminu OM, więc termin wstępnie przesunięty na 3 sierpnia, ale ja się nie dam i urodzę w lipcu, bo mi dobrze na lipcóweczkach:-)
Roni ale masz złośnicę od samego początku:-) tak samo jak moja - niby pokazała co tam ukrywa ale twarz pokazała za to tylko dwa razy i to minimalnie - odwaracała sie albo rączkami zasłaniała:-) tak wcześnie już fazę buntu przechodzą?? :-)
Pabla- moja dziewczynka też malutka, mniejsza o tydzień niż z terminu OM, więc termin wstępnie przesunięty na 3 sierpnia, ale ja się nie dam i urodzę w lipcu, bo mi dobrze na lipcóweczkach:-)
Roni ale masz złośnicę od samego początku:-) tak samo jak moja - niby pokazała co tam ukrywa ale twarz pokazała za to tylko dwa razy i to minimalnie - odwaracała sie albo rączkami zasłaniała:-) tak wcześnie już fazę buntu przechodzą?? :-)