reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

To ja dołączam z kawką i fińskimi cukierkami czekoladowymi..dostaliśmy wszyscy, ale jak dalej będę je w takim tempie rąbać, to R i Flo tylko papierki powąchają:-D Z drugiej strony po 4-km joggingu do żłobka należy mi się coś, bo jeszcze z utraty cukru zaslabnę:-p

Madzia, to widzę, że remont już na finiszu? super! U nas nadal w fazie projektowej, bo jak jest czas jechać po plyty na meble i farby, to kasy nie ma i na odwrót:-p A teraz jeszcze wyjeżdżam i R nic sam nie zrobi, więc czuję, że Flo jednak pokoju na urodziny nie dostanie i trzeba jej bedzie wpierać, ze się we wrześniu urodziła:-)

Tosika, no super pomysł! Mnie od dawna taka maszyna kusi, no ale koszty, a poza tym miejsca nie ma..już i tak jedyny stół w tym domu przerobiłam na pracownię i jak goście przychodzą, to trzeba pospiesznie szmatki i nici za kanapę upychać:-p Jak już nabędziesz i zaczniesz robić to koniecznie się pochwal...i może jakaś specjalna linia trendowa dla BB?:-D

U nas im dalej w lato tym z wstawaniem gorzej - w niedzielę mieliśmy jechać o 8, bo liczyłam, że nas Flo o 6 obudzi, a tym czasem jaśnie Pani wstałao 9 i wszyscy zaspaliśmy:-p Dziś o dziwo wstała już o 7, ale generalnie dramat jest, żeby na 7 do żłobka zdążyć....

Teraz już około 25 stopni, a ma być pod 30,w ięc szybko siadam do roboty, bo pewnie koło południa będę już zdychać:-( Miłego dnia!

reklama
Kawke już wciągnęłam, za kitkata dziękuję. Jem drożdżówkę i popijam wodą ;-) Zaraz lecę na angielski. Trzymajcie kciuki bo mam test podsumowujący pierwsze półrocze

O widze,ze towarzystwo sie do kawki znalazło:-) Super!

Kasia oczywiście kciuki trzymam,będzie dobrze:tak:
Survivor no ja właśnie kitkatem sie podnoszę ,bo o ile dobrze pamiętam wczoraj zjadłam tylko jednego rogala z masłem,a co, nie przelewa się:-p ,a tak poważnie to zwyczjnie czasu nie miałam,więc taki kitkacik nie zaszkodzi,a wrecz przeciwnie myślę,że jest w pełni zasłużony po nocnym skręcaniu mebli:-p.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a u mnie doły i doliny.
Zwyczajnie psyche mi nie wyrabia zresztą podobnie jak mojemu m.
Jak byśmy mogli tak o tobyśmy pitolneli wszystkim w cholerkę i poszli do normalnej nisko płatnej nawet roboty.
A tu jeszcze dzidzia, nie wiem jak damy radę.:-( Ja chce już do pracy i coś robić zarobkowo bo mnie trafi. Nie damy rady ze mną w domu więc wychowawczy odpada ale dzieciaki w instytucjach to też koszt a tu o pracę łatwo nie jest. Zwłaszcza dla mamuśki 3 dzieciaków. Normalnie nie wiem. Zima idzie :-( do bani to wszystko.
tosika wiesz moim rodzicom to chyba pierwszy raz tak odbiło, zwykle tragedia i wiecej szkody niż pożytku. Teraz nawet jakbyś jakieś kamyczki miała, rozbijają to laserkiem i to pikuś jest więc się nie martw.:tak:A młody dostanie się i już.
kasia kciuki w pogotowiu
madzia Wschód nie tak znowu daleko ;-) fajnie że przeprowadzka na finiszu. Mnie moja coraz mniej cieszy.

Ostatnia edycja:
Oj Haszi rozumiem Cię, ostatnio mam takie same myśli , pieprzła bym ten sklep. Ten miesiąc fatalny obniżki w galerii wykańczają całe nasze centrum handlowe.:wściekła/y:W Czerwcu nic chyba nie zarobiłam no może 200 zł, dobrze że D ma tą pracę tylko że cała jego pensja praktycznie idzie na rachunki i kredyty. Dziś ten samochód do odbioru i ponad 4000 musimy wybulić. Wiecznie pod górkę. Ale Haszi będzie dobrze, wróżba się spełnie. Jak to się chyba mówi " Po burzy wychodzi słońce" czy jakoś tak:-)
Madzia to super, że już kończycie, szybko się uwinęliście.
Surv nie żałuj sobie cukieeaczków
Kasia trzymam kciuki za egzamin
A ja jestem zaprawiona mam katar okropny, Maks zresztą też ma katar ale dużo mniejszy niż ja.

WItam!
dzisiaj byłam ostatni raz na 6 w pracy:tak:yes:-Djeszcze tylko jutro, jak to zleciało:szok:
Haszi, Kamu u nas podobnie:wściekła/y:non stop kasa leci nie wiadomo gdzie:-(M zapierdziela jak głupi a tu na nic nie starcza, jeszcze nam te okna były potrezbne,ale cóś trzeba to zrobić i tyle:-(
madzia sie nie dziwie ze ty taka laska jak na rogalu jedziesz;-):-p
kasia kciuki trzymam:tak:
Tosika czapeczki wydaje mi sie ze będą w cenie bo moda teraz na takie nakrycia dla dziewczynek:tak:oczywiście kciuki trzymam za Kornela
Surv no to się Flo rozespała:-p
ja dziś na radę jeszcze musze isć:dry:zaraz mykam po karteczki i wysyłam, sory za opóźnienie ale czasu mam minimum:cool2:
u nas lato w pełni:tak:
miłego popołudnia

Coś tam napisałam - nie najgorzej, choć zawsze mogłyby byc lepiej. Wyniki we czwartek.
Madzia na ile Ci ten rogal wystarczył? Chyba nie na cały dzień?!
Haszi, przesyłam pozytywne fluidy! Kamu i Tobie też!
Kic, kasa kasą, ale nowy wózeczek kupiłabyś?;-):-D

Kamu, Haszi wysyłam do Was pozytywne fluidki (choc ponarzekac tez mam na co:-p).Będzie dobrze zobaczycie! Każdy z nas ma chwile zwatpienia,ale nie ma sensu sie zamartwiać trzeba iść dalej z podniesioną głową,a wszystko sie jakos ułoży:tak: (tak i to piszę ja,czyli ta co tu najwięcej narzeka:-p,ale wiecie,teraz mam takiego pozytywnego kopniaka w postaci tego mieszkania,że nawet zmeczenia po nieprzespanej nocy nie czuję;-))

Kicrym o jakiej ty lasce piszesz:confused: Bez przesady;-) Fajnie,że już wstawac nie będziesz musiała.Ja jeszcze 1,5 tygodnia i urlopik:-)

Kasia no na cały dzień,bo później nie miałam czasu :sorry2: a przepraszam,jeszcze jabłko było.

Musze się Wam pochwalić,że dostałam nową umowę o pracę:tak: ,awans na wyższe stanowisko i aż 150 zł podwyżki ;-):-D Heh..nawet na waciki nie starczy :-D

reklama
hejcia

Surv powiadasz finskiee ciasteczka?;-) mniam:-p wiesz co jak Kornelek nam się urodził to mielismy dwupokojowe mieszkanko i tak sobie obiecałam,że jak skończy dwa latka, to mu oddamy naszą sypialnie:tak: ale taaak to przeciągałam, ze oddalismy mują jak miał prawie 4lata:-p:-p a co do maszyny, to ja już zaplanowałaam, że miejsce będzie w garażu (w tym nowym domu:-p) no ale na razie najważniejszy jest dom, więc z marzeniem muszę poczekać, chyba że trafi się okazja na jakąś używaną:tak: no i obiecuję, że w pierwszej kolejnosci (zanim rusze hurtowo ze sprzedażą) wszystkie ciotki bebowskie ubiorę:-p (no musze mieć króliczki doświadczalne no nie:-D:-D:-D:-D:-D)
Madzia no już za momencik bedziecie na swoim, czekam na dalsze zdjęcia:-) a M moze do nas na kawku wpaść;-)
Kasia napewno dobrze Ci poszlo:tak: powiedz mi czy karteczka doszla? bo byla w sobotę wysylana i się martwie:-(
Haszi, Kamuś będzie dobrze, ten rok jest wyjatkowy ciężki chyba dla wszystkich:-(my też mamy teraz cały czas coś ale ja to jakaś niepoprawna optymistka jestem:-p
Kic no to laba się zaczyna co?:-p

a ja z wieści (tych zlych:-() to Tosia ma zapalenie oskrzeli i jej mamusia ...anginę:szok::szok::szok::szok: jak dr zbadala Tosię, to ja tak przy okazji poprosiłam a co by mi w gardełko zajrzała, bo wstała rano z bolącym gardłem (jeden dzien!!:baffled:) i ja mam antybiotyk, Tosia ma antybiotyk i 300 zł w aptece zostało:baffled:
ale wieczorem i tak z M wychodzimy:-p bo poprosiłam wcześniej nanię czy przyjdzie poopiekowac się dziećmi a my chcielismy tak gdzieś wyjść wieczoram (ot taki spontan, albo kino, albo pub, albo polanka:cool2::-D:-D:-D)

Do góry